Fanatik Show

Ne-am calificat la baraj, ne mai trebuie o echipă

S-a încheiat bătălia în Grupa D a preliminariilor CM 2014, deci putem trage primele concluzii. Unele sună bine, cele mai multe ne pun pe gînduri....
17.10.2013 | 12:15
Neam calificat la baraj ne mai trebuie o echipa

S-a încheiat bătălia în Grupa D a preliminariilor CM 2014, deci putem trage primele concluzii. Unele sună bine, cele mai multe ne pun pe gînduri.

* România a încheiat pe locul 2, după Olanda, maximum ce-şi putea propune la startul competiţiei, cînd venea din urna a patra valorică. Din acest punct de vedere, obiectiv îndeplinit.

* Şansa României s-a numit Ungaria: o echipă suficient de slabă încît să facem puncte pe seama ei (3-0 şi 2-2), dar suficient de norocoasă încît să-i pună beţe-n roate singurului nostru rival serios, Turcia (3-1 şi 1-1).

* Salvarea României a venit în minutul 90+2 al meciului de la Budapesta, cînd Chipciu a finalizat o acţiune providenţială a lui Maxim, aducîndu-ne o „remiză” nesperată (2-2). Dacă meciul s-ar fi încheiat cu scorul de 2-1 în favoarea maghiarilor, partida România – Estonia ar fi fost una amicală, întrucît Ungaria ar fi fost virtual calificată. Şi cînd te gîndeşti că Piţurcă abia s-a încumetat să-i trimită în teren pe cei doi tineri jucători în repriza a doua, disperat de configuraţia tabelei de marcaj: pe Maxim în minutul 67 (la 1-0 pentru gazde), iar pe Chipciu în minutul 86 (la 2-1)…

* În întreaga campanie de calificare, România a reuşit doar două meciuri bune (din zece disputate): 3-0 cu Ungaria, la Bucureşti, şi 1-0 cu Turcia, la Istanbul.

* Dacă eliminăm victoriile facile obţinute asupra modestelor Andorra (4-0 şi 4-0) şi Estonia (2-0 şi 2-0), România rămîne cu o linie de clasament îngrijorătoare: 6 meciuri, două victorii, un egal, trei înfrîngeri, golaveraj 7-12. Într-un patrulater Olanda – România – Ungaria – Turcia, asta ne-a fost putirinţa: în medie pe meci, un gol marcat şi două primite.

* Concluzia a tras-o Ilie Balaci la „Fanatik Show”: „Am văzut multă lume bucurîndu-se la golurile Olandei. Aş fi preferat să ne bucurăm de jocul echipei noastre. Din păcate, am rămas cu golurile olandezilor”. Bonus: „Ne-am calificat la baraj, dar trebuie să construim o echipă”.

* Luni, 21 octombrie, vom afla care ne va fi adversarul din dubla de baraj (15 şi 19 noiembrie). Acesta va fi desemnat dintre cei patru capi de serie: Portugalia, Grecia, Croaţia sau Ucraina. În urna outsider-ilor se vor afla Franţa, Suedia, România şi Islanda.

* Înainte de barajul propriu-zis, România a pierdut nu doar „dubla” cu o Olandă mult prea puternică (1-4 şi 0-4), ci şi barajul simbolic cu Turcia (0-2 şi 1-0). Doar Ungaria poate fi socotită un trofeu (3-0 şi 2-2), dar maghiarii sînt un adversar de mîna a patra, evident inferior oricărei echipe cu care am putea disputa barajul din noiembrie.

* Singura echipă de pe locul 2 care, urmare a punctajului slab, nu a prins barajul este Danemarca. România a ocupat poziţia a 7-a (din 9) în clasamentul special al formaţiilor care au încheiat pe locul secund.

* Dintre cele 9 formaţii de pe locul 2, doar două au avut golaveraj negativ în clasamentul special (se exclud rezultatele înregistrate cu echipa de pe locul 6, în cazul nostru Andorra): România (-1) şi Danemarca (-2). Trupa lui Piţurcă e singura care merge la baraj cu golaveraj negativ.

 

wsfrds