Sport

Naţionala României, test cu SCM Râmnicu Vâlcea! Bogdan Burcea se gândeşte la turneul preolimpic: “Visez fiecare jucătoare a Norvegiei”

14.02.2020 | 11:14
Nationala Romaniei test cu SCM Ramnicu Valcea Bogdan Burcea se gandeste la turneul preolimpic Visez fiecare jucatoare a Norvegiei
ADVERTISEMENT

Naţionala României de handbal feminin se află într-un stagiu de pregătire la Râmnicu Vâlcea sub comanda noului selecţioner, Bogdan Burcea. “Tricolorele” au jucat şi un meci amical împotriva campioanei României, SCM Râmnicu Vâlcea. 

Denisa Dedu, bucuroasă de întâlnirea cu “rivalele”: “Suntem prietene”

Denisa Dedu, portarul lui CSM Bucureşti, s-a declarat încântată să îşi vadă “rivalele” de la Râmnicu Vâlcea şi consideră că meciul amical a fost unul util pentru echipa naţională: “Întotdeauna ne bucurăm să ne revedem, suntem prietene și, chiar dacă am fost în postura de adversare, mă bucur să ne revedem.

ADVERTISEMENT

Consider că a fost un test bun, săptămâna asta avem mai multe antrenamente. A fost util acest joc amical, am văzut care este forma noastră, mai avem unele lucruri de îmbunătățit. Sunt jucătoare noi la națională, dar este o atmosferă bună.

Există dorință și sper din suflet ca la sfârșitul cantonamentului, când tragem linie, să simțim că am mai făcut un pas spre ce ne-am propus”, a spus Denisa Dedu la finalul amicalului

ADVERTISEMENT

Confruntarea s-a disputat cu porţile închise, fanii neavând acces la acest “amical”: “Pentru noi urmează un meci destul de important sâmbătă și a fost foarte util acest amical. Începem să pregătim următoarele partide iar întâlnirea cu naționala ne-a ajutat mult.”, a declarat Mădălina Zamfirescu, handbalistă la SCM Rm. Vâlcea.

Bogdan Burcea se pregăteşte de turneul preolimpic: “Visez fiecare jucătoare a Norvegiei”

Selecţionerul Bogdan Burcea s-a declarat încântat de atitudinea jucătoarelor din prima reprezentativă şi a declarat că visează echipa Norvegiei, pe care o va întâlni România la turneul preolimpic de la Podgorica.

ADVERTISEMENT

“A fost un joc școală, fără scor, care ne-a ajutat foarte mult să evaluăm nivelul la care ne aflăm. Vâlcea e o echipă solidă care evoluează în Champions League, a fost un meci benefic pentru ambele formații. Ne-am edificat asupra căror aspecte trebuie să intervenim în perioada următoare.

Avem destul de muncă, însă fetele au arătat încredere, au avut o dinamică bună pe apărare. Trebuie să îmbunătățim apărarea până la turneu. Nivelul trebuie să fie mult mai performant din toate punctele de vedere la turneul preolimpic. Suntem încrezători, ne girăm fetele la maxim și mergem pe mâna lor la acel baraj.

ADVERTISEMENT

Visez deja de mult timp fiecare jucătoare a Norvegiei, important este ca fetele să își asume tot ceea ce fac în antrenament și să își îmbunătățească prestațiile atât ofensiv, cât și defensiv. Un lucru pe care aș vrea să-l subliniez astăzi, unul pozitiv, este atitudinea lor”, a declarat Bogdan Burcea, antrenor al echipei naționale de handbal a României.

O vicecampioană mondială le încurajează pe “tricolore”: “Este o şansă pe care trebuie să o fructifice”

Alicia Fernandez, vicecampioana mondială cu naţionala Spaniei, a declarat la finalul amicalului că România are şanse bune să se califice la Jocurile Olimpice, considerând că aportul Cristinei Neagu poate fi unul decisiv.

“A fost un meci util atât pentru noi, cât și pentru echipa națională. Cred că jocul naționalei României este unul bun, sunt jucătoare valoroase acolo. Chiar dacă la Campionatul Mondial nu le-a mers prea bine, știu că valoarea lor este peste nivelul pe care l-au arătat până acum.

În comparație cu Campionatul Mondial, mi se pare ca fetele de la naționala României sunt mai încrezătoare și au un joc mai bun. Cristina Neagu a revenit și ea de ceva timp și asta cu siguranță va conta mult.

Cred că România poate ajunge la Tokyo, dar turneul preolimpic va fi foarte dificil. Este o șansă pe care trebuie să o fructifice, să dea totul acolo și să se califice la Jocurile Olimpice”, a declarat Alicia Fernandez, handbalistă SCM Rm. Vâlcea.

Naţionala României se bate pentru primele două locuri în grupă cu: Thailanda, Norvegia şi Muntenegru. Turneul se va desfăşura între 20 şi 22 martie la Podgorica.

 

ADVERTISEMENT