News

NATO trimite în România armament greu și sute de blindate Humvee și elicoptere Black Hawk

NATO va transfera în România armament și vehicule de ultimă generație, printre care blindate Humvee și elicoptere Black Hawk.
06.03.2023 | 20:20
NATO trimite in Romania armament greu si sute de blindate Humvee si elicoptere Black Hawk
Elicoptere Black Hawk trimise de NATO în România. Foto: Metro.Co.Uk
ADVERTISEMENT

România e, cu sau fără voia ei, pe flancul estic al NATO, la o aruncătură de băț de Rusia și de războiul din Ucraina, astfel că SUA au decis să consolideze acest front. Implicit, țara noastră va primi elicoptere Black Hawk și blindate Humvee, printre altele.

Americanii aduc în România armament greu

Armamentul greu al NATO va fi folosit în mai multe exerciții militare, în timp ce Rusia se pregătește de o nouă ofensivă în Ucraina. Potrivit Observatornews.ro, SUA vor livra sute de Humvee și elicoptere Black Hawk, precum și camioane de transport militar, tunuri, rachete sau lansatoare de rachete multifuncționale.

ADVERTISEMENT

Armamentul greu este deja în portul grec Alexandroupolis, de unde așteaptă să fie transportat în România și, aparent, Bulgaria. Aparatura militară va fi folosită în cadrul exercițiilor militare “Atlantic Resolve 23” și “Defender Europe 23”, după care vor fi staționate în țara noastră în așteptarea imprevizibilului.

Potrivit sursei citate, Humvee nu mai are nevoie de prezentare și este printre cele mai populare mașini blindate din lume. Testat în luptă în Afganistan sau Irak, Humvee poate avea 15 configurații, de la transport trupe și tehnică militară la serviciu de ambulanță. Mai mult, Humvee poate fi echipat cu lansator automat de grenade și o mitralieră de calibru 50.

ADVERTISEMENT

O altă ”jucărie” americană e MTV, un vehicul militar tactic, care poate transporta 5 tone pe toate tipurile de teren și în orice condiții meteo. Așadar, poate transporta de la combustibil până la tehnică și alte produse necesare soldaților.

Un alt element cheie care nu are nevoie de prezentare e elicopterul Black Hawk, elicopter multi-scop cu o capacitate de 11 pasageri, pe lângă cei 2 poliți și 2 comandați de zbor. Cu o autonomie de 2.200 de kilometri, Black Hawk poate fi echipat cu rachete AGM-114 Hellfire și mitraliere M240 și M134.

ADVERTISEMENT

General Virgil Bălăceanu e convins că NATO se pregătește de cel mai rău scenariu, un conflict cu Rusia, astfel că frontul de est trebuie întărit în așteptarea acestui conflict. Desigur, toată lumea speră că nu se va ajunge aici, astfel că NATO încearcă să-și ”flexeze mușchii” în fața lui Putin, pentru a-l ține la distanță.

”Graniţa de Est este avută în vedere de către NATO ca şi operaţie de descurajare, eventual de apărare. Acum vorbim de o operaţie de descurajare. Este un exerciţiu legat mai ales de mobilitate militară. Ce ar însemna mobilitatea militară? Transportul de trupe, dar mai ales de echipamente grele din America de Nord în Europa sau din Vestul Europei spre graniţa de Est. Europe Defender se desfăşoară numai în România, de data aceasta va fi centrat exerciţiul pe flancul de sud est.

ADVERTISEMENT

Kremlinul interpretează de fiecare dată o prezenţă a NATO. Este o prezenţă agresivă la adresa Federaţiei Rusie. Ele de altfel sunt mult mai reduse faţă de ce ar însemna o operaţie de apărare pe care NATO ar desfăşura-o pe graniţa de est. Au acest simbol şi de fapt această prezenţă, este prezenţa legată de postura de descurajare a NATO”, a transmis generalul.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care "îi spuneau ce să-i facă". Fusese internat la psihiatre, dar în zadar
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PREȘEDINTELE implicat într-un ACCIDENT AVIATIC! Elicopterul s-a PRĂBUȘIT
PREȘEDINTELE implicat într-un ACCIDENT AVIATIC! Elicopterul s-a PRĂBUȘIT
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Meghan, minciună persistentă. Dar specialiștii au dat-o de gol
Meghan, minciună persistentă. Dar specialiștii au dat-o de gol
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic,...
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic, am o mare problemă cu el. Înseamnă că în viața mea am făcut niște prostii și plătesc”
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu,...
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu, dar sănătos, pe care îl mânca mereu monarhul Marii Britanii