Sport

Naționala României a ajuns la Skopje pentru Campionatul European de handbal! Debut de foc peste doar două zile

Naționala României a ajuns la Skopje, acolo unde va disputa meciurile de la Campionatul European de handbal. "Tricolorele" debutează cu Țările de Jos.
03.11.2022 | 17:00
Nationala Romaniei a ajuns la Skopje pentru Campionatul European de handbal Debut de foc peste doar doua zile
Şedinţa foto a naţionalei României la Skopje. Sursa: FRH
ADVERTISEMENT

Naționala de handbal feminin a României debutează pe 5 noiembrie la Campionatul European de handbal feminin. “Tricolorele” sunt într-o grupă cu Franța, Țările de Jos și Macedonia de Nord, primele trei formații calificându-se mai departe.

Naționala României a ajuns la Skopje pentru Campionatul European de handbal!

Echipa lui Florentin Pera a ajuns în cursul zilei de joi la Skopje, acolo unde va desfășura meciurile din grupa preliminară și din grupa principală, în cazul unei calificări mai departe. De altfel, debutul are loc peste doar două zile.

ADVERTISEMENT

România va juca sâmbătă, de la ora 21:30, împotriva Țărilor de Jos, campioana mondială din 2019. “Tricolorele” au efectuat două jocuri test înainte de turneul final: 28-33 cu Ungaria și 29-29 cu Germania.

Neagu: “Vreau să vă rog să aveţi răbdare cu noi, avem o echipă tânără”

Înaintea debutului la turneul final, Cristina Neagu a transmis un mesaj prin intermediul unuia dintre sponsorii ei, îndemnând fanii să aibă răbdare cu această echipă, care este una tânără, fără multă experiență:

ADVERTISEMENT

„Vreau să vă rog să aveţi răbdare cu noi, avem o echipă tânără, fără multă experienţă, însă tot ce pot să vă promit este că vom face tot ce ţine de noi să facem meciuri bune şi să facem lucruri frumoase pentru România. Hai, România!”, a spus Neagu.

Selecționerul Florentin Pera s-a lovit de un adevărat blestem al accidentărilor pentru acest turneu final. Cum asta nu ar fi fost de ajuns, mai multe jucătoare lipsesc din lot pentru că nu au vrut să se vaccineze, criteriu obligatoriu impus de EHF pentru Euro.

ADVERTISEMENT

Începe drumul spre Jocurile Olimpice de la Paris!

Campionatul European de handbal feminin este prima competiție care poate asigura biletele de calificare la JO de la Paris, 2024. Campioana se califică direct la JO, iar alte două naționale pot ajunge încă de pe acum la turneul preolimpic.

Grupa este una dificilă pentru naționala României. “Tricolorele” pornesc cu a treia şansă după Franţa (campioana olimpică en-titre) şi Ţările de Jos (campioana mondială din 2019). Iar echipa cotată cu cele mai mici şanse, Macedonia de Nord, joacă pe teren propriu.

ADVERTISEMENT

Cu două zile înaintea debutului la turneul final, atmosfera în naţionala României a fost una relaxată. Fetele au participat la şedinţa foto pentru turneul final, buna dispoziţie fiind cuvântul de ordine.

  • 12 este locul ocupat de naţionala României la ultimul Campionat European 
  • 34 de ani are Cristina Neagu
ADVERTISEMENT