Hotnews

NATO cere Rusiei sa-si retraga toate fortele din Ucraina

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a cerut miercuri Rusiei sa-si retraga toate fortele din estul Ucrainei si sa stopeze sustinerea acordata separatistilor, scrie AFP....
Autor: Ionuţ Cataramă | 18.02.2015 | 20:46
NATO cere Rusiei sa-si retraga toate fortele din Ucraina

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a cerut miercuri Rusiei sa-si retraga toate fortele din estul Ucrainei si sa stopeze sustinerea acordata separatistilor, scrie AFP.

“Cer Rusiei sa-si retraga toate fortele din estul Ucrainei, sa stopeze orice sprijin pentru separatisti si sa respecte acordul de la Minsk” privind incetarea focului, a declarat acesta, in marja unei reuniuni informale a ministrilor europeni de Aparare, la Riga.

“Trupele rusesti, artilerie precum si unitati de aparare antiaeriana, alaturi de elemente de comanda si control, sunt in continuare active in Ucraina”, a spus Stoltenberg, adaugand ca “exista in continuare o concentrare de tancuri si vehicule blindate” rusesti in apropiere de granita cu Ucraina.

“Incetarea focului nu a fost respectata”, a subliniat acesta, apreciind ca situatia din estul Ucrainei “se deterioreaza”.

Refuzul separatistilor de a respecta incetarea focului si de a permite accesul observatorilor OSCE “ameninta insusi” acordul de la Minsk, a declarat acesta, in ziua in care armata ucraineana a abandonat orasul Debaltseve.

Sursă: www.hotnews.ro

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!