Fotbal international

Nava de croazieră de 1 miliard de dolari, transformată în hotel pe parcursul Cupei Mondiale! Cât costă o cameră în weekendul cu finala. Foto exclusiv

Pe parcursul Cupei Mondiale, mai multe vase de croazieră au fost transformate în hoteluri. Printre acestea şi o navă luxoasă care a costat 1 miliard de dolari. Cât costă camerele.
17.12.2022 | 10:11
Nava de croaziera de 1 miliard de dolari transformata in hotel pe parcursul Cupei Mondiale Cat costa o camera in weekendul cu finala Foto exclusiv
Vas de croazieră în portul din Doha. În depărtare se vede stadionul 974. Sursa: Fanatik
ADVERTISEMENT

Weekendul cu finala Cupei Mondiale este unul foarte aglomerat în portul Doha. Nave de croazieră, iaht-uri şi alte vase de lux acostează şi aduc VIP-urile pentru momentul culminant al competiţiei.

Nava de croazieră de 1 miliard de dolari, transformat în hotel pe parcursul Cupei Mondiale!

Însă, pe parcursul turneului final, mai multe nave uriaşe de croazieră au fost transformate în hoteluri. Autorităţile qatareze au plătit bani grei pentru împrumutul acestor vase-gigant, unde turiştii veniţi pentru Cupa Mondială au putut să se cazeze.

ADVERTISEMENT

Iar nava MSC World Europa este una dintre cele mai mari din lume. În 2 decembrie 2021 a fost lansată, iar costul impresionantului vas a fost de 1 miliard de dolari. Are o lungime de 333,3 metri şi poate găzdui 6,762 de pasageri.

Nava MSC World Europa, în portul din Doha. Sursa foto: Fanatik
Nava MSC World Europa, în portul din Doha. Sursa foto: Fanatik

Preţuri între 1500 şi 3500 de dolari pe noapte!

Până pe data de 20 decembrie, MSC World Europa va fi în portul din Doha şi va servi drept hotel. Preţurile nu sunt pentru toate buzunarele, iar cei care vor să se cazeze în weekendul finalei trebuie să scoată din buzunar între 1500 şi 3500 de dolari pe noapte.

ADVERTISEMENT

Piscine, cluburi, restaurante de lux în care mâncarea este preparată de chefi de top din lume, sunt doar câteva dintre facilităţile cu care navele de croazieră îşi ademenesc clienţii.

Exteriorul vasului de croazieră. Sursa: Fanatik
Exteriorul vasului de croazieră MSC Opera. Sursa: Fanatik

Unii clienţi s-au plâns de preţurile foarte mari de pe vasele de croazieră

Însă, nu toate acestea sunt incluse în preţ. Unii clienţi s-au plâns de scorurile foarte mari din restaurante, în timp ce alţii spuneau că se aşteptau ca mai multe facilităţi să fie incluse în preţul pe care l-au plătit pentru cazare.

ADVERTISEMENT
Clienţii au putut urmări meciurile de la Campionatul Mondial din piscină. Sursa: Fanatik
Clienţii au putut urmări meciurile de la Campionatul Mondial din piscină. Sursa: Fanatik

Pe lângă vasele gigant transformate în hoteluri, portul din Doha este plin de iaht-uri. Chiar dacă cei care sunt cazaţi pe vasele din port îşi permit să circule cu taxiul, autorităţile au introdus curse speciale de autobuz spre centrul oraşului.

Camera de hotel de pe vasul de croazieră.
Camera de pe vasul de croazieră.

Curăţenie exemplară în port

Portul este de o curăţenie exemplară. La fiecare colţ este un om care se asigură că totul este în ordine. Inclusiv apa este foarte curată, nu există niciun fel de miros şi nicio algă.

ADVERTISEMENT
Curăţenie exemplară în port. Sursa foto: Fanatik
Curăţenie exemplară în port. Sursa foto: Fanatik

Finala Cupei Mondiale este programată duminică, de la ora 17:00, între Argentina şi Franţa. Pe stadionul Lusail sunt aşteptaţi 90.000 de oameni la acet ultim act.

Vasul MSC World Europa. Sursa: Fanatik
Vasul MSC World Europa. Sursa: Fanatik
  • 1.000.000.000 de dolari a costat vasul de croazieră MSC World Europa
  • 3500 de dolari este cea mai scumpă cameră la MSC World Europa la finala Cupei Mondiale

  • 2,75 este cota NetBet pentru pronosticul „2 solist” la meciul Argentina – Franţa. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT