Sport

Naționala masculină de handbal începe campania de calificare pentru EURO 2022. Când se joacă primul meci

31.10.2020 | 11:17
Nationala masculina de handbal incepe campania de calificare pentru EURO 2022 Cand se joaca primul meci
ADVERTISEMENT

Prima reprezentativă a handbalului masculin va începe săptămâna viitoare, pe cinci noiembrie, o nouă campanie de calificare la finalul căreia își propune să se afle printre participantele la Campionatul European din 2022, desfășurat în Ungaria și Slovacia.

„Tricolorii” au o serie negativă de 12 campanii de calificare la EURO ratate, ultima prezență la un turneu final fiind în 1996.

ADVERTISEMENT

Acum 24 de ani, România s-a clasat pe locul al nouălea la turneul final, câștigând o singură partidă în grupe, contra Danemarcei (27-21) și meciul pentru locul al nouălea împotriva Ungariei (28-27).

Naționala masculină de handbal începe o nouă campanie de calificare pentru EURO. Când se joacă primul meci

Naționala de handbal va disputa prima partidă pe cinci noiembrie, contra Suediei, în deplasare. Trei zile mai târziu, România va primi vizita Muntenegrului, la Baia Mare.

ADVERTISEMENT

Din grupa „tricolorilor” mai face parte și Kosovo. Primele două echipe se califică direct la campionatul European și cele mai bune patru naționale clasate pe pozițiile a treia.

Celor 20 de echipe li se adaugă Ungaria și Slovacia, calificate în calitate de organizatoare, campioana europeană en-titre, Spania și finalista de anul acesta, Croația.

ADVERTISEMENT

Adrian Petrea, antrenorul secund al naționalei: „Nu trebuie să ne sperie Suedia și Muntenegru”

„Plecăm încrezători în această campanie de calificare. În principiu, am păstrat structura echipei de la ultima campanie, dar ni s-au alăturat câțiva jucători noi. Nu trebuie să ne sperie forța Suediei și a Muntenegrului, deși au mult mai multe participări decât noi la turneele finale, avem șansa noastră.

Dacă luăm componența lotului, jucătorii Suediei au o valoare net superioară, evoluând în campionate puternice din Europa. Atu-ul nostru trebuie să fie dorința de a ajunge la un campionat european, unde nu am mai fost de mult timp, poate așa îi vom surprinde.

ADVERTISEMENT

Naționala Muntenegrului are jucători experimentați, au schimbat foarte mult sistemul de apărare, se apără foarte avansat, aici poate fi un avantaj pentru noi pentru că avem jucători buni în dueluri de tip 1 vs. 1”, a declarat Adrian Petrea, secundul „tricolorilor”.

Alexandru Csepreghi, unul dintre veteranii naționalei: „Handbalul se joacă și cu sufletul”

„Revin cu un pic de emoție, mă bucur într-un fel că m-am întors, trecuseră aproape doi ani. Sper să ajut cât mai mult naționala. În fiecare an zicem la fel și spunem că va fi acum diferit, nu pot să vă zic acum că ne vom califica 100%. Până la urmă vom da tot ce ține de noi și sperăm să aducem o calificare.

Meciul cu Suedia va fi cel mai greu fiindcă este primul. Este o echipă bună, joacă un handbal modern, au jucători foarte buni, dar nu se știe niciodată rezultatul final. Trebuie să fim concentrați 100% și vom vedea ce se va întâmpla.

Handbalul se joacă și cu sufletul, nu contează doar cine este mai bun, asta este singura noastră soluție acum. În prezent suntem priviți ca venind cu a doua șansă, dar avem mulți jucători tineri și unii cu experiență, sperăm să găsim cheia succesului.

Știu câțiva jucători care joacă pentru naționala Muntenegrului, momentan nu îmi dau seama exact care este nivelul lor de handbal, dar momentan ne gândim la prima partidă, cea cu Suedia”, a declarat jucătorul celor de la Minaur Baia Mare.

 

ADVERTISEMENT