Fotbal intern

Naționala U19 a României, focar de COVID-19! Doi jucători au fost depistați pozitiv, amicalul cu Dinamo a fost anulat. FRF confirmă Fanatik. Exclusiv

08.10.2020 | 18:21
Nationala U19 a Romaniei focar de COVID19 Doi jucatori au fost depistati pozitiv amicalul cu Dinamo a fost anulat FRF confirma Fanatik Exclusiv
ADVERTISEMENT

Probleme mari la naționala U19 a României, unde se pare că există un focar de infecție cu coronavirus. Joi. 8 octombrie, este programat testul PCR, dar sunt deja doi jucători care prezintă simptome specifice bolii. Este vorba de Alex Chilili de la FC Voluntari și de Ștefan Pănoiu de la Rapid.

Ei au fost imediat izolați față de restul lotului, pentru a nu exista riscul de contaminare. Alături de aceștia, au mai fost izolați și Nicolae Sima de la Turris, colegul de cameră al lui Chilili, Andrei Iana de la CSM Slatina și Botond Szondi (AFK Csikszereda).

ADVERTISEMENT

De asemenea, au fost depistate două cazuri și la naționala U17. Este vorba de Denis Curea și Denis Bujor, ambii de la Viitorul Constanța. Din această cauză, acțiunea naționalei U17 a fost anulată, în timp ce în privința celei de la U19 nu s-a luat încă o decizie.


UPDATE, 8 octombrie, ora 18:21 / FRF a confirmat informațiile FANATIK comunicând că doi jucători au fost confirmați pozitiv cu COVID-19. Acțiunea reprezentativei U-19 a României a fost anulată.

ADVERTISEMENT

UPDATE 7 octombrie, ora 23:52 / Mihai Stoica, managerul general al FCSB, a reacționat foarte dur la adresa Federației Române de Fotbal, care nu vrea să anuleze acțiunea lotului naționalei U19, deși sunt mai mulți jucători care prezintă simptome de COVID-19.

„Există o situație alarmantă la lotul României U19.

Oficialii FRF nu vor să anuleze acțiunea fără sens a echipei naționale de juniori născuți în 2002. Acțiune care constă în niște antrenamente și un mare meci de verificare sâmbătă cu Dinamo. Am fost informat că cinci jucători sunt izolați într-un hotel la Snagov, doi dintre ei se pare că prezintă și simptome. În plus, acțiunea lotului U17 a fost anulată, fiindcă doi jucători au fost testați pozitiv. Problema e că ambele loturi locuiau în același hotel.

ADVERTISEMENT

L-am rugat pe celebrul doctor Meiu să nu riște să se infecteze jucătorii. Răspunsul a fost incredibil. “Până nu suntem siguri că sunt pozitivi, nu anulăm”, zice acest om care a depus jurământul lui Hippocrate. Arogant și insolent.
Cei care au la această oră în mâini soarta acestor copii consideră că, dacă mâine dimineață jucătorii vor fi testați negativ, e totul perfect. Nu e, domnilor. Virusul e ticălos, se poate ascunde câteva zile. Dacă în viitorul apropiat, se va infecta vreun tânăr internațional, nu vă veți spăla pe mâini cu toată Dâmbovița și afluenții săi.

Deci ne rămâne doar să sperăm ca cea mai valoroasă generație de juniori a ultimilor ani să nu se infecteze. Exclusiv din cauza lui Meiu.”, este postarea lui Mihai  Stoica pe contul de Facebook.

ADVERTISEMENT

Există o situație alarmantă la lotul României U19. Oficialii FRF nu vor să anuleze acțiunea fără sens a echipei…

Geplaatst door Mihai Stoica op Woensdag 7 oktober 2020


UPDATE 7 octombrie, ora 23:38 / Federația Română de Fotbal confirmă cele două cazuri de COVID-19 de la selecționata U17, precum și problemele cu unii jucători de la selecționata U19, informații pe care FANATIK vi le-a dezvăluit în exclusivitate. În aceste condiții, acțiunea lotului U17 a fost anulată.

„Federația Română de Fotbal anunță că acțiunea lotului Under 17, generația 2004, nu va mai avea loc după ce au fost depistate două cazuri pozitive Covid-19 în urma testărilor efectuate.

Reprezentativa pregătită de Daniel Mogoșanu trebuia să dispute o dublă amicală împotriva naționalei similare a Bulgariei, în perioada 8-11 octombrie! Tricolorii s-au reunit pe 5 octombrie, iar miercuri, 7 octombrie ar fi trebuit să plece la Sliven, în Bulgaria. Întreaga acțiune a fost anulată după ce rezultate la cea de a treia testare a doi dintre jucătorii convocați au fost pozitive.

De asemenea, la selecționata U19 a României, care se află reunită la Snagov, doi jucători au prezentat simptome Covid-19. Atât ei cât și contacții lor direcți au fost izolați în camere separate. În total, 7 jucători și un membru al staff-ului sunt izolați de restul delegației până la sosirea rezultatelor testelor Covid-19. Toată delegația va efectua teste mâine dimineață, a treia testare pentru această acțiune. La primele două testări toate rezultatele au fost negative.

Toate testele efectuate au fost realizate conform protocolului medical al loturilor naționale”, se arată în comunicatul postat pe site-ul FRF.


ȘTIRE INIȚIALĂ 7 octombrie, ora 20:34

Posibil focar de Covid la naționala U19 înainte de amicalul din week-end cu Dinamo

Cu doar câteva zile înainte de amicalul programat cu Dinamo, naționala României U19 poate deveni un focar de infecție.

Mai mulți jucători au fost izolați, iar în curând vor fi testați, pentru a se stabili clar care este diagnosticul medical și ce măsuri se impun din acel punct.

Selecționata României U19 este calificată la Campionatul European din 2021, găzduit de România și s-a reunit duminică, 4 octombrie pentru un stagiu de pregătire.

Stagiul de pregătire era programat să se desfășoare pe o perioadă de șapte zile și să se încheie cu un amical sâmbătă de la ora 10.00, cu Dinamo Bucureșți. Deși nu s-a luat încă o decizie oficială, sunt șanse foarte mari ca partida să fie anulată.

Naționala U17, reunită pentru o dublă amicală cu Bulgaria

Naționala U17, pregătită de selecționerul Daniel Mogoșanu, s-a reunit pentru a disputa o dublă amicală cu reprezentativa Bulgariei, meciurile fiind programate pentru 8 și 11 octomborie, în localitatea Silven, din Bulgaria.

Reunirea a avut loc pe 5 octombrie, aceasta fiind prima acțiune a generației 2004 din postura de echipă reprezentativă U17.

ADVERTISEMENT
Tags: