Sport
notix pixel id

România-Portugalia 19-24. Naționala masculină de handbal a ratat calificarea la EURO

13.06.2019 | 18:35
România-Portugalia 19-24. Naționala masculină de handbal a ratat calificarea la EURO
Romania a condus prima repriza, dar a pierdut lamentabil meciul cu Portugalia

Naționala masculină de handbal a ratat calificare la Euro. Deşi a condus chiar şi cu 4 goluri diferenţă, naţionala de handbal a capotat în repriza secundă pierzând meciul cu 19-24. Misiunea tricolorile era oricum deosebit de grea, deoarece ultimele două partide dintr-o grupă cu Franța, Portugalia și Lituania erau extrem de dificile, cu Portugalia, acasă și în Franța. România are doar două puncte, pentru că dubla victorie cu Lituania de pe hârtie nu s-a transformat și în realitate, tricolorii cedând neașteptat, în aprilie și complicându-și astfel viața.

Romania a condus prima repriza, dar a pierdut lamentabil meciul cu Portugalia
Romania a condus prima repriza, dar a pierdut lamentabil meciul cu Portugalia

Naționala de handbal masculin trebuie să bată joi Portugalia pentru a mai spera la Euro

La turneul final, care va fi în premieră cu 24 de echipe, merg primele clasate din cele opt grupe ș primele echipe de pe locul trei, aici existând o mică șansă pentru România. Care, pentru a fi sigură că ar putea prinde unul din cele patru locuri trebuie obligatoriu să bată Portugalia acasă și să facă egal în Franța, în ultima partidă. Misiuni foarte grele ambele, pentru că lusitanii ne-au bătut la ei cu 21-13 și sunt clar mai buni ca noi, iar despre francezi nu mai vorbim.

Cu victorie în fața Portugaliei, dar apoi eșec în Franța, România ar sta serios la mâna altor echipe de pe locul 3 din celelalte grupe. La această oră, în ierarhia celor mai bune trei locuri România, cu 2 puncte este ultima, la egalitate de puncte, două, cu Olanda. Tricolorii însă speră, deși la acest meci cu Portugalia vor fi mulți jucători în lot care nu au mai evoluat până acum, iar selecționerul nostru Manuel Montoya rămâne încrezător că putem bate Portugalia.

România – Portugalia handbal masculin. Selecționerul Manuel Montoya e încrezător în succesul tricolorilor

Manuel Montoya spune că va fi alt meci decât în Portugalia

„Cred că vor fi multe lucruri diferite între primul meci cu Portugalia și acesta. Principala diferență este că avem mulți jucători noi. Am lucrat în această lună pentru a progresa și pentru a fi în cea mai bună formă. Am pierdut la 8 goluri acolo, am marcat doar de 13 ori, nu este un lucru normal. Știu că Portugalia este o echipă bună, periculoasă, dar România poate oferi mai mult. Sper că la București vom arăta că progresăm, e un meci cu multă responsabilitate pentru noi, pentru că este decisiv în încercarea de a merge la Campionatul European.

Cred că nu vom putea compara cele două meciuri cu Portugalia, pentru că sunt diferențe și sper că vom putea arăta asta. Avem nevoie ca toată lumea din sală să ne împingă de la spate, în Cluj s-a întâmplat asta când am jucat cu Franța, publicul a fost fantastic la Târgoviște împotriva Lituaniei și avem nevoie ca lumea să vină în Sala Dinamo și să ne ajute să câștigăm acest meci”

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 116 pagini de emoții + poster GRATUIT, la NUMAI 10 lei
A apărut noua revistă Fanatik