Sport

Naționala masculină de handbal, pas important spre Euro. Victorie în duelul cu Muntenegru

08.11.2020 | 20:46
Nationala masculina de handbal pas important spre Euro Victorie in duelul cu Muntenegru
ADVERTISEMENT

Echipa națională de handbal masculin a României s-a impus în duelul cu reprezentativa Muntenegrului în cel de-al doilea meci din campania de calificare la Campionatul European din 2022.

Formația lui Rareș Fortuneanu a câștigat cu scorul de 36-27 și a obținut o victorie importantă pentru viitor, MVP-ul partidei fiind portarul Ionuț Stancu.

ADVERTISEMENT

La turneul  final de handbal masculin care se va desfășura în Ungaria și Slovacia, în perioada 13-30 ianuarie 2022, se califică primele două clasate din fiecare grupă, plus încă patru reprezentative de pe locul trei cu cea mai bună linie de clasament.

Naționala masculină de handbal a obținut victoria în partida cu Muntenegru

“Tricolorii” au făcut un meci bun aseară, la Baia Mare, contra selecționatei din Muntenegru, etalând un joc bun mai ales în defensivă. Fără un lider în teren România a jucat precum un grup unit și a obținut o victorie extrem de importantă.

ADVERTISEMENT

România-Muntenegru 36-27

România: G. Bujor 8, Ghiță 6, Căbuț 6, Negru 6, Sadoveac 3, I. Iancu 2, Fenici 1, Buzle 1, Dumitriu 1, Thalmaier 1. Antrenor: Rareș Fortuneanu

Muntenegru: S. Vujovici 6, Lasica 4, M. Vujovici 4, Grbovici 3, Lipovina 2, Cepici 2, Glendza 2, F. Vujovici 1, Cavor 1, Radivici 1, Kaludjerovici 1. Antrenor: Zoran Roganovici

ADVERTISEMENT

În celălalt meci al grupei, Suedia învins lejer Kosovo cu scorul de 30-16 în deplasare. Nordicii au pentru moment punctaj maxim, în primul meci învingând România cu scorul de 33-30.

Pentru naționala României urmează partidele cu Kosovo, în martie 2021: 10 martie în deplasare, pe 13 acasă, apoi returul cu Suedia, programat pe 28 aprilie și ultimul meci din Muntenegru.

ADVERTISEMENT

Clasament grupa a 8-a

1. Suedia 4p
2. România 2p
3. Muntenegru 2p
4. Kosovo 0p


Știre inițială, 8 noiembrie ora 10:24

Muntenegru, adversar de top pentru național de handbal masculin

Pentru naționala de handbal masculin a României urmează duminică, la Baia Mare, de la ora 18:25, un meci decisiv împotriva Muntenegrului, principala contracandidată la locul secund din grupă, care asigră calificarea directă la Euro.

”Un meci foarte important pentru noi, pentru calificare. Știm că toate punctele contează, va fi un meci total diferit față de cel cu Suedia, am avut de-a face acolo cu o apărare tipic scandinavă, acum vom avea în față o apărare agresivă, jucători care vor pune multă presiune și vor avea impact în ceea ce vor face”, a declarat selecționerul Rareș Fortuneanu.

”Trebuie să gestionăm bine mingiile în atac, să fim calmi și să nu facem greșeli de transmisie a balonului, este o echipă care joacă foarte bine pe faza a doua și exploatează spațiile mari lăsate în apărare”, a mai spus tehnicianul român.

Naționala masculină de handbal Muntenegru

”Principalul motiv pentru care am ales Baia Mare la momentul alegerii locațiilor de disputare a jocurilor este că aveam o speranță că publicul va putea fi în sală. Baia Mare respiră handbal, publicul de aici este un fin cunoscător al fenomenului, aveam mare nevoie de aportul lor. Ne dorim să le oferim oamenilor o bucurie, și, dacă vom obține victoria, le-o vom dedica lor”, a încheiat Fortuneanu.

”Cu Muntenegru este un meci pe viață și pe moarte. Considerăm că suntem mai buni decât ei și ne dorim victoria. Vrem să demonstrăm că România poate să meargă la un Campionat European, merităm să fim acolo! România nu este o echipă care pierde cu toate echipele puternice de pe continent”, a afirmat handbalistul Dan Racoțea.

Naționala masculină de handbal Muntenegru

Sunt multe controverse la echipa națională de handbal masculin în ceea ce privește convocările. Căpitanul lui Dinamo, Dan Savenco, nu a fost chemat, iar FANATIK a aflat motivele absenței. De asemenea, FANATIK a stat de vorbă cu Valentin Ghionea și a aflat de ce acesta nu se află în lot.

ADVERTISEMENT