News

Ce va face NATO dacă Rusia va folosi arme chimice în Ucraina. Răspunsul lui Joe Biden

Joe Biden a explicat ce va face NATO dacă Rusia va folosi arme chimice în Ucraina. Potrivit acestuia, va exista un răspuns care va depinde de natura utilizării armelor chimice
25.03.2022 | 07:56
Ce va face NATO daca Rusia va folosi arme chimice in Ucraina Raspunsul lui Joe Biden
Joe Biden spune ce va face NATO dacă Rusia va folosi arme chimice în Ucraina. sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Marii lideri ai lumii sunt rezervați atunci când sunt întrebați despre posibilitatea ca Rusia să folosească arme chimice în Ucraina. Joe Biden, de exemplu, a evitat să răspundă, însă a precizat că, dacă se va întâmpla acest lucru, NATO va răspunde.

Ce va face NATO dacă Rusia va folosi arme chimice în Ucraina

Într-o conferință de presă susținută după participarea la summitul NATO de la Bruxelles, președintele american Joe Biden a vorbit despre ce va face Alianța Nord-Atlantică dacă Rusia va folosi arme chimice în Ucraina.

ADVERTISEMENT

Întrebat dacă are informații specifice care sugerează că președintele Vladimir Putin se pregătește să folosească astfel de arme, Joe Biden a refuzat să răspundă.

“Cu privire la prima întrebare, nu pot să răspund la această întrebare, nu pot da informații clasificate”, a spus acesta, scrie Libertatea.

ADVERTISEMENT

În schimb, răspunsul președintelui american a fost unul categoric atunci când a fost întrebat de jurnaliști dacă NATO intenționează să răspundă militar în cazul unui atac chimic asupra Ucrainei.

“În al doilea rând, am răspunde dacă folosește. Natura răspunsului va depinde de natura utilizării armelor chimice”, a continuat Joe Biden, potrivit sursei menționate anterior.

ADVERTISEMENT

Anterior, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Alianța Nord-Atlantică își va consolida sistemele de apărare chimică, biologică și nucleară, existând temeri că Rusia ar intenționa să folosească astfel de arme împotriva poporului ucrainean.

SUA vor aloca peste un miliard de dolari pentru ucraineni

Președintele american a precizat ce măsuri vor fi luate pentru a ajuta poporul ucrainean. Acesta a spus că Statele Unite vor aloca mai mult de un miliard de dolari pentru asistență umanitară.

ADVERTISEMENT

“Statele Unite s-au angajat să furnizeze Ucrainei peste două miliarde de dolari în echipament militar de când am devenit președinte. Sistemele antiaeriene, sistemele antitanc, muniția și armele noastre sunt în Ucraina în timp ce vorbesc.

Și astăzi, anunț că Statele Unite sunt pregătite să pună la dispoziție peste 1 miliard de dolari în asistență umanitară pentru a ajuta milioane de ucraineni afectați de războiul din Ucraina”, a mai menționat Joe Biden, conform aceleiași surse.

ADVERTISEMENT