Life

„Ne-am certat și ne-am sfâșiat și nu ne-am vorbit”. Maia Morgenstern dezvăluie prin ce încercare a trecut

Maia Morgenstern vorbit despre cum a ajuns să joace în lungmetrajul Capra cu trei iezi. Actrița a refuzat inițial, însă Victor Conache nu s-a lăsat până nu a convins-o.
25.06.2022 | 22:49
Neam certat si neam sfasiat si nu neam vorbit Maia Morgenstern dezvaluie prin ce incercare a trecut
Maia Morgenstern a povestit prin ce încercare a trecut. Foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

Maia Morgenstern a povestit cum a fost pentru ea să joace în lungmetrajul Capra cu trei iezi, cu care Victor Canache și-a făcut debutul în regie. Actrița a dezvăluit că i s-a părut dificil să lucreze la proiect, însă, într-un final, totul a meritat.

Maia Morgenstern a povestit prin ce a trecut în timpul filmărilor lungmetrajului Capra cu trei iezi

Maia Morgenstern a fost prezentă la la gala de închidere TIFF 2022. Actrița a fost omagiată cu Premiul de Excelență. Totodată, a participat și la premiera mondială a lungmetrajului Capra cu doi iezi, cu care Victor Canache și-a făcut debutul în regie.

ADVERTISEMENT

Maia Morgenstern interpretează un rol în acest film, însă a recunoscut că nu a avut încredere în el de la început și că inițial a refuzat.

„Răzvan Victor Canache mi-a propus acest rol, încă de pe vremea când era student. Atunci nici nu l-am luat în serios.

ADVERTISEMENT

M-a amenințat, m-a prevenit: ‘Veți juca în filmul meu, Capra cu trei iezi’. ‘Da, bine, joc acuma în desene animate, bravo’”, a povestit Maia Morgenstern într-un interviu acordat pentru click.ro. 

Inițial, proiectul ar fi trebuit să fie un scurtmetraj, însă Victor Canache a ajuns la concluzia că își dorește ceva mai mult de atât. Împreună cu Luana Georgiță a construit decorul, în care au și dormit, de altfel, pentru că nu exista niciun drum care ar fi putut fi parcurs cu mașina în zonă.

ADVERTISEMENT

„Și a venit vremea să facem filmul. S-a luptat, a fost dat afară pe ușă, a intrat pe geam și și-a câștigat în acest fel respectul tuturor. Inițial am pornit cu un scurtmetraj.

Am filmat în satul Malu cu Flori. El și Luana, doamna sa, au construit decorul, singuri. Au și dormit în decor, pentru că e vorba despre o casă de munte, în pustietate, până la care nici nu există drum cu mașina”, a adăugat Maia Morgenstern.

ADVERTISEMENT

„Ne-am certat și ne-am sfâșiat și nu ne-am vorbit”

Chiar dacă rezultatul final s-a dovedit a fi unul de excepție, actrița care a jucat și în Patimile lui Hristos a mărturisit că a fost „cumplit” să lucreze la scurtmetraj. Victor Canache a fost un regizor exigent, care a ținut cont de fiecare detaliu.

A vrut neapărat că filmările să aibă loc între octombrie și noiembrie, exact atunci „când se desprinde frunza de pom”, ceea ce înseamnă că vremea nu a fost deloc una favorabilă. În plus, regizorul și-a dorit să fie respectat întocmai accentul moldovenesc, dar numai în cazul anumitor fragmente din scenariu.

„Ne-am certat și ne-am sfâșiat și nu ne-am vorbit. Nu ne-a lăsat deloc. În același timp, îi vedeam cum se străduiesc, nu doar pe Răzvan și Luana, ci întreaga echipă, de la costumiere, machiajul, efecte speciale, pirotehnie, cascadori.

Se lucra cu foc deschis, cu foc viu. Vă dați seama, nu era muncă pe jumătăți de măsură. Răzvan și-a câștigat respectul nostru și îl ascultam toți. Aveam nevoie de felul în care Răzvan lucra. Într-un cuvânt a fost cumplit, v-am adus și argumente”, a mărturisit Maia Morgenstern.

ADVERTISEMENT