Cele mai citite

Handbalul feminin are viitor! Naţionala de tineret s-a calificat la Campionatul Mondial!

Tricolorele antrenate de Gheorghe Tadici şi Bogdan Burcea se vor bate pentru medalii la turneul final din vară (1-14 iulie Ungaria).
Autor: Gabriel Esanu | 25.03.2018 | 21:47
Handbalul feminin are viitor! Naţionala de tineret s-a calificat la Campionatul Mondial!

Precedenta generaţie, din care au făcut parte jucătoare precum Cristina Laslo sau Iulia Dumanska, obţinea bronzul la CM tineret în 2016. România are deja două titluri mondiale în palmares (Brazilia 1995 şi China 1999).

Jucătoarele care au evoluat pentru România la turneul de calificare:

Portari: Daciana Hosu (Corona Braşov), Raluca Kelemen (HC Zalău), Diana Ciucă (HCM Rm. Vâlcea); Extreme stânga: Bianca Marin (CSM Bucureşti), Andreea Mihart (Danubius Galaţi); Interi stînga: Sorina Târcă (Corona Braşov), Andreea Văcariu (Dacia Mioveni), Diana Nichitean (HC Zalău), Andreea Târşoagă (Olimpic Târgu Mureş); Centri: Raluca Petruş („U” Cluj), Alexandra Banciu (Dinamo); Interi dreapta: Andreea Tecar (CS Minaur Baia Mare), Daria Bucur (Corona Braşov); Extreme dreapta: Alexandra Badea (HCM Râmnicu Vâlcea) Pivoţi: Teodora Popescu (SCM Craiova), Andreea Stângă (HC Zalău).

Selecţionerul Gheorghe Tadici spune că actuala generaţie are potenţial, însă jucătoarele trebuie să evolueze mai mult ca o echipă şi să respecte planul tactic pentru a progresa. “A fost o etapă intermediară şi un turneu de calificare reuşit per ansamblu. Ultimul joc cu Ucraina a fost însă un semnal de alarmă pentru noi şi pentru fete. Eu sper ca ele să priceapă că rigoarea tactică şi jocul colectiv sunt prioritare. Adevărata vedetă trebuie să fie echipa, nu jucătoarea X sau Y. Mai avem mult până de departe, trebuie să muncim mai mult. Un obieciv realist la Mondiale este o clasare în top opt echipe, dar e clar că toată lumea îşi doreşte o medalie”, a precizat selecţionerul Gheorghe Tadici.

 Alexandru Dedu s-a arătat bucuros că toate cele patru naţionale de juniori şi tineret (feminin şi masculin) s-au calificat la următoarele turnee finale la categoria lor de vârstă. “Avem deja patru naţionale calificate la turneele finale, iar senioarele vor completa cu siguranţă lista. Suntem în cărţi şi cu băieţii care vor avea barajul cu Macedonia, ceea ce este o performanţă notabilă şi demonstrează că ne facem treaba bine. Această generaţie de la naţionala feminină de tineret nu şi-a valorificat încă potenţialul din cauza multor probleme, majoritatea interne. Sper să încheie însă cu o medalie înainte de seniorat pentru că sunt multe fete de valoare care pot spune ceva pentru România în viitor. Profesorul Tadici a adus un pic de disciplină şi de linişte în această generaţie şi experienţa pe care dânsul o are ne îndreptăţesc să sperăm la un rezutat bun în vară. Gândurile mele pleacă şi spre 2020 când vom organiza Campionatul Mondial de tineret în România şi ar fi frumos atunci să obţinem medalia de aur!”, a concluzionat Alexandru Dedu.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!