Sport

Naționala de rugby a României a condus cu 13-0 în Spania, dar a pierdut. Ce loc ocupă în Rugby Europe Championship 2019

03.03.2019 | 17:23
Nationala de rugby a Romaniei a condus cu 130 in Spania dar a pierdut Ce loc ocupa in Rugby Europe Championship 2019

Naționala de rugby a României a pierdut deplasarea jucată în Spania, scor 18-21, contând pentru etapa a treia din Rugby Europe Championship 2019, a doua competiție ca importanță din Europa după Six Nations. 

Naționala de rugby a României a condus cu 13-0 în Spania, dar a pierdut

Chiar dacă „stejarii” conduceau la un moment dat cu 13-0 pe tabelă, aceștia au pierdut în cele din urmă meciul, Spania reușind să înscrie 21 de puncte consecutive. România a revenit în joc cu un eseu marcat cu zece minute înainte de final, dar sfârșitul partidei nu a mai adus nimic nouă pe tabelă. VIDEO AICI

România nu a început deloc grozav nici această ediție a Rugby Europe Championship 2019, după ce anul trecut a fost nevoită să dispute un baraj de menținere împotriva Portugaliei. „Stejarii” au fost învinși în prima etapă de naționala Georgiei, scor 9-18, pe teren propriu. Singurul succes a venit împotriva Germaniei, cea mai slabă echipă din grupă, scor 38-10, cu punct bonus ofensiv.

Vlaicu a participat cu nationala Romaniei la Cupa Mondiala din 2015
Vlaicu a participat cu nationala Romaniei la Cupa Mondiala din 2015

Urmează meciul cu Rusia

Astfel, după trei etape, România ocupă locul 4, cu o victorie și două înfrângeri, având șase puncte. Lider este naționala Georgiei, cu trei victorii din tot atâtea meciuri jucate și o zestre de 13 puncte. Rusia ocupă locul 2, cu zece puncte, în timp ce Spania este pe trei cu opt puncte, chiar dacă are o linie de clasament identică celei a rușilor, cu două victorii și o înfrângere. Rusii au luat două puncte bonus ofensiv, dar au pierdut duelul direct cu Spania.

Pentru România urmează meciul de acasă cu Rusia, săptămâna viitoare, 9 martie. Cum stadionul Arcul de Triumf este în refacere în vederea găzduirii EURO 2020, „stejarii” vor juca la Botoșani. Primul meci, cel cu Georgia, l-au jucat pe Cluj-Arena. În ultima etapă, România se va deplasa în Belgia, ocupanta locului 5 la momentul actual. De notat faptul că România are cea mai mică medie de spectatori dintre toate echipele care participă la această ediție,cu doar 1.500 de fani veniți la meciul cu Georgia.