Sport

Naționala României a trecut peste emoțiile COVID-19: “Suntem mai liniștite și fericite după primele zile de coșmar”

08.12.2020 | 15:38
Nationala Romaniei a trecut peste emotiile COVID19 Suntem mai linistite si fericite dupa primele zile de cosmar
ADVERTISEMENT

Naționala de handbal feminin a României s-a calificat în grupele principale de la Euro. Problemele cu noul coronavirus au lovit în plin echipa noastră înainte de primele meciuri, însă din fericire, atmosfera a devenit mai bună și fetele abordează cu un alt moral grupele principale.

Laura Popa, Andreea Popa și Lorena Ostase au vorbit cu jurnaliștii români prin intermediul aplicațiilor online și au spus că abia așteaptă meciurile din această fază a competiției. Handbalistele noastre au povestit cum este viața în “bulă”, dar și cum au fost primele trei meciuri de la turneul final.

ADVERTISEMENT

Interul dreapta de la Rapid, Laura Popa, a declarat că nu are nicio problemă să joace și în extremă, fiind folosită acolo după infectarea cu COVID-19 a Laurei Moisă: “Meciurile mi s-au părut foarte grele. Am început greu la fiecare meci, mai puțin cu Norvegia. A trebuit să ne închegăm mai mult ca echipă. Dar a fost foarte dificil. Am primit vestea că voi juca extremă dreapta cu cea mai mare plăcere.

Naționala României a trecut peste emoțiile COVID-19: “Ne-am mai liniștit când s-a întors și Denisa. Am fost mult mai fericite”

Nu am niciun fel de problemă să joc în extremă. Mă redescopăr pe mine. Mă bucur că reușesc să dau goluri și din extremă. Nu știu ce să zic despre treaba asta. Normal că mă simt mai bine în inter dreapta”

ADVERTISEMENT

Referitor la atmosfera din lot, Laura Popa susține că totul a revenit la normal când s-a întors și Denisa Dedu: “Ne-am mai liniștit când s-a întors și Denisa. Am fost mult mai fericite și la antrenamente. În momentul de față sperăm să nu mai avem probleme cu virusul.

Iar în zilele de carantină, fiecare am stat în cameră. Greu te acomodezi cu lucrurile acestea. Eu am sperat să plecăm mai multe puncte, dar asta este. Am mare încredere în noi și sperăm să creștem de la meci la meci”, a povestit Popa.

ADVERTISEMENT

Andreea Popa, debutantă la Euro la doar 20 de ani: “Mama mi-a spus foarte multe și a spus să mă bucur de tot ce mi se întâmplă”

Andreea Popa este debutantă la doar 20 de ani la Euro. Jucătoarea de la Minaur Baia Mare spune că i s-a îndeplinit un vis când le-a văzut în fața ei pe Stine Oftedal și Katrine Lunde. Ea spune că a primit multe sfaturi de la mama ei înainte să facă deplasarea la turneul final:

“Pentru mine este o mare bucurie că am ajuns să fac această deplasare. Pentru mine, ca jucătoare tânără este o bucurie să văd jucătoare uriașe pe Stine Oftedal, pe Katrine Lunde. Sunt fericită că am ocazia să trăiesc acestea. Nu mă așteptam să fiu atât de relaxată în jurul fetelor.

ADVERTISEMENT

M-au încurajat la fiecare meci. Fiecare mi-au spus să mă bucur de ceea ce se întâmplă. Mama mi-a spus foarte multe și a spus să mă bucur de tot ce mi se întâmplă. Să fiu eu puternică psihic, să fiu curajoasă. Modelul meu este Andrea Lekic. Îmi pare rău că s-a accidentat.

Am prins încredere și nu mă așteptam să joc atât. Simt că pot să cresc. Fiecare minut contează pentru mine. Îmi poată îmbunătăți stilul de joc. Se simt emoțiile din teren. Este ceva de nedescris. Probabil este un avantaj al echipei noastre că sunt atât de tânără și nu orice antrenor ia asta ca o amenințare. Sper ca în meciurile viitoare să prind mult mai mult curaj”.

Lorena Ostase, surpriza naționalei României: “Mă bucur că aportul meu la echipă este unul foarte bun”

Lorena Ostase este una dintre surprizele plăcute ale acestui turneu final. Pivotul naționalei României a marcat în medie 5 goluri pe meci reușind să o înlocuiască cu brio pe Crina Pintea, jucătoare care a ratat turneul final din cauza infectării cu noul coronavirus:

“Mă simt bine și echipa se simte bine. Mă bucur că aportul meu la echipă este unul foarte bun. Nu cred că este vorba despre așteptare. Sper ca echipa să joace bine. Îmi doresc să joc. La CSM Slatina joc, acum mă concentrez asupra turneului.

De la meci la meci am crescut. Am început timorate. Diferența de scor a fost prea mare. Au fost greșeli tehnice. Din fericire avem câteva zile libere în care să ne revenim. Norvegia joacă foarte bine. Este una dintre favorite.

Postul de pivot este unul mai dificil, ideea este să te simți foarte bine cu colegele tale. Se creează o relație pe care să o facem bine la meciuri. Laura Moisă și Crina Pintea ne încurajează la fiecare meci”, a povestit Ostase.

  • 6 goluri a marcat Ostase împotriva Norvegiei
  • 20 de ani are Andreea Popa, debutantă la un turneu final

 

ADVERTISEMENT