Life

Nazareth se laudă cu cel mai înalt brad de Crăciun din Orientul Mijlociu. Cum arată și brazii din marile orașe ale lumii

Nazareth are cel mai înalt brad de Crăciun din Orientul Mijlociu. Și în marile orașe ale lumii au fost împodobiți pomii de Crăciun și au fost aprinse luminițele de sărbători.
03.12.2021 | 11:54
Nazareth, locul din Orientul Mijlociu cu cel mai înalt brad de Crăciun. Sursă: Instagram
ADVERTISEMENT

În prima zi a lunii decembrie, Orientul Mijlociu s-a transformat într-un loc de poveste.

Mai exact, în Nazareth, orașul devenit de ani buni un obiectiv turistic de mare interes pentru pelerinaj, s-au aprins luminile festive.

Nazareth, orașul cu cel mai înalt brad de Crăciun din Orientul Mijlociu

Pentru că mai sunt doar câteva zile până la Crăciun, dar și pentru că locul este foarte populat de credincioși creștini, în orașul Bunei Vestiri s-a inaugurat împodobirea bradului de Crăciun.

ADVERTISEMENT

Anul acesta, locul copilăriei și adolescenței lui Iisus Hristos, așa cum este descris în Noul Testament, deține cel mai înalt brad de Crăciun din Orientul Mijlociu.

Mai mult decât atât, imediat după ce orașul a  fost îmbrăcat în straie de sărbătoare și toate luminile festive s-au aprins, localnicii s-au bucurat și de un foc de artificii impresionant.

ADVERTISEMENT

La momentul mult așteptat, în orașul Nazareth s-au adunat sute de persoane care au așteptat cu nerăbdare iluminarea centrului, unde se găsesc, pe lângă bradul uriaș și multe ornamente de Crăciun și căsuțe cu tot felul de mâncăruri specifice locului sau suveniruri de iarnă.

Imaginile de poveste din Nazareth au ajuns virale, făcând înconjurul lumii, iar internauții s-au arătat de-a dreptul impresionați de transformarea locului cu prilejul sărbătorilor de iarnă.

ADVERTISEMENT

Israelul și-a închis iar granițele

Din cauza pandemiei de coronavirus, momentul de ieri a putut fi văzut doar de localnici. Din cauza noii variante a coronavirusului, Omicron, Israelul, pe lângă impunerea măsurilor de protecție, și-a închis din nou granițele, astfel că nimeni nu intră, nimeni nu iese în țară.

Dacă până în acest an, orașul Nazareth era vizitat în perioada sărbătorilor de pelerini din lumea întreagă, în 2021, sezonul festivităților de Crăciun și sărbătoarea nașterii Mântuitorului poate fi serbată doar de locuitori.

ADVERTISEMENT

Cum arată și brazii din marile orașe ale lumii

Nu doar în Orientul Mijlociu s-a dat startul sărbătorilor de iarnă. Și în marile orașe ale lumii, Austria, Londra,  Strasbourg, New York sau Washington s-au amplasat brazii de Crăciun.

Dacă în UK s-a optat pentru un centru luminat, cu tot felul de atracții și un brad foarte înalt, în Manchester fiind în centru amplasat și un Moș Crăciun uriaș, americanii au optat pentru un brad de Crăciun mai mic în înalțime, dar mult mai colorat. La fel de colorați și iluminați sunt și brazii din New York și Strasbourg.

 

ADVERTISEMENT
Tags: