Sport

Naționala Spaniei, făcută praf de Victor Pițurcă: „Golul a fost unul de panaramă. Eu pe Ramos îl luam și pe bancă”

Naționala Spaniei a fost făcută praf de Victor Pițurcă, fostul selecționer nefiind impresionat de calificare ibericilor în semifinalele EURO 2020.
03.07.2021 | 00:40
Nationala Spaniei facuta praf de Victor Piturca Golul a fost unul de panarama Eu pe Ramos il luam si pe banca
ADVERTISEMENT

Victor Pițurcă a analizat meciul dintre Spania și Elveția, spunând că meciul nu i s-a părut impresionant, fiind mult prea puține ocazii de poartă, criticând și jucătorii iberici.

Mai mult decât atât, fostul selecționer s-a referit la golul primit de spanioli, în urma unei greșeli personale, drept un „gol de panaramă”, aducând aminte de Răzvan Cociș, fostul jucător al naționalei, unul dintre fotbaliștii preferați de Victor Pițurcă, dar care, după spusele selecționerului, prevedea fazele de atac ale adversarilor, punând-ul într-o comparație cu Koke și Cesar Azpilicueta.

ADVERTISEMENT

Naționala Spaniei a fost făcută praf de Victor Pițurcă

Victor Pițurcă a făcut praf naționala Spaniei, despre care a fost nemulțumit pentru că nu a avut multe ocazii de poartă și i-a enumerat și pe jucătorii care l-au dezamăgit în duelul cu Elveția.

„Nu mi-a plăcut jocul Spaniei, nici al Elveției. A fost un joc sărăcăcios, departe de Spania din alte meciuri. Spania a avut și noroc, pentru că au înscris rapid dintr-o fază fixă și să fim serioși, elvețienii sunt mult mai puternici la fazele fixe decât spaniolii.

ADVERTISEMENT

Spania a avut șansă, a înscris, Elveția a mai avut câteva ocazii din corner, dar au ratat. Elvețienii au început să atace mai mult în repriza a doua și a venit acea fază de unde au egalat. Au ieșit cu fruntea sus, dar au ieșit”.

Victor Pițurcă este de părere că Luis Enrique ar fi trebuit să convoace și câțiva jucători de la Real Madrid, inclusiv pe Sergio Ramos, despre care spune că ar fi putut sta pe banca de rezervă și să aibă un aport în moralul coechipierilor:

ADVERTISEMENT

„Am fost foarte surprins că selecționerul Spaniei nu a luat jucători de la Real Madrid. Eu cred că era normal să iei 2-3 jucători de la Real, dar iată că a reușit să ajungă în semifinale.

Eu cred că Ramos ar fi trebuit să-l ia pe Ramos, măcar să stea pe bancă, cum l-am luat eu pe Ciprian când nu avea echipă și nu juca. Eu pe Ramos îl luam măcar pe bancă lângă mine.

ADVERTISEMENT

Eu înțeleg ce a gândit Enrique, din punct de vedere profesional. Ar fi fost faza care l-ar fi putut distruge pe Enrique dacă nu-i ieșea”.

„Golul primit de spanioli, a fost cam panaramă!”

Victor Pițurcă a continuat și i-a enumarat pe Alvaro Morata, Pau Torres, Pedri, Pablo Sarabia și Gerard Moreno, care nu au alergat prea mult, din perspectiva fostului selecționer și care au ratat ocazii imense, care putea să coste calificarea Spaniei.

Golul primit de iberici a fost comentat de Victor Pițurcă drept „panaramă”, în timp ce fostul selecționer l-a amintit pe Răzvan Cociș într-o comparație cu Azpilicueta și Koke, care nu au fost pe fază la greșeala fundașilor spanioli, la golul elvețienilor:

„Pedri, Morata, Torres, Sarabia, Moreno… nimic. Am înțeles că Busquets, care era mort, a dat în bară. Noroc că a dat Moreno gol din penalty, deși intrase și ratase deja câteva ocazii mari”.

„Golul spaniolilor a fost cam panaramă, mă scuzați că folosesc termenul ăsta. Am fost pus la zid că îl luam pe Cociș, dar el prevedea unde să vină și să strângă în fața adversarilor

Koke a greșit la gol și Azpilicueta trebuia să fie mai aproape de fundași. Sunt jucători buni, dar trebuia să prevadă o astfel de fază”, a mai spus Victor Pițurcă la ProTV.

ADVERTISEMENT