Sport

Naţionala României are doi decari în Germania! Ce se întâmplă cu Nicolae Stanciu şi Ianis Hagi la Wurzburg. Foto Exclusiv

Naţionala României are doi decari în Germania, chiar dacă în lotul oficial pentru EURO 2024 tricoul cu numărul 10 este purtat de Ianis Hagi.
Nationala Romaniei are doi decari in Germania Ce se intampla cu Nicolae Stanciu si Ianis Hagi la Wurzburg Foto Exclusiv
Naţionala României are doi decari în Germania (sursă foto: FANATIK / colaj foto: FANATIK)
ADVERTISEMENT

Naţionala României a efectuat, miercuri, al doilea antrenament de la sosirea în Germania, însă de această dată suporterii nu au mai avut acces, în timp ce presa a putut să asiste doar la primele 15 minute. Reporterii FANATIK au descoperit că selecţionata lui Edi Iordănescu are doi decari la şedinţele de pregătire de la Wurzburg.

Nicolae Stanciu şi Ianis Hagi împart tricoul cu numărul 10 în Germania

Înainte de EURO 2024, FRF a anunţat numerele alese de tricolori pentru turneul final din Germania, iar fanii tricolorilor au avut parte de o surpriză. Nicolae Stanciu, obişnuitul numărului 10, a luat decizia să poarte 21, tricou pe care în mod obişnuit îl avea Olimpiu Moruţan, absent din cauza unei accidentări, în timp ce Ianis Hagi a devenit decarul selecţionatei lui Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT

La antrenamentul de miercuri, Ianis Hagi a revenit la numărul său obişnuit, iar Nicolae Stanciu a intrat pe gazonul stadionului din Wurzburg cu tricoul decarului. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi marţi, la prima şedinţă de pregătire a României în Germania.

Ianis Hagi a mai purtat în trecut numărul 10 la echipa naţională a României. În octombrie 2019, fotbalistul de 25 de ani a fost decar în premieră în Insulele Feroe – România 0-3, în preliminariile EURO 2020.

ADVERTISEMENT
nationala romaniei decari nicolae stanciu ianis hagi (7)
Nicolae Stanciu şi Ianis Hagi la antrenamentul naţionalei României de la Wurzburg (sursă foto: FANATIK / colaj foto: FANATIK)

De ce poartă Ianis Hagi numărul 14 la echipa naţională a României

Pe lângă episoadele sporadice cu tricoul decar, Ianis Hagi a mai purtat, la naţionala României, numerele 8, 11 şi 14, însă pe cel din urmă l-a avut de cele mai multe ori la acţiunile tricolorilor. Alegerea a fost făcută şi pentru că numărul a fost făcut celebru în fotbalul mondial de Johan Cruyff.

Fostul mare fotbalist olandez a fost idolul lui Gică Hagi, iar Ianis a preluat această pasiune pentru Cruyff. “Am ales numărul 14 pentru că este al legendarului Johan Cruyff, idolul meu”, spunea Ianis Hagi, după amicalul Columbia – România 3-2, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

În episodul 14 al emisiunii Hai la EURO, Andrei Vochin a vorbit despre pasiunea familiei Hagi pentru Johan Cruyff. De altfel, Gică Hagi a lucrat la Barcelona cu legenda Olandei în perioada 1994-1996.

“Numărul 14, un număr făcut celebru de un mare jucător planetar, Johan Cruyff. Idolul lui Gică Hagi, și ca jucător și ca antrenor. E ceva și de la Cruyff, pentru că există ceva în istoria familiei Hagi care interferează foarte mult cu filosofia lui Cruyff. O filosofie a fotbalului total, pe care Cruyff a îmbrățișat-o de la Rinus Michels. Cruyff a marcat cariera lui Hagi tatăl și Hagi tatăl evident că marchează cariera lui Ianis”, dezvăluia Andrei Vochin.

ADVERTISEMENT

Ianis Hagi, aclamat de fani la Wurzburg

La primul antrenament al naţionalei României la Wurzburg, care a fost deschis în întregime fanilor, numele lui Ianis Hagi a fost aclamat de suporteri la scenă deschisă. De asemenea, mulţi dintre românii prezenţi la AKON Arena au venit îmbrăcaţi cu tricoul cu numărul 10, care avea pe spate şi numele de Hagi.

Cu numărul 10 pe tricou, Ianis Hagi a reuşit, în urmă cu cinci ani, să ducă naţionala României de tineret până în semifinalele Campionatului European U21 din 2019. La turneul final din Italia, fotbalistul de 25 de ani a reuşit să marcheze 2 goluri şi să ofere o pasă decisivă.

Articol realizat cu sprijinul VODAFONE, partener de conectivitate FANATIK la EURO 2024.

ADVERTISEMENT