Fotbal intern

Naţionala României mai are 3 titulari faţă de primul meci din “era Daum”! Cum arată echipa lui Contra

07.09.2018 | 08:13
Nationala Romaniei mai are 3 titulari fata de primul meci din era Daum Cum arata echipa lui Contra

Schimbări majore în lotul „tricolorilor”. În numai 2 ani naționala României își schimbă aproape în întregime componența. Formația antrenată acum de Cosmin Contra va păstra la partida de debut din Liga Națiunilor doar 3 jucători de la primul meci în mandatul precedentului selecționer, Cristoph Daum. Comparația merită făcută și pentru că adversarul este același în ambele cazuri, naționala Muntenegrului.

În urmă cu doi ani naționala României întâlnea Muntenegru la debutul în preliminariile pentru Mondialul 2018. Formula de start a lui Daum în partida împotriva ex-iugoslavilor era următoarea: Pantilimon – Benzar, Moţi, Grigore, Filip – Săpunaru, Hoban – Bicfalvi, Stanciu, Stancu – Andone. Pe parcursul partidei, au mai intrat și Adi Popa, Gabi Torje și Claudiu Keșeru, „Motoreta” reușind chiar să deschidă scorul, în minutul 85.

Naţionala României se schimbă dramatic la debutul Ligii Națiunilor. Contra păstrează doar 3 titulari

Din echipa de acum 2 ani, Cosmin Contra va avea cel mai probabil numai 3 titulari. Astfel, mai mult ca sigur Ciprian Tătărușanu îi va lua locul lui Pantilimon în poartă, în timp ce cuplul de fundași centrali va fi cu siguranță schimbat, întrucât Moți și Dragoș Grigore nici nu au fost convocați. În centrul apărării se vor găsi, cel mai probabil, Cristi Săpunăru și căpitanul Vlad Chiricheș, care în partida din septembrie 2016 era indisponibil din cauza unei accidentări.

Cum Săpunaru a fost retras în defensivă, iar Ovidiu Hoban nu a fost convocat, Cosmin Contra va folosi la închidere cuplul ofensiv Mihai Pintilii – Nicolae Stanciu. Această combinație este favorizată și de suspendarea lui Răzvan Marin. Nici Steliano Filip nu își mai găsește locul la națională, întrucât nu a mai jucat deloc la Hajduk Split. Așadar, în locul lui va apărea în formula de start Nicușor Bancu, de la CS Universitatea Craiova.

Cum va arăta România lui Contra în atac

Și tripleta ofensivă se va schimba, în numai 2 ani. Astfel, din formula Bicfalvi – Stanciu – Stancu, jucătorul lui Sparta Praga a fost retras la închidere, Bicfalvi nu va fi forțat împotriva Muntenegrului din cauza unei accidentări, în timp ce „Motanul” s-a retras de la națională. Astfel, cei trei din spatele vârfului vor fi Alex Chipciu, Constantin Budescu și partenerul lui Bancu din flancul stâng al Craiovei, Alex Mitriță.

Cât despre vârf și aici situația s-a schimbat. Florin Andone, cel mai bine cotat atacant român, care evoluează în Premiership la Brighton Albion, este accidentat. Locul său în atac va fi luat de golgeterul României din sezonul precedent, atacantul lui CFR Cluj, George Țucudean.

Astfel, primul 11 al lui Cosmin Contra în partida cu Muntenegru va arăta astfel:

Tătărușanu – Benzar, Săpunaru, Chiricheș, Bancu – Pintilii, Stanciu – Chipciu, Budescu, Mitriță – Țucudean 

În partida din septembrie 2016, scorul a fost 1-1. Adi Popa a deschis scorul, în minutul 85, în timp ce Jovetic a egalat două minute mai târziu. „Tricolorii” au avut șansa unei victorii, dar Stanciu a ratat un penalty în minutele de prelungire ale partidei.