News

Nava rusă care i-a atacat pe grănicerii din Insula Șerpilor, văzută în Sevastopol. Se credea că ucrainenii au scufundat-o

Răsturnare de situație în cazul navei ruse, Vasili Bîkov, care i-a atacat pe grănicerii din Insula Șerpilor. A fost observată în Sevastopol, după ce, inițial, s-a crezut că ucrainenii au scufundat-o.
17.03.2022 | 18:09
Nava rusa care ia atacat pe granicerii din Insula Serpilor vazuta in Sevastopol Se credea ca ucrainenii au scufundato
ADVERTISEMENT

Nava rusă de război, Vasili Bîkov, ”invizibilă pe radar” și care i-a atacat pe grănicerii din Insula Șerpilor, a fost observată joi, în Sevastopol, Crimeea. Situația este una bizară, având în vedere că Marina Militară Ucraineană a transmis, inițial, că a fost scufundată, în Odesa, cu o rachetă trasă de pe uscat.

Nava rusească care i-a atacat pe grănicerii ucraineni de pe Insula Șerpilor, filmată în Sevastopol

În mediul online au apărut imagini cu sosirea navei ruse în Sevastopol. S-au iscat, așadar, multe semne de întrebare despre ”Vasili Bîkov”, care are o lungime de 94 de metri, fiind inclusă în cea mai modernă clasă de nave ruse de patrulare, scrie The Drive.

ADVERTISEMENT

Anterior acestui videoclip, în mediul online circula un altul în care se vedea cum nava rusească era distrusă de o rachetă de pe țărm.

Cum i-au atacat rușii pe grănicerii de pe Insula Șerpilor cu nava Vasili Bîkov

Concret, nava rusească a fost una dintre cele două nave de război ale rușilor cu care au invadat Insula Șerpilor, în prima zi de atac asupra Ucrainei, 24 februarie 2022. Spre seară, o înregistrare a circulat pe internet în care soldați ai Kremlinului le transmiteau militarilor ucraineni să se predea și au deschis focul asupra lor.

ADVERTISEMENT

Însă, grănicerii ar fi refuzat și ar fi strigat: ”Du-te la d****u’, navă rusească!”. S-a comunicat în primă fază decesul acestora, dar după câteva zile, Marina ucraineană a dezmințit situația, spunând că, în baza unor surse din Moscova, aceștia ar trăi și ar fi ținuți prizonieri în Sevastopol și Crimeea.

”În ceea ce privește pușcașii marini și polițiștii de frontieră, luați prizonieri de ocupanții ruși pe Insula Șerpilor. Suntem foarte bucuroși să aflăm că frații noștri sunt vii și bine cu ei!”, a scris pe facebook Marina Forțelor Armate ale Ucrainei.

ADVERTISEMENT

Vasiliy Bykov a fost pusă în funcțiune în 2018. În octombrie 2021, rușii au făcut cu nava mai multe teste pe mare. Alte două nave similare structurii Vasili Bykov mai sunt în construcție, notează The Drive.

De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB...
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB pierde toate meciurile ANALIZĂ
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Afacerea cu care o familie de sibieni a dat lovitura. Totul a plecat...
Afacerea cu care o familie de sibieni a dat lovitura. Totul a plecat de la două plante cumpărate de la pepinieră: "Avem clienţi care revin anual"
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Spotify, schimbare radicală. Cum vor primi utilizatorii funcțiile introduse
Spotify, schimbare radicală. Cum vor primi utilizatorii funcțiile introduse
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”