Sport

Naționala României revine pe stadionul Steaua după 12 ani! Selecționerul Mirel Rădoi era pe teren

Naționala României revine pe stadionul pe care a obținut printre cele mai mari victorii din istorie: stadionul Steaua. După o pauză de 12 ani, "tricolorii" vor juca din nou în Ghencea.
09.10.2021 | 17:30
Nationala Romaniei revine pe stadionul Steaua dupa 12 ani Selectionerul Mirel Radoi era pe teren
ADVERTISEMENT

România joacă meciul decisiv pentru locul doi în grupa preliminară pentru Campionatul Mondial împotriva Armeniei pe stadionul “Steaua”. Naționala revine în Ghencea după o pauză de 12 ani, ultima confruntare desfășurată acolo de prima reprezentativă fiind în 2009.

Naționala României revine pe stadionul Steaua după 12 ani!

Pentru “tricolori”, meciul care se va juca joi, de la ora 21:45, va fi cel mai important din actualele preliminarii. O victorie pune echipa lui Mirel Rădoi în pole position pentru ocuparea locului secund, în timp ce înfrângerea ne scoate, în mare proporție, din calculele de baraj.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, stadionul “Steaua” a fost locul marilor victorii ale naționalei României și considerat un talisman pentru prima reprezentativă. Însă, în ultimii 12 ani, prima reprezentativă nu a mai evoluat în Ghencea.

România – Austria, ultimul meci al “tricolorilor” pe Ghencea!

Pe data de 9 septembrie 2009, România întâlnea Austria în preliminariile pentru Campionatul Mondial din Africa de Sud, în ultima confruntare a naționalei pe vechiul stadion din Bulevardul Ghencea.

ADVERTISEMENT

“Tricolorii” erau pregătiți de Răzvan Lucescu și mai aveau doar șanse teoretice pentru locul de baraj. Gigel Bucur a deschis scorul în minutul 53, însă austriecii au egalat în final de meci prin Schiemer, în minutul 83.  Actualul selecționer al României, Mirel Rădoi, a fost pe teren la acea confruntare.

Avea să fie una dintre cele mai slabe campanii ale naționalei României în istorie. “Tricolorii” au ocupat locul 5 la finalul preliminariilor, cu 12 puncte. Doar Insulele Feroe au adunat mai puține puncte ca noi.

ADVERTISEMENT

România – Austria 1-1 (Bucur 53 / Schiemer 83)

România: Coman – Săpunaru, Chivu, Rădoi, Raț – Roman, Codrea, Ghioane, Ad. Cristea – Marica, Bucur. Selecționer: Mirel Rădoi

Austria: Payer – Schiemer, Dragovic, Scharner, Fuchs – Pehlivan, Baumgartlinger – Holz, Jantscher, Beichler – Hoffer. Selecționer: Dietmar Constantini

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO REZUMAT: 

S-a jucat pe vechiul stadion din Ghencea până în 2015!

Deși pe vechiul stadion Steaua s-a jucat până în 2015, echipa națională nu a mai evoluat acolo. Ultima confruntare desfășurată pe vechea arenă a fost meciul dintre Steaua (acum FCSB) și Viitorul (acum Farul), pe 22 martie 2015, roș-albaștrii reușind să câștige cu 4-1.

În 2018 stadionul a fost demolat și a fost construit noul stadion “Steaua” din Bulevardul Ghencea. O arenă care a costat 100 de milioane de euro, folosită până acum doar de echipele de fotbal și rugby ale Armatei.

În 1989, victoria cu Danemarca de pe Ghencea a calificat România după 20 de ani la Mondiale!

Naționala României revine pe stadionul “Steaua” într-un meci care poate deschide drumul naționalei spre un turneu final mondial la care visăm de 23 de ani. O victorie cu Armenia ne-ar face favoriți pentru locul de baraj, însă drumul e lung până să ne asigurăm biletele de Qatar.

Pe 15 noiembrie 1989, naționala României s-a calificat după o pauză de 20 de ani la Campionatul Mondial după o victorie cu 3-1 obținută în fața Danemarcei, pe stadionul “Steaua”. Pe 8 septembrie 1999, pe același stadion, Gheorghe Hagi marca pentru ultima dată în tricoul primei reprezentative, 1-1 cu Portugalia.

  • 100.000.000 de euro a costat noua arenă din Ghencea
  • 12 ani au trecut de la ultimul meci al naționalei României pe stadionul “Steaua”

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,65 este cota pentru „1 solist” la meciul România – Armenia. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT