Fotbal international

Naționala de tineret a României, amicale cu Anglia și Georgia! Tricolorii mici pregătesc Euro 2023

02.03.2021 | 14:09
Naționala de tineret a României, amicale cu Anglia și Georgia! Tricolorii mici pregătesc Euro 2023
Echipa națională de tineret a României va disputa două meciuri amicale în luna septembrie cu Anglia și Georgia, în pregătirea Campionatului European din 2023. Sursă foto: frf.ro
ADVERTISEMENT

Echipa națională de tineret a României va disputa două meciuri amicale în luna septembrie cu Anglia și Georgia, în pregătirea Campionatului European din 2023.

România va fi gazda Euro U21 din 2023, alături de vecinii de peste Marea Neagră, Georgia. Partidele din țara noastră se vor disputa la București (Arena Națională și Steaua) și la Cluj-Napoca (Cluj Arena și Dr. Constantin Rădulescu).

Competiția este extrem de importantă, ținând cont că în urma rezultatelor de la acest turneu final se vor afla patru dintre reprezentativele care vor participa la Jocurile Olimpice din 2024, din capitala Franței, Paris.

ADVERTISEMENT

Amicale cu Anglia și Georgia pentru naționala de tineret

Calificată din postura de gazdă la Euro 2023, echipa națională de tineret a României va începe pregătirea pentru turneul final încă din luna septembrie a acestui an, când va susține două meciuri amicale pe teren propriu cu reprezentativele Angliei și Georgiei.

Conform site-ului oficial al FRF, întâlnirea cu Anglia va avea loc pe 3 septembrie, iar cea cu Georgia pe 7 septembrie. Locul de disputare al acestor partide și ora de începere vor fi stabilite ulterior.

ADVERTISEMENT

Ultima întâlnire cu reprezentativa U21 a Angliei a avut loc la turneul final al Euro 2019, în faza grupelor, în Italia, la Cesena, unde elevii pregătiți atunci de Mirel Rădoi s-au impus cu 4-2 și au ajuns până în semifinalele competiției.

La începutul lunii iunie, naționala de seniori a României va avea și ea aceeași adversari. Tricolorii vor disputa două partide amicale și vor întâlni Georgia, în țară, pe 2 iunie, și Anglia, în deplasare, pe 6 iunie.

ADVERTISEMENT

Între timp selecționata de tineret a României, condusă de Adrian Mutu, va participa în această lună la prima parte a turneului final al Euro 2021. Tricolorii mici fac parte din aceeași grupă cu Ungaria, Germania și Olanda și trebuie să prindă unul din primele două locuri pentru a se califica în sferturile de finală.

Programul naţionalei de tineret a României la Euro U21 2021 este următorul:

  • România – Olanda / Ungaria – Germania (24 martie)
  • România – Ungaria / Germania – Olanda (27 martie)
  • România – Germania / Olanda – Ungaria (30 martie)
ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri