Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Naționala României, una dintre marile surprize din grupele de la EURO 2024. Ce echipă este dezamăgirea turneului

Tricolorii au impresionat la Campionatul European din Germania. Pe ce loc se situează naționala lui Edi Iordănescu în clasamentul celor mai entuziasmante echipe din grupe.
28.06.2024 | 08:00
Nationala Romaniei una dintre marile surprize din grupele de la EURO 2024 Ce echipa este dezamagirea turneului
România, una dintre surprizele plăcute din grupe. Foto: SportPictures
ADVERTISEMENT

România a fost până acum surpriza plăcută de la Campionatul European din Germania. Tricolorii au terminat pe primul loc într-o grupă complicată cu Belgia, Ucraina și Slovacia, iar acum elevii lui Edi Iordănescu vor să își continue jocul bun și să facă istorie pentru fotbalul românesc.

România, una dintre surprizele plăcute din grupe

Considerată înaintea debutului turneului final ca un outsider, România și-a demonstrat valoarea. Victoria cu 3-0 împotriva Ucrainei din prima rundă a impresionat toată Europa, iar pragmatismul din meciul cu Slovacia i-a trimis pe tricolori în fazele eliminatorii.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii de la The Athletic au alcătuit un clasament al echipelor naționale care au impresionat cel mai mult la acest Campionat European. Conform acestui top, România se situează pe poziția a 9-a, peste selecționate mult mai bine cotate precum Anglia, Franța, Italia, dar și Olanda.

„Cu adevărat impresionant. De la execuția de generic din partea lui Nicolae Stanciu din primul meci, împotriva Ucrainei, până la meciul cu adevărat disputat în compania Slovaciei, deși un rezultat de egalitate le-ar fi convenit ambelor echipe pentru a se califica.

ADVERTISEMENT

Da, meciul s-a terminat la egalitate, însă oricine a urmărit partida va spune că nu a fost nici pe departe vorba de ‘Rușinea de la Frankfurt’. Indignarea antrenorului Edward Iordănescu față de orice sugestie de trucare a meciului a oferit un plus de divertisment.

Conform selecționerului, principala temere înainte de turneu era că jucătorii săi de bază au jucat multe meciuri în sezonul trecut. În loc să pară obosiți, se pare că pur și simplu au fost în formă maximă”, au notat jurnaliștii britanici.

ADVERTISEMENT

Dezamăgirea turneului și echipa care a impresionat

Echipa care a impresionat cel mai mult conform acestui clasament este Spania. Ibericii au terminat pe primul loc într-o grupă cu Italia, Croația și Albania. În plus, spaniolii au obținut 3 victorii din 3 și nu au încasat niciun gol, devenind astfel o candidată serioasă la trofeu.

În coada clasamentului se află naționale precum Cehia, Polonia, Serbia sau Scoția. Toate aceste echipe au părăsit competiția încă din faza grupelor. Cehii sunt considerați dezamăgirea turneului final, întrucât nu au arătat mai nimic într-o grupă relativ accesibilă cu Portugalia, Turcia și Georgia.

ADVERTISEMENT

România are acum șansa de a deveni cu adevărat un dark horse la acest turneu final. Tricolorii vor întâlni un adversar complicat în optimi, Olanda. În cele 14 meciuri între cele două echipe, românii au câștigat o singură dată, însă elevii lui Edi Iordănescu vor să ajungă în sferturi cu orice preț.

ADVERTISEMENT
150 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „România câștigă EURO 2024”