Sport

Naționala de rugby a României, cantonament de lux în Turcia. „Stejarii” se refac după efort în Marea Mediterană

10.12.2020 | 16:44
Nationala de rugby a Romaniei cantonament de lux in Turcia Stejarii se refac dupa efort in Marea Mediterana
ADVERTISEMENT

Rugbyștii naționalei României trag tare în cantonamentul de lux pe care îl efectuează în Turcia: ei fac și câte trei antrenamente pe zi și se recuperează în Marea Mediterană. 

Condițiile de pregătire sunt foarte bune, iar temperatura ajunge la 18 grade Celsius! Așa i-a întâmpinat stațiunea turcă Antalya pe cei 44 de rugbyști ai României chemați de antrenorul Andy Robinson la acest stagiu de pregătire.

ADVERTISEMENT

Înainte de startul campaniei de calificare la Campionatul Mondial din Franța din 2023, cei din staff-ul tehnic al ”stejarilor” au vrut să vadă potențialul multor sportivi tineri care fac parte din lot. Jucătorii au câte două sau chiar trei antrenamente pe zi, care se desfășoară și la 18 grade Celsius.

Antrenament naționala de rugby – Antalya

Rugbyștii români trag tare în Turcia. Se refac după efort cu baie în Marea Mediterană

Chiar dacă au condiții de pregătire de lux, jucătorii au dorit într-o zi să se refacă în apa rece a Mării Mediterane, iar cei mai îndrăzneți au și înotat.

ADVERTISEMENT

Joi a fost aniversat stelistul Florin Surugiu, în timp ce miercuri a fost ziua de naștere a lui Johan van Heerden, care s-a sărbătorit pentru prima oară ca român.

Jucătorul a zis că acest cantonament a fost unul greu, cu antrenamente dificile, însă el și colegii săi vor trebui să se antreneze la capacitate maximă pentru anul viitor. Van Heerden este încântat de condițiile de pregătire și refacere. Jucătorul a devenit român și în acte.

ADVERTISEMENT

”Trebuie să tragem tare pentru anul care vine”

“Mi-am făcut cadou acest sejur la soare, căldură, pentru că nu-mi place deloc frigul. Sper ca acest cantonament care a fost dificil să ne prindă bine.

Au fost grele antrenamentele, dar trebuie să tragem tare pentru anul care vine. Avem aici condiții foarte bune de pregătire și refacere.

ADVERTISEMENT

Cei tineri care au venit la lot au ce învăța din experiența noastră, mi se pare că s-au integrat rapid în lot și că au crescut ca și nivel de pregătire. Eu mă simt român de mulți ani, nu am schimbat foarte multe în 2020, doar că sunt român și în acte acum”, a spus Johan van Heerden, rugby-st la echipa națională a României.

ADVERTISEMENT