News

Natura s-a dezlănțuit în Sinaia. O ploaie cu grindină a acoperit rapid tot peisajul. Video

Un strat de gheață a acoperit decorul din Sinaia. Imaginile incredibile au fost surprinse de un localnic.
26.06.2021 | 18:40
Un strat de gheață a acoperit decorul din Sinaia. Imaginile incredibile au fost surprinse de un localnic.
ADVERTISEMENT

Condițiile meteo extreme lovesc din nou România. Un episod inedit a fost surprins în Sinaia. Grindina măruntă a căzut în cantități impresionante și acoperit subit tot peisajul.

Vremea continuă să provoace o mulțime de surprize. După ce temperaturile au urcat brusc la cote insuportabile au început să-și facă apariția o serie de fenomene meteo violente.

ADVERTISEMENT

Astăzi, în Sinaia, o ploaie torențială s-a tranformat brusc într-o ploaie de gheață. Un localnic a surprins momentul în care terasa unei cabane aflată la cota 1600 s-a acoperit instant cu un covor de gheață.

O ploaie cu grindină a invadat rapid decorul din Sinaia

Furtunile sunt caracteristica principală a acestui weekend, iar ele vor fi prezente în toată țara. Administrația Națională de Meteorologie a transmis mai multe avertizări de cod portocaliu și cod galben.

ADVERTISEMENT

Vor fi ploi cu aspect torențial, căderi de grindină de orice dimensiuni, frecvente descărcări electrice și vânt cu aspect de vijelie care poate atinge, la rafală, și peste 50-60 km/h.

La munte, ANM anunța că în acest weekend vor fi temperaturi de la 26 spre 28 de grade, cu 18-20 de grade pe creste.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește temperaturile minime la munte, acestea vor fi de 14-15 grade, respectiv 8-10 grade pe creste, preciza, vineri, ANM, conform Gândul.

Vremea în Sinaia. Va ploua mai mult duminică

Temperaturi minime vor fi de 16 grade în ziua de sâmbătă și 14 grade în ziua de duminică. Temperaturi maxime ajung la 25 grade în prima zi de weekend.

ADVERTISEMENT

Acestea vor coborâ spre 22 de grade în ultima zi a săptămânii. Cerul este variabil, iar condițiile de ploaie vor fi în fiecare zi, începâd cu orele după amiezii. Pe parcursul zilei de duminică, ploile pot deveni abundente. Vântul va atinge viteze de 35-55 km/h.

Cod portocaliu în România

Sâmbătă, 26 iunie, este anunțat un cod portocaliu de furtuni cu ploi, vijelii și grindină în aproape toată țara. Acesta este valabil astăzi între orele 12-23.

În intervalul menționat, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova și local în Transilvania și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată.

ADVERTISEMENT
Tags: