VIDEO. Rupere de nori în Capitală! Gara de Nord, inundată. Circulaţia metrourilor, oprită. Primarul general a convocat Comandamentul pentru situaţii de urgenţă

UPDATE. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a convocat pentru miercuri, la ora 18,00, Comandamentul pentru situaţii de urgenţă pentru evaluarea situaţiei existente în Bucureşti şi...
29.06.2016 | 16:59
VIDEO Rupere de nori in Capitala Gara de Nord inundata Circulatia metrourilor oprita Primarul general a convocat Comandamentul pentru situatii de urgenta

UPDATE. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a convocat pentru miercuri, la ora 18,00, Comandamentul pentru situaţii de urgenţă pentru evaluarea situaţiei existente în Bucureşti şi pentru a dispune măsuri urgente în zonele afectate de fenomenele meteo extreme.

La şedinţă au fost convocate conducerile operatorilor de salubritate, Apa Nova, Poliţia Locală, ALPAB, Administraţia Străzilor, Luxten, Direcţia de mediu din PMB şi ASSMB, anunţă Serviciul pentru Relaţia cu Mass-Media al PMB.

UPDATE. Circulaţia garniturilor de metrou pe Magistrala 1 (Dristor – Pantelimon) este întreruptă miercuri după-amiază între Piaţa Victoriei şi Gara de Nord în ambele sensuri, potrivit unui anunţ difuzat în staţiile de metrou.

Metrorex explică într-un comunicat transmis Agerpres că ploile torenţiale care au căzut în Bucureşti în ultima oră au produs multiple infiltraţii în tunelul de metrou ceea ce a necesitat întreruperea circulaţiei între staţiile Piaţa Victoriei 2 şi Gara de Nord 1.

“Astăzi, 29 iunie 2016, la ora 15,50, în tunelul de metrou dintre staţiile Piaţa Victoriei 2 şi Gara de Nord 1 spre staţia Piaţa Unirii 1, din cauza ploii torenţiale de peste 50 l/m2 abătute asupra Bucureştiului, s-au produs multiple infiltraţii în tunelul de metrou care au necesitat întreruperea circulaţiei între staţiile Piaţa Victoriei 2 şi Gara de Nord 1. Problema se va rezolva în cel mai scurt timp, echipele Metrorex lucrează în acest moment pentru remedierea situaţiei”, se arată în comunicatul Metrorex.

Strazile Bucurestiului sunt inundate, dupa o ploaie scurta, dar torentiala. Gara de Nord e inundata, in zona sunt probleme si cu alimentarea cu energie electrica si pe strazi apa masoara cateva zeci de centimetri.

Apele au provocat si un scurtcircuit, fiind afectata alimentarea cu energie electrica in zona Garii de Nord. Inclusiv panoul de afisaj din Gara de Nord a fost blocat. Digi 24 transmite ca doua echipe au fost trimise de ENEL sa remedieze problemele.

In imaginile postate de utilizatori pe Facebook se poate observa cum apa curge in siroaie din tavanul garii, se formeaza adevarate balti, iar pe strazi apa ajunge pana aproape de genunchi.

“Nu exista o zona mai afectata decat alta. Avem interventii de durata in Calea Giulesti. Nu pot sa spun daca nu se poate circula”, a declarat purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti, Daniel Vasile.

Iata cateva clipuri surprinse in interiorul garii:

Iata si imagini surprinse in afara Garii de Nord, unde strazile au fost inundate:

De asemenea, pasajul Victoria a fost inundat, iar mai multi copaci s-au prabusit peste masini.

Reprezentantii ISU intervin pentru scoaterea apei din 45 de locuri – atat de pe strazi, cat si din locuinte.

Bucurestiul si judetul Ilfov au fost sub avertizare cod galben de ploi, intre orele 15:00 si 16:00.

sursa: ziare.com