Sport

Naționala de handbal feminin a României s-a reunit după o pauză de 6 luni! Ce meciuri amicale are programate

01.10.2020 | 17:14
Nationala de handbal feminin a Romaniei sa reunit dupa o pauza de 6 luni Ce meciuri amicale are programate
ADVERTISEMENT

Echipa națională de handbal feminin a României s-a reunit la Craiova după o pauză de 6 luni cauzată de pandemia de coronavirus.

De la convocare a lipsit motivat superstarul Cristina Neagu, însă au revenit două dintre jucătoarele ce au fost suspendate în cazul de dopaj de la Corona Brașov: Cristina Laslo, în prezent la CS Minaur Baia Mare, și Bianca Bazaliu, revenită la CSM București.

ADVERTISEMENT

Ultimele meciuri ale ”tricolorelor” pentru calificarea la Europeanul din acest an au fost suspendate din cauza pandemiei, iar România s-a calificat automat, în baza locului 4 obținut la Europeanul din Franța din decembrie 2018.

Reunire pentru echipa națională de handbal feminin a României

”A fost o perioadă destul de lungă de pauză, am așteptat cu nerăbdare acest moment de a fi alături de fete. A fost foarte emoționant să-mi revăd coechipierele”, a declarat Yuliya Dumanska la reunirea echipei naționale de handbal feminin a României, în timp ce Denis Dedu a spus: ”Mi-a fost dor de fete, mă bucur că sunt din nou la națională”.

ADVERTISEMENT

Selecționerul Bogdan Burcea își dorește ca până la Campionatul European din decembrie naționala să joace câteva meciuri amicale. ”Contează enorm că nu avem amicale, același sentiment îl avem și la cluburi, așteptăm să se reia campionatul.

Selecția o faci în urma prestației de la club. Nu mai știu dacă în aceste vremuri putem programa ceva și să rămână în picioare! Cel mai important e să se stabilizeze situația și să revenim la normal”, a afirmat Burcea.

ADVERTISEMENT

Echipa națională de handbal feminin a României va susține două meciuri amicale în stagiul de pregătire de la Craiova în care vor întâlni reprezentativa de tineret. Partidele sunt programate joi și duminică.

Jucătoarele convocate la această acțiune sunt următoarele: Raluca Băcăoanu (Gloria Bistrița), Diana Ciucă (SCM Rm. Vâlcea), Anca Polocoșer (Minaur Baia Mare), Denisa Dedu (CSM București), Nicoleta Dincă (Gloria Bistrița), Yuliya Dumnaska (HC Podravka Vegeta), Raluca Petruș (SCM Gloria Buzău), Ana Maria Iuganu (SCM Gloria Buzău), Cristina Laslo (CS Minaur Baia Mare), Laura Moisă (CSM București), Bianca Bazaliu (CSM București), Lorena Ostase (CSM Slatina), Crina Pintea (CSM București), Laura Popa (Rapid București), Andreea Rotaru (SCM Gloria Buzău), Ana Maria Savu (SCM Craiova), Sonia Seraficeanu (SCM Minuaur Baia Mare), Ana Maria Țicu (SCM Craiova).

ADVERTISEMENT

Naționala României va juca în Grupa D la Campionatul European din decembrie, alături de Norvegia, Germania și Polonia. Din fiecare cele patru grupe se vor califica primele trei formații pentru faza a doua a grupelor.

ADVERTISEMENT