Sport

Naționala de handbal feminin a României și-a aflat adversara din play-off-ul pentru CM 2023. Adversar lejer pentru ”tricolore”

Echipa națională de handbal feminin a României și-a aflat adversara pe care o va întâlni în play-off-ul pentru calificarea la CM 2023.
19.11.2022 | 17:12
Nationala de handbal feminin a Romaniei sia aflat adversara din playofful pentru CM 2023 Adversar lejer pentru tricolore
Echipa națională de handbal feminin a României și-a aflat adversara pe care o va întâlni în play-off-ul pentru calificarea la CM 2023. Sursă foto: SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Fetele lui Florentin Pera nu au reușit să prindă semifinalele la Euro 2022 și au încheiat competiția pe locul 12.

Portugalia, adversara naționalei de handbal feminin a României în play-off-ul pentru CM 2023

Pentru a se califica la CM 2023, naționala de handbal feminin a României va fi nevoită să treacă de faza play-off, acolo unde s-a stabilit în urma tragerii la sorți ca adversară să-i fie reprezentativa Portugaliei.

ADVERTISEMENT

Partida tur va avea loc în țara noastră în 7 sau 8 aprilie 2023, returul urmând să aibă loc în deplasare, în 11 sau 12 aprilie 2023. Campionatului Mondial va avea loc în perioada 30 noiembrie – 17 decembrie 2023, în Danemarca, Norvegia şi Suedia.

România a făcut parte din prima urnă valorică la tragerea la sorţi, iar în cea de-a doua s-au aflat echipele Cehiei, Austriei, Slovaciei, Islandei, Turciei, Ucrainei, Portugaliei, Greciei, Italiei şi Kosovo.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă s-a clasat pe locul 12 la European, ”tricolorele” au prins un loc între cele 10 formaţii din prima urnă valorică. Acest lucru s-a datorat faptului că echipe clasate mai bine la Euro au obţinut deja calificarea la turneul final al CM 2023: Danemarca, Suedia şi Norvegia, în calitate de gazde, semifinalistele Franţa şi Muntenegru, plus Olanda, care a jucat pentru locurile 5-6.

Cum arată tabloul play-off-ului pentru CM 2023

Programul complet al confruntărilor din play-off este următorul:

  • Turcia – Serbia
  • România – Portugalia
  • Islanda – Ungaria
  • Polonia – Kosovo
  • Italia – Slovenia
  • Germania – Grecia
  • Elveţia – Cehia
  • Austria – Spania
  • Macedonia de Nord – Ucraina
  • Slovacia – Croaţia
ADVERTISEMENT

La Euro 2022, naţionala lui Florentin Pera a fost mai bătăioasă decât la precedentele turnee finale. Fetele nu au cedat atât de uşor, drept dovadă cele două înfrângeri suferite la limită cu Ţările de Jos şi Muntenegru, în ultimul caz izbucnind şi un scandal de arbitraj.

Naţionala României a reuşit să dezvolte un joc colectiv şi contraatacuri, dar şi acţiuni rapide pe faza a doua. Încă nu suntem la nivelul celorlalte naţiuni mari din handbal care stăpânesc mult mai bine aceste procedee, dar a fost mai bine ca la alte turnee finale.

ADVERTISEMENT

În schimb, România a încasat foarte multe goluri. Portarii nu au avut procentaje scăzute, în jurul a 30%, dar cu toate acestea ”tricolorele” au primit 158 de goluri, cele mai multe dintre echipele calificate în grupele principale. O medie de 31,6 pe meci. Florentin Pera are multe de rezolvat în defensivă.

ADVERTISEMENT