Sport

Naționala feminină, umilită în preliminariile CM 2023. Italia ne-a bătut cu 5 titulare absente din cauza Covid-19

Naționala de fotbal feminin a României și-a micșorat considerabil șansele de calificare la CM 2023, după eșecul usturător din preliminarii împotriva Italiei.
01.12.2021 | 09:35
Nationala feminina umilita in preliminariile CM 2023 Italia nea batut cu 5 titulare absente din cauza Covid19
Naționala de fotbal feminin a României și-a micșorat considerabil șansele de calificare la CM 2023, după eșecul usturător din preliminarii împotriva Italiei
ADVERTISEMENT

”Tricolorele” au pierdut categoric întâlnirea de la Voluntari, scor 0-5, și asta în ciuda faptului că adversarele au fost lipsite de cinci jucătoare de bază infectate cu coronavirus.

În urma acestui eșec, reprezentativa condusă de Cristi Dulca încheie anul pe locul 3 în Grupa G de calificare, dar șansele de a ajunge la turneul final sunt din ce în ce mai mici.

ADVERTISEMENT

Înfrângere categorică pentru naționala feminină în preliminariile CM 2023

Pe stadionul ”Anghel Iordănescu” din Voluntari, naționala feminină a României nu a putut face față unei formații a Italiei mult mai puternice și care venea cu dorință de răzbunare după eșecul suferit în urmă cu patru zile în fața Elveției.

În ciuda faptului că echipa pregătită de Milena Bertolini a venit în România fără cinci dintre cele mai bune jucătoare, depistate pozitiv la Covid-19, nu a avut nici cea mai mică problemă de a câștiga cele trei puncte.

ADVERTISEMENT

”În gerul de la Voluntari, după înfrângerea de la Palermo împotriva Elveției și cu cinci jucătoare găsite pozitiv la Covid, nu a fost ușor pentru națională să lase gândurile rele în urmă. Dar, echipa Milenei Bertolini a făcut-o și s-a impus clar în fața României.

Un meci dominat de Italia care păstrează locul doi, util măcar pentru a merge în play-off. A fost seara Cristianei Girelli care a reușit un hattrick și a ajuns la 52 de goluri la națională”, a scris Gazzetta dello Sport.

ADVERTISEMENT

Scoruri de maidan în preliminariile CM

La finalul jocului selecționerul naționalei Italiei, Milena Bertolini, și-a felicitat elevele pentru atitudinea de care au dat dovadă în partida cu România, în ciuda problemelor medicale din apărute în lot.

”Felicitări acestor fete care au fost cu adevărat bune, abordând foarte bine meciul. Și-au dovedit valoarea. A pleca de la cel mai simplu modul ne-a oferit mai multă certitudine, chiar dacă atitudinea este întotdeauna lucrul care contează cel mai mult”, a declarat aceasta.

ADVERTISEMENT

În același timp în care ”tricolorele” erau umilite de Italia, în Grupa G se mai înregistrau două rezultate categorice. Liderul Elveția se impunea în Lituania cu 7-0, iar Croația trecea acasă de Republica Moldova cu 4-0.

În urma acestor rezultate, naționala României încheie anul pe locul 3 în grupa de calificare, cu 9 puncte în 5 meciuri. Pe primul loc este Elveția, cu 18 puncte, urmată de Italia, cu 15 puncte, dar ambele din 6 partide. Următoarele întâlniri vor avea loc la 8 aprilie 2022, atunci când elevele lui Cristi Dulca vor primi vizita liderului Elveția, în timp ce Italia joacă acasă cu Lituania. Patru zile mai târziu, România merge în Croația, iar Elveția primește vizita Italiei.

Diferențele din fotbalul feminin sunt extrem de mari și de aici apar aceste rezultate neverosimile. Spre exemplu, selecționata Angliei a învins Letonia cu 20-0 într-o partidă în care a expediat 121 spre poarta adversă.

ADVERTISEMENT