Sport

Atac dur la antrenorul naţionalei de handbal. “Suntem sclavii străinilor”

Radu Voina şi Gheorghe Tadici au comentat acid prestaţia nationalei feminine de handbal la Campionatul Mondial. Acuzele acestora s-au îndreptat în primul rând spre selecţionerul Martin Ambros.
13.12.2017 | 20:24
Atac dur la antrenorul nationalei de handbal Suntem sclavii strainilor
ADVERTISEMENT

După înfrângerea neaşteptată a României la Campionatul Mondial de handbal feminin, în faţa Cehiei, fostul câştigător al medaliei de argint la Olimpiada de la Montreal (1976), Radu Voina afirmă că principalul vinovat pentru acest eşec este antrenorul Martin Ambros, care nu cunoaşte nici jucătoarele şi nici campionatul României.

”Eu sunt convins că lotul care a fost la acest Campionatul Mondial nu e făcut de Ambros.  La echipa aceasta naţională trebuie luate fetele cele mai în formă. Cine se pricepe cât de cât la sportul colectiv îşi dă seama că trei antrenamente înseamnă, nimic. Ambros nu cunoaşte fetele, nu cunoaşte campionatul, nu cunoaşte mentalitatea românească pentru acest sport”, a spus Voina.

ADVERTISEMENT

Tadici nu înţelege modul în care s-a făcut selecţia

Acesta a lansat acuze dure şi spre conducerea Federaţiei Române de Handbal, care nu a găsit soluţii pe banca tehnică din România, deşi există mulţi tehnicieni tineri de valoare în ţară. “Rămân la convingerea mea, fără să jignesc pe nimeni, avem antrenori tineri care sunt demoralizaţi, sunt demoralizaţi când văd că nu sunt băgaţi în seamă. Noi suntem sclavii străinilor”, a declarat Radu Voina la Telekom Sport. 

Nici fostul selecţioner, Gheorghe Tadici, s-a arătat mai îngăduitor cu Martin Ambros, dar îi găseşte ca principală vină în cazul acestui eşec faptul că nu are timp să se ocupe în paralel şi de naţionala României şi de echipa de club maghiară Gyor.

ADVERTISEMENT

“Orice se poate spune, numai că nu este antrenor bun nu. Rezultatele lui, că a fost la Itxako, la Gyor sau la naţionala Ungariei vorbesc pentru el. Chiar şi aici, la naţionala României, are un rezultat bun la Campionatul European de anul trecut. Dacă este să invoci ceva, stai şi te întrebi cât are el timp de echipa naţională, în special de selecţie, atât timp cât este şi la Gyor, într-o altă ţară, într-o altă cultură, în alt campionat, cu o altă mentalitate şi lucreaza cu spuma handbalului din Europa şi Brazilia. Aici este problema, cât are el timp să se ocupe în afara perioadelor de pregătire centralizată. Întrebarea nu este însă nouă, ci din momentul în care l-a numit. Însă nu poate să conteste nimeni că este un antrenor bun”, a spus Tadici pentru Ziare.com.

Tadici a comentat şi felul în care s-a făcut selecţia pentru Campionatul Mondial. “Eu am mers de fiecare dată pe trei portari, pentru că este un post pe care nu ai cum să faci improvizaţie. Apoi, am mers pe jucătoarele cu experienţă şi valoare. Acum, el la postul de pivot s-a dus cu două jucătoare, dar una dintre ele era rezerva-rezervei de la Rulmentul… E discutabil acolo dacă asta a fost bine. Dar depinde şi ce a urmărit, care este filozofia lui sau a secundului Paşca. Am impresia că acolo s-a consultat cu secundul”, a mai spus Tadici.

ADVERTISEMENT