Fotbal international

Naționalism la cote maxime înainte de „El Clasico”. Ce tricouri va avea Barcelona în derby-ul cu Real Madrid

31.03.2021 | 17:15
Nationalism la cote maxime inainte de El Clasico Ce tricouri va avea Barcelona in derbyul cu Real Madrid
ADVERTISEMENT

Oficialii Barcelonei au început pregătirile pentru marele derby cu Real Madrid. Deși mai sunt două săptămâni până la înfruntarea din capitala Spaniei, catalanii și-au prezentat deja echipamentul special pentru acest eveniment.

Până la meciul care face să fiarbă Spania, ambele echipe vor evolua la sfârșitul acestei săptămâni, în fața propriilor suporteri. Barcelona are meci cu Valladolid, în vreme ce Real primește vizita incomodei Eibar.

ADVERTISEMENT

Aparent niciuna dintre cele două mari rivale nu ar trebui să aibă probleme la reluarea campionatului, atât Valladolid, cât și Eibar fiind codașe în La Liga și încearcă să-și salveze sezonul.

Barcelona și-a prezentat tricourile „El Clasico Special Edition”

Episodul 279 din ”El Clasico” este un eveniment deosebit, tratat cum se cuvine de gruparea catalană. Astfel, patru dintre jucătorii Barcelonei, Gerard Pique, Antoine Griezmann, Pedri și Frenkie de Jong, au participat la o ședință foto în care au prezentat tricourile pe care gruparea de pe Camp Nou le va purta în derby-ul Spaniei.

ADVERTISEMENT
Sursa foto: Barca Universal

Designul este unul în care naționalismul catalanilor este perfect reliefat prin inserarea pe echipamentul de joc a combinației de linii roșii și galbene, nouă la număr, prezente pe drapelul Cataloniei.

Este pentru prima oară în istoria clubului Barcelona când se întâmplă acest lucru și un alt amănunt interesant este acela că tricourile prezentate de Pique, Griezmann, Pedri și de Jong vor fi purtate o singură dată, doar în meciul contra marii rivale.

ADVERTISEMENT

În campionat, Barcelona și Real Madrid rivale merg umăr la umăr

Sezonul în curs nu este unul cu care Barcelona și Real Madrid să se poată lăuda. În clasament, cele două mari rivale ocupă pozițiile a doua, catalanii, respectiv a treia, Real.

Meciul direct este cu atât mai important cu cât Barcelona este la 4 puncte în urma liderului Atletico, iar Real la 6 puncte distanță de trupa lui Simeone. Astfel, oricare dintre echipe va pierde, dacă va exista o învingătoare, ar putea să se iasă din cursa pentru titlu.

ADVERTISEMENT

Pentru Messi, golgheterul din ”El Clasico”, cu 26 de reușite, va fi ocazia perfectă să stabilească noi recorduri, în vreme ce pentru căpitanul Realului, Sergio Ramos, acesta ar putea fi ultimul mare derby, fotbalistul fiind pe final de contract cu gruparea ”Blanco”.

ADVERTISEMENT