Sport

Naționala de rugby a României, înfrângere dură cu SUA

17.11.2018 | 18:51
Nationala de rugby a Romaniei infrangere dura cu SUA

Echipa națională de rugby a României a suferit o înfrângere dură în meciul test cu reprezentativa Statelor Unite ale Americii. ”Stejarii” au pierdut întâlnirea disputată pe stadionul din Complexul Sportiv Ghencea cu scorul de 31-5.

Elevii pregătiți de Thomas Lievremont au comis foarte multe greșeli de care au profitat experimentații jucători americani. ”Stejarii” au reușit un singur eseu tot meciul prin Ionel Melinte, în timp ce adversarii au reușit cinci eseuri (Ruben De Haas, Bryce Campbell – 2, Ryan Matyas și Gannon Moore) și trei transformări, toate reușite de Will Magie.

Naționala de rugby a României, înfrângere dură cu SUA: ”Scorul este nemeritat”

”Ne-am dăruit foarte mult şi scorul nu mi se pare meritat. Acum se vede şi lipsa mea de experienţă, este normal, ca şi căpitan nu mi-am ţinut rolul foarte bine”

, a declarat Adrian Moțoc la finalul înfrângerii suferite de naționala de rugby a României în meciul test cu Statele Unite ale Americii.

Ionel Melinte este felicitat de un coechipier după ce a reușit un eseu în meciul test România - SUA
Ionel Melinte este felicitat de un coechipier după ce a reușit un eseu în meciul test România – SUA

La 12 septembrie, președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, a anunțat că noul selecționer al naționalei este francezul Thomas Livremont, care a semnat un contract valabil până în 2023.

În vârstă de 44 de ani, fostul internațional francez l-a înlocuit la cârma ”stejarilor” pe galezul Lynn Howells, care a demsionat la începutul lunii martie.

Deși obținuse calificarea la Cupa Mondială din 2019, echipa națională a României a fost exclusă de la turneul final din Japonia pentru că a folosit un rugbyst fără drept de joc. În plus, Federația Română de Rugby a fost amendată cu 100.000 de lire sterline, de comisia World Rugby în cazul privind eligibilitatea jucătorului din Tonga Sione Faka’osilea în echipa naţională.

Tags: