Fotbal intern

Naționala de tineret va fi în ultima urnă valorică la tragerea la sorți pentru Euro 2019! Se știu 10 din cele 12 calificate

16.10.2018 | 22:51
Nationala de tineret va fi in ultima urna valorica la tragerea la sorti pentru Euro 2019 Se stiu 10 din cele 12 calificate

Echipa națională de tineret a României va fi în ultima urnă valorică la tragerea la sorți pentru Campionatul European din 2019, după ce a învins Liechtenstein, scor 4-0, și a încheiat grupa de calificare pe prima poziție. ”Tricolorii” mici au ajuns la un turneu final după 20 de ani.


UPDATE, ora 22:51 / În acest moment se știu 10 din cele 12 participante la turneul final al Campionatului European: Italia (țara gazdă), Croaţia, Spania, Anglia, Serbia, Germania, Belgia, Danemarca, România şi Franţa. Pentru ultimele două locuri care permit calificarea la Euro 2019 se vor lupta la baraj reprezentativele Greciei, Poloniei, Austriei și Portugaliei.


Până la acest moment, pe lângă țara gazdă Italia, la turneul final al Campionatului European de anul viitor au mai obținut biletele reprezentativele Spaniei, Angliei, Germaniei, Serbiei, Franței și Croației, iar selecționata Greciei are asigurată accederea la baraj.

Naționala de tineret are cel mai slab coeficient și va fi în ultima urnă valorică la tragerea la sorți pentru Euro 2019

La Campionatul European se califică câștigătoarele celor nouă grupe preliminare. Cele mai bune patru locuri secunde vor ajunge la un baraj din care două formații vor accede la turneul final unde va fi prezentă și țara gazdă Italia. Cele 12 echipe participante la competiția ce se va desfășura în perioada 16-30 iunie vor fi împărțite în trei grupe de câte patru.

George Pușcaș în momentul în care a marcat golul de 2-0 în meciul cu Țara Galilor
George Pușcaș în momentul în care a marcat golul de 2-0 în meciul cu Țara Galilor

Ținând cont de reprezentativele calificate până în acest moment și de cele care mai pot ajunge la baraj, naționala de tineret a României nu poate ocupa loc decât în ultima urnă valorică la tragerea la sorți pentru Euro 2019, care va avea loc în 23 noiembrie, de la ora 19:00, la Bologna.

România are nevoie de o remiză cu Liechtenstein

”Tricolorii” mici au un coeficient de 25,859 puncte, iar singurele echipe cu un punctaj mai slab sunt Grecia, Bosnia-Herțegovina și Irlanda de Nord, dar toate aceste formații nu pot merge decât maxim la baraj, neavând șanse să mai câștige grupa din care fac parte. Cel mai mare coeficient îl are selecționata Germaniei (39,037), urmată de Portugalia (38,378).

Meciul de tineret România – Liechtenstein, decisiv pentru calificarea ”tricolorilor” la Euro 2019, a stârnit un interes uriaș la Ploiești, iar tribunele stadionului Ilie Oană vor fi arhipline. Elevii lui Mirel Rădoi mai au nevoie de un singur punct pentru a reuși o calificare istorică.

Tags: