Sport

Naţionala de handbal feminin a României va juca două super amicale, contra Spaniei!

Naţionala de handbal feminin a României va juca două amicale de pregătire cu puternica reprezentativă a Spaniei, pe data de 17 şi 19 martie (ora 18:45, respectiv ora 16:00), la Sala Dinamo din...
14.03.2017 | 22:02
Nationala de handbal feminin a Romaniei va juca doua super amicale contra Spaniei

Naţionala de handbal feminin a României va juca două amicale de pregătire cu puternica reprezentativă a Spaniei, pe data de 17 şi 19 martie (ora 18:45, respectiv ora 16:00), la Sala Dinamo din Bucureşti. “Continuăm aceeaşi politică. Dacă vrem să fim printre cei mai buni, trebuie să jucăm cu cei mai buni. Spania este o echipă foarte puternică şi trebuie să testăm fetele din noua generaţie în compania unor adversari de top. Îmi face o mare plăcere că Martin Ambros se gândeşte pe termen lung, la viitorul echipei naţionale. Sper să fie două meciuri test utile şi cu concluzii clare la finalul lor”, a precizat preşedintele FRH Alexandru Dedu.

Pentru aceste două partide, selecţionerul Martin Ambros nu a apelat la câteva jucătoare de bază, care au evoluat constant în ultimul timp în echipa naţională, cum ar fi Cristina Neagu, Eliza Buceschi, Gabriella Szucs, Florina Chintoan sau Melinda Geiger, dar nici la Oana Manea sau Paula Ungureanu, ultimelor două fiindu-le respectată decizia de a se retrage din prima reprezentativă. 5 din cele 22 jucătoare provin de la Corona Braşov, acelaşi număr proveniind şi de la Dunărea Brăila.

Interesant este că la doar 28 ani, extrema Nicoleta Dincă este veterana lotului. “Eu am aflat chiar cu surprindere că sunt cea mai în vârstă, dar mă bucur enorm că am revenit la echipa naţională. Este un lucru deosebit pentru noi personal şi pentru club că suntem cinci fete de la Corona la lot. Cei din conducere îşi doresc un proiect serios şi, de ce nu, Corona ar putea călca pe urmele Oltchimului şi să devină nucleul echipei naţionale”, a declarat extrema formaţiei braşovene şi a echipei naţionale.

Vicecampioană mondială universitară anul trecut, centrul Andreea Pricopi (23 ani) are şansa de a debuta ca titulară la prima reprezentativă. “Este o convocare surpriză mai ales că am avut o perioadă în care am fost accidentată. Am abia 23 ani, mai am multe de învăţat, mai ales pe acest post de centru, dar sunt convinsă că sunt suficient de matură să îmi câştig locul în echipa naţională. Sunt două meciuri grele cu Spania şi sper să facem o figură frumoasă. Fetele mi-au vorbit frumos de Martin Ambros, vine cu o nouă mentalitate, lucrează la psihicul jucătoarelor şi te ajută să te motivezi singură”, a adaugat Andreea Pricopi.

După retragerea Paulei Ungureanu, Aureliei Brădeanu şi a Oanei Manea, portarul Denisa Dedu consideră că noua generaţie trebuie să demonstreze acum că poate înlocui cu brio handbalistele consacrate. “O să fie două meciuri de pregătire foarte utile. Spania are un stil aparte, cu o defensivă solidă şi e bine să jucăm contra lor. La Europene şi Mondiale întâlnim mereu echipe cu stiluri de joc diferite de al nostru şi trebuie să ne pliem pe asta. Este o responsabilitate mai mare pe fetele tinere după retragerea celor cu experienţă, dar nu trebuie să punem presiune. Dacă vom munci din greu, sunt sigură că vom face faţă la acest nivel”, a completat  portarul Denisa Dedu.

Proaspăt numit la cârma Coronei Braşov, fostul mare internaţional Dragoş Dobrescu este mulţumit că echipa sa dă zece jucătoare la loturile naţionale de senioare şi tineret (în pregătire pentru calificările la Europene) şi speră ca proiectul Corona Braşov – handbal 100% românesc să devină principala pepinieră pentru echipele naţionale în anii următori: “Chiar dacă am puţine fete în pregătire, sincer mă bucur pentru club că are atâtea jucătoare la loturile naţionale, deoarece este o dovadă că Braşovul este o bună pepinieră şi potenţial există”

Lotul României pentru dubla cu Spania:

Portari: Denisa Dedu (Corona), Yulia Dumanska (SCM Craiova), Elena Voicu (Dunărea Brăila)

Extreme stânga: Ana Maria Iuganu (CSM Roman), Andreea Chiricuţă (Danubius Galaţi), Nicoleta Dincă (Corona)

Interi stânga: Gabriela Perianu, Bianca Tiron (ambele Dunărea Brăila), Cristina Zamfir (SCM Craiova), Bianca Bazaliu (CSM Bucureşti)

Centri: Mădălina Zamfirescu (Dunărea Brăila), Cristina Laslo (U Cluj), Andreea Pricopi (Corona)

Interi dreapta: Laura Popa (U Cluj), Alina Ilie (Unirea Slobozia), Ana Maria Dragut (HC Zalău)

Extreme dreapta: Aneta Udriştoiu (Dunărea Brăila), Laura Chiper (Corona), Marinela Neagu (Corona)

Pivoţi: Cyntia Tomescu (CSM Roman), Crina Pintea (Thuringer), Florentina Craiu (HCM Rm. Vâlcea)

Cum se pot achiziţiona bilete:

Biletele pentru dubla cu Spania s-au pus deja în vânzare online pe eventim.ro şi în reţeaua magazinelor partenere  librariile Cărtureşti, magazinele Orange, Vodafone, Germanos, magazinul Muzica, Sala Palatului, Unirea Shopping Center, Carrefour Feeria, librăriile Humanitas. Biletele costă 20 lei pentru cele din Categoria 1 şi 15 lei pentru Categoria 2. De asemenea, sunt disponibile abonamente pentru ambele meciuri şi pachete părinte-copil (family pack).