Fotbal intern

Naționala României, aproape de a fi preluată de un antrenor uriaș. De ce au căzut negocierile

01.04.2020 | 13:00
Nationala Romaniei aproape de a fi preluata de un antrenor urias De ce au cazut negocierile
ADVERTISEMENT

Agentul Florin Iacob a dezvăluit că Radomir Antic, fost antrenor la Real Madrid, Atletico sau Barcelona, a fost aproape să preia prima reprezentativă a României, în 2016. Tehnicianul sârb nu a mai ajuns pe banca „tricolorilor” pentru că a fost forțat să se interneze în spital, iar Răzvan Burleanu l-a numit selecționer pe Christoph Daum.

Radomir Antic, aproape de naționala României

Naționala României a făcut un Campionat European sub așteptări în Franța, în 2016, terminând pe locul patru al grupei A, după înfrângeri cu țara gazdă și Albania și remiză cu Elveția.

ADVERTISEMENT

După EURO, Anghel Iordănescu nu a mai continuat pe banca naționalei și FRF a luat, în premieră, decizia de a numi un selecționer străin.

Una dintre variantele propuse a fost Radomir Antic, fost antrenor la Real Madrid, Atletico și Barcelona, cu titlu câștigat în La Liga pe banca lui Atleti.

ADVERTISEMENT

Agentul Florin Iacob dezvăluie, la aproape patru ani de la acel moment, că l-a propus pe tehnicianul sârb, care nu a mai ajuns să poarte negocieri cu Răzvan Burleanu din cauza stării de sănătate, care l-a forțat să se interneze în spital.

Am vorbit atunci cu Andrei Vochin și mi-a spus că vor un antrenor străin, asta era decizia Federației. Eu l-am întrebat ‘Pot să îți propun și eu pe cineva?’ Și mi-a răspuns ‘Sigur, poți să-mi propui’.

ADVERTISEMENT

Eu am o relație foarte bună cu Radomir Antic, am vorbit cu el și mi-a spus ‘Da, Florine, m-ar interesa, dar nu știu cât timp am eu să intru în tratative. Discută tu și vedem ce iese’.

El era într-o perioadă pre-convalescență, Federația a preluat cu interes propunerea, chiar dacă discutaseră în principiu cu Daum, se încadra în profilul dorit de Federație. Apoi s-a internat în spital și mi-a spus că cel puțin 2-3 săptămâni nu poate să vorbească cu nimeni despre nimic.

ADVERTISEMENT

Federația era constrânsă să găsească o soluție pentru că avea timp foarte puțin la dispoziție. Așa s-a concluzionat și l-au ales pe Daum. Dacă ar fi putut Antic să continue discuțiile, cu siguranță era un antrenor foarte bun”, a declarat agentul Florin Iacob, conform Gsp.

Christoph Daum, victorii doar cu Armenia în meciuri oficiale

Christoph Daum a fost, în cele din urmă, alegerea Federației pentru banca echipei naționale, dar mandatul primului selecționer străin din istoria „tricolorilor” s-a dovedit a fi un eșec.

Antrenorul german a pregătit naționala României în 10 partide, reușind să obțină doar trei victorii, două cu Armenia, 1-0 și 5-0 în preliminariile Campionatului Mondial din 2018, și cu Chile, 3-2 într-o partidă de pregătire.

  • 10 meciuri a antrenat Daum naționala României
ADVERTISEMENT