Fotbal intern

Naționala României, super amical cu Anglia. Tricolorii vor mai întâlni și Georgia

03.02.2021 | 14:29
Nationala Romaniei super amical cu Anglia Tricolorii vor mai intalni si Georgia
ADVERTISEMENT

Echipa națională a României va disputa în această vară un super amical cu reprezentativa Angliei, meciul urmând  să aibă loc pe tărâm britanic.

Cele două formații ar fi trebuit să se întâlnească anul trecut, pe 7 iunie, la Birmingham, cu o săptămână înainte de startul Euro 2020, dar întâlnirea a fost amânată, la fel ca și turneul final, din cauza pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

La vremea respectică a apărut informația că Federația Română de Fotbal va încasa 150.000 de euro pentru amicalul cu Anglia.

FRF a stabilit un amical de gală cu Anglia pentru naționala României

Între timp, conducerile celor două federații au ajuns la un acord pentru ca meciul amical dintre naționalele României și Angliei să se dispute la 6 iunie 2021, cu cinci zile înainte de noul start al turneului final al Campionatului European.

ADVERTISEMENT

”La începutul lunii iunie, naționala României va disputa două meciuri amicale, cu Georgia, în țară, pe 2 iunie, și cu Anglia, în deplasare, pe 6 iunie. Stadioanele pe care se vor disputa cele două jocuri și orele de start vor fi stabilite și comunicate ulterior”, se arată pe site-ul oficial al FRF.

Ultima dată când România a întâlnit Anglia se întâmpla la Euro 2000, în faza grupelor, atunci când tricolorii se impuneau cu 3-2 și obțineau calificarea în ”sferturi”. Palmaresul în fața britanicilor este pozitiv. Din 11 întâlniri ne-am impus în 3, alte 6 s-au încheiat la egalitate, iar Anglia a câștigat de două ori.

ADVERTISEMENT

Toate succesele noastre au venit în meciuri oficiale, unul în preliminarii și două la turnee finale. O singură dată britanicii s-au impus în dueluri cu miză, 1-0 la Campionatul Mondial din 1970 din Mexic.

Pe primul adversar din luna iunie, Georgia, locul 89 în clasamentul FIFA, l-am întâlnit ultima dată într-un joc de pregătire pentru Euro 2016. A fost 5-1 pentru România, goluri înscrise de Adi Popa, Stanciu, Torje, Keșeru plus un autogol. Contra georgienilor au fost 7 meciuri în istorie: 5 dintre ele au fost câștigate de tricolori, celelalte două încheindu-se la egalitate.

ADVERTISEMENT

Echipa națională a României va disputa prima partidă, pe teren propriu, în preliminariile pentru Cupa Mondială 2022, pe 28 martie, contra Germaniei, iar șeful FRF, Răzvan Burleanu, crede că este posibil ca un număr important de fani să asiste din tribune la duelul cu cvadrupla campioană a lumii.

ADVERTISEMENT
Tags: