Fotbal intern

Naționala României, acuzată de blat. “Vă spun sigur! Gică Popescu s-a ocupat de traducere!”

24.05.2019 | 12:37
Nationala Romaniei acuzata de blat Va spun sigur Gica Popescu sa ocupat de traducere

Echipa națională a României a fost acuzată de blat! Fostul jucător al selecționatei Bulgariei, Ivo Georgiev, susține că “Generația de Aur” a trucat un meci de la Campionatul European din 1996. Acesta crede că reprezentativa pentru care jucau Gică Hagi și Gică Popescu s-a predat în fața Spaniei, în ultimul meci din Grupa B.

Naționala României, acuzată de blat de un fost internațional bulgar

Echipa națională a României a fost învinsă de selecționata Spaniei, scor 1-2, iar naționala iberică s-a calificat în faza următoare a competiției, în timp e Bulgaria și România au fost eliminate. În acel moment s-a spus că a fost o răzbundare din partea “tricolorilor” pentru ceea ce s-a întâmplat în preliminariile EURO 1992, atunci când ultimul meci a avut loc între Bulgaria și România. Bulgarii erau ieșiți din cărți, iar reprezentativa noastră avea nevoie de o victorie pentru a depăși Scoția și să se califice la EURO. La pauză era 1-0 pentru România, dar Nasko Sirakov a egalat. În acel moment s-a spus că scoțienii i-au motivat pe bulgari financiar.

“Tuturor le era frică de noi. Am fost într-o grupă foarte dificilă la EURO 1996. Pe lângă asta, o altă problemă a fost că România a mers la culcare în meciul cu Spania. Vă spun sigur. Hristo Stoichkov a vorbit cu ei și a aflat. Românii i-au lăsat pe spanioli să înscrie. Uitați-vă cum au jucat fundașii români în ultimele minute și o să vă dați seama. Gică Popescu s-a ocupat de traducere în timpul meciului”a spus Ivo Georgiev, conform Sportal.bg.

Gică Hagi, Ilie Dumitrescu și Gică Popescu. Sursă foto: sportpictures.eu
Gică Hagi, Ilie Dumitrescu și Gică Popescu. Sursă foto: sportpictures.eu

România a pierdut toate meciurile de la EURO 1996

Echipa națională a României a făcut parte din Grupa B la Campionatul European din 1996, acolo unde se mai aflau Franța, Bulgaria și Spania. “Generația de Aur” a pierdut toate meciurile jucate la EURO 1996. România a fost învinsă de Franța, scor 0-1, după golul înscris de Dugarry în minutul 25, a pierdut cu Bulgaria, scor 0-1 (Stoichkov 3) și Spania s-a impus cu scorul de 1-2.

Florin Răducioiu a înscris singurul gol al echipei naționale a României de la Campionatul European din 1996, în minutul 29, iar pentru reprezentativa Spaniei și-au trecut numele pe tabela de marcaj Manjarin (min. 11) și Amor (min. 84). Franța a terminat pe prima poziție în Grupa B, cu 7 puncte, iar Spania pe locul 2, cu 5 puncte.