Sport

Naționala României, amicale cu Slovenia și Republica Moldova în luna noiembrie. Unde au loc partidele

În luna noiembrie, naționala de fotbal a României va susține două partide de verificare împotriva selecționatelor similare ale Sloveniei și Republicii Moldova.
28.07.2022 | 15:58
Nationala Romaniei amicale cu Slovenia si Republica Moldova in luna noiembrie Unde au loc partidele
4 meciuri va mai disputa echipa națională a României în acest an. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Federația Română de Fotbal a anunțat că a perfectat două partide amicale pentru naționala condusă de Edi Iordănescu la finalul anului, în luna noiembrie, înainte de startul preliminariilor pentru Euro 2024.

Edi Iordănescu încearcă să redreseze naționala în amicalele cu Republica Moldova și Slovenia

România mai are doar două meciuri oficiale în acest an în Liga Națiunilor, așa că Federația Română de Fotbal a mai stabilit două teste pentru „tricolori”.

ADVERTISEMENT

Naționala va juca pe 23 septembrie în deplasare cu Finlanda, iar ultimul meci oficial al anului va fi pe 26 septembrie împotriva Bosniei și Herțegovina.

Astfel, selecționerul mai are la dispoziție patru meciuri pentru a cristaliza un prim unsprezece și un lot cu care să încerce calificarea în preliminariile Campionalui European din 2024.

ADVERTISEMENT

Orele de disputare ale celor două meciuri amicale cu Moldova și Slovenia vor fi stabilite de UEFA și vor fi anunțate ulterior.

România – Slovenia se joacă pe Cluj Arena. „Tricolorii” merg la Chișinău

Naționala României pleacă din București pentru ultimul meci al anului. Partida cu Slovenia se va juca la Cluj-Napoca, pe stadionul celor de la Universitatea Cluj, joi, 17 noiembrie.

ADVERTISEMENT

„Tricolorii” se deplasează apoi la Chișinău. Meciul cu Republica Moldova se va juca pe stadionul celor de la Zimbrul, duminică, 20 noiembrie.

România a întâlnit ultima oară Slovenia în august 2012, tot într-un meci amical, la Ljubljana, scor 3-4. Pentru „tricolori” au înscris Papp, Torje și Grozav.

ADVERTISEMENT

Ultimul meci de verificare în compania Republici Moldova a avut loc în februarie 2007, la București. România câștiga cu 2-0 după golurile lui Ionuț Mazilu și Adrian Mutu.

Când își află România adversarii din preliminariile Campionatului European

Naționala României va afla grupa din care face parte în preliminariile Campionatului European din 2024 pe data de 9 octombrie, când va avea loc tragerea la sorți de la Frankfurt.

Edi Iordănescu va avea la dispoziție cinci luni de zile pentru a pregăti noua campanie. Naționala debutează în preliminarii în luna martie, iar ultimul meci din grupa va avea loc în noiembrie 2023.

ADVERTISEMENT