Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Naționala României, analizată de presa din Ucraina: „Locul doi ar putea fi obținut doar cu mult noroc. Nu e Anglia!”

România se va duela cu Ucraina pentru primele puncte la EURO. Tricolorii speră să obțină un rezultat bun, deși adversarii pleacă cu prima șansă.
12.06.2024 | 22:00
Nationala Romaniei analizata de presa din Ucraina Locul doi ar putea fi obtinut doar cu mult noroc Nu e Anglia
Naționala României, sub ochii presei din Ucraina înainte de debutul la Euro Foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

România și Ucraina se vor întâlni în prima rundă din cadrul grupelor Campionatului European din Germania. Adversarii tricolorilor par să plece cu un avantaj, întrucât o mare parte din fotbaliștii din țara vecină joacă în campionate de top din Europa.

Naționala României, analizată în presa din Ucraina: “Egalurile cu Bulgaria și Liechtenstein ar trebui să îngrijoreze staff-ul tehnic al României”

România va miza pe forța colectivă și pe un joc tehnico-tactic perfect în defensivă. Tricolorii sunt încrezători că pot debuta cu dreptul la EURO, întrucât campania de calificare a fost una peste așteptări. România a terminat atunci pe primul loc într-o grupă cu Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii ucraineni au analizat jocul României și consideră că naționala lor are o șansă importantă de a obține un rezultat bun doar dacă va reuși să depășească apărarea bine organizată a tricolorilor. Ei au scos în evidență că România nu are vedete în echipă, însă oricând fotbaliștii noștri pot produce surprize.

“Recent, România a avut un eșec în Liga Națiunilor, ocupând ultimul loc în grupă, în divizia B. Dar apoi, în calificările pentru EURO, a avut o performanță excelentă. Aproape perfectă. Adversarii au fost: Elveția, Israel, Belarus, Kosovo, Andorra. Grupa nu impresiona prin forța participanților, dar nici România nu e Anglia.

ADVERTISEMENT

Puțin surprinzător, vecinii noștri au ocupat locul 1 în grupă, depășind chiar și Elveția. Și nu cu puțin, ci cu 5 puncte! Mai mult, românii nu au pierdut niciunul dintre cele 10 meciuri. În plus, echipa se numără printre țările care au primit cele mai puține goluri în această calificare (5). Totuși, în 2024 rezultatele nu au fost prea bune în meciurile amicale. Remiza cu Irlanda de Nord și înfrângerea cu Columbia nu ridică semne de întrebare, dar egalurile din iunie cu Bulgaria și Liechtenstein ar trebui să îngrijoreze staff-ul tehnic al României.

Un mare potențial îl are tânărul fundaș al României, Radu Drăgușin. Fundașul central de 22 de ani joacă din acest an pentru “Tottenham”. Cariera sa profesională a început la Juventus. A reușit să joace doar un meci pentru Bătrâna Doamnă. A urmat Sampdoria, Salernitana și Genoa.

ADVERTISEMENT

Radu are un procentaj mare de dueluri câștigate la sol și în aer, citește bine jocul, este rapid și tehnic. Aproape sigur va deveni unul dintre fundașii de bază ai României la EURO. În Premier League, Drăgușin a jucat deja 9 meciuri. Cariera sa urcă în fiecare an, iar EURO este o etapă importantă pentru a atinge un nou nivel”.

România e văzută ca “outsiderul grupei”

În continuare, presa din Ucraina a încercat să preconizeze felul în care România va arăta la meciurile din Germania. Conform ua-football.com, tricolorii se vor baza pe apărare și vor încerca să poarte contraatacuri rapide. În plus, naționala noastră nu este văzută cu șanse la accederea în fazele eliminatorii.

ADVERTISEMENT

“În Germania, echipa va petrece majoritatea timpului fără minge. O apărare organizată este cheia succesului pentru această echipă. De asemenea, se poate conta pe mijlocașii experimentați care pot contribui la evitarea atacurilor periculoase ale adversarilor. În atac, există concurență, astfel că antrenorul va avea de unde alege pentru primul 11 și pentru rotații.

În grupa de la EURO, românii vor încerca să concureze cu Ucraina, Belgia și Slovacia. Echipa lui Iordănescu pare outsiderul grupei pe hârtie. Dar încrederea în forțele proprii le vine dintr-o calificare excelentă. O apărare bună poate deveni un obstacol pentru adversari.

Nu este realist să se aștepte la primul loc în grupă; locul doi ar putea fi obținut doar cu mult noroc, dar pentru locul trei românii sigur pot lupta. Chiar dacă nu oferă nimic, nu este ultimul loc”.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte:...
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte: „Avem o listă de așteptare și primim clienți de peste tot”
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Admitere liceu 2024. Greşeala comisă de elevi cu medii de 8, care au...
Admitere liceu 2024. Greşeala comisă de elevi cu medii de 8, care au rămas pe dinafară
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac....
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac. Fanii au reacţionat imediat
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Pericol de moarte pe litoralul românesc. Problema care trebuie evitată neapărat
Pericol de moarte pe litoralul românesc. Problema care trebuie evitată neapărat
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Suprinzător ce a urmat
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă...
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă în vara lui 2024. Turiști din întreaga lume vin aici și rămân surprinși