News

Incendiu la Spitalul de Copii din Cluj Napoca. A fost activat Planul Roșu de Intervenție

Un incendiu a izbucnit la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca, fiind activat Planul Roșu de Intervenție.
24.11.2022 | 10:11
Incendiu la Spitalul de Copii din Cluj Napoca A fost activat Planul Rosu de Interventie
Spitalul de Copii din Cluj. Foto: Stiri de Clul
ADVERTISEMENT

Potrivit pompierilor, incendiul a izbucnit într-o baie, fiind evacuați pacienții de pe trei etaje ale spitalului. Din fericire incendiul a fost localizat și stins până ca flăcările să se extindă, iar nimeni nu a fost rănit.

Incendiu la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca

”A fost anunțat un incendiu într-o baie a Secției Pediatrie 2 a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii, situat pe strada Crișan din municipiul Cluj-Napoca. Trei autospeciale pentru stins incendii, o auto-platformă pentru intervenții și salvări de la înălțimi și un echipaj SAJ au fost dislocate la fața locului.  

ADVERTISEMENT

Pacienții și aparținătorii de la etajele 3,4 și 5 au fost evacuați ca și măsură de siguranță, până la sosirea forțelor de intervenție, și au fost relocați în alte spații din interiorul spitalul.

A fost activat planul roșu de intervenție, începând cu ora 8.55. În momentul sosirii pompierilor la fața locului s-a constatat că ardea masca din materiale plastice a canalului tehnic dintr-un grup sanitar situat la etajul 3 al spitalului, cu degajări intense de fum la etajele 3, 4 și 5.”, anunță ISU Cluj.

ADVERTISEMENT

Pompierii anunță că Planul Roșu a fost dezactivat.  ”A fost dezactivat planul roșu de intervenție începând cu ora 9.30”, a transmis ISU Cluj, conform Stiri de Cluj.

Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca recepționase luna trecută aparatură medicală de ultimă generație, în valoare de 1.7 milioane de lei.

ADVERTISEMENT

Potrivit Consiliului Județean Cluj, investiția e menită să trateze în cele mai ”bune condiții” pacienții din spital.

”Investițiile noastre în sănătate continuă. Achiziționarea acestor aparaturi medicale ultramoderne va permite medicilor spitalului nostru să realizeze diagnosticarea corectă și tratarea în cele mai bune condiții a micilor pacienți”, declara Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

ADVERTISEMENT

Spitalul, aflat în subordinea forului administrativ județean, a primit un ecocardiograf, un ecograf ultraportabil cu trei transductori – convex, liniar, cord, un sistem de cinci monitoare pentru urmărirea funcțiilor vitale cu stație centrală de monitorizare, dar și trei maceratoare antimicrobiene pentru produse de unică folosință din celuloză macerabilă.

ADVERTISEMENT
Tags: