Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Ne doare capul și nici nu a început! Huiduieli meritate și după 0-0 cu Liechtenstein. Cum ar trebui să arate primul 11 al României la Euro

România - Liechtenstein a fost ultimul test al tricolorilor înainte de plecarea la Euro 2024, din Germania. Încă un 0-0, dar acest egal e chiar o mare rușine, taxată de cei peste 25.000 de fani de pe Ghencea!
07.06.2024 | 23:07
Ne doare capul si nici nu a inceput Huiduieli meritate si dupa 00 cu Liechtenstein Cum ar trebui sa arate primul 11 al Romaniei la Euro
Ne doare capul și nici nu a început! Huiduieli și după 0-0 cu Liechtenstein. Cum ar trebui să arate primul 11 al României la Euro. Foto. Fanatik
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu a păstrat în amicalul cu Liechtenstein un singur titular din partida de marți, contra Bulgariei. Este vorba despre Drăgușin, care s-ar fi odihnit și el probabil dacă nu juca atât de rar în Premier League sau dacă Burcă era la parametrii optimi pentru a bifa primele minute din 27 aprilie încoace. Din acest punct de vedere putem face o comparație între cum s-a mișcat România A, cu o formulă foarte aproape de cea care ar începe contra Ucrainei pe 17 iunie, și România B, titularizată împotriva celor din Liechtenstein. Chiar dacă adversarii sunt vizibil diferiți valoric. Noi am fost la fel de slabi de fiecare dată!

Apărarea e „beton” când ai asemenea adversari! Poate fi Racovițan titularul surpriză din Germania?

Selecționerul Edi Iordănescu a abordat în același 4-1-4-1 ambele amicale de pe stadionul „Steaua”. Dacă Niță a avut ceva de lucru împotriva bulgarilor, Moldovan a bifat selecția vineri seara. Verdict portari: titularizarea lui Niță în Germania e alegerea logică a ultimelor luni.

ADVERTISEMENT

Când ai astfel de adversari, orice gol primit înseamnă o mare bilă neagră. Nu a fost cazul. La banda dreaptă, Rațiu este bătut în cuie, la Sorescu observându-se și pauza provocată de accidentare. În stânga Bancu e singurul fundaș de meserie, deși e o discuție și aici. S-a improvizat cu Mogoș, și în ultimele minute cu Bulgaria, și din start cu Liechtenstein. Clujeanul a livrat ceva centrări, dar i-a asigurat mai multă liniște lui Coman, care nu a fost nevoit să vină în spate. Verdict fundași laterali: Rațiu și Bancu.

Fundașii centrali. Drăgușin s-a întors! Deși a avut unele bâlbe cu bulgarii, minutele acumulate îl readuc la forma care l-a propulsat titular în națională și l-a transferat la Spurs. Cine joacă la turneul final lângă Radu? I-am văzut și pe Rus, și pe Nedelcearu, și pe Racovițan.

ADVERTISEMENT

Burcă e o mare problemă. A depășit 7 săptămâni fără minut jucat. Dacă am rămâne la cei trei enumerați anterior, stoperul care vine din spate pare să fie Racovițan. Joc solid și meci de meci în Polonia, fizic și psihic de înaltă competiție. Nu ar fi o foarte mare surpriză ca Iordănescu să vină cu varianta care ar părea puțin probabilă. Verdict stoperi: cuplul Drăgușin – Racovițan!

Mijlocul se învârte în jurul căpitanului Nicolae Stanciu. Cicâldău poate fi peste Răzvan Marin, Șut nu e cu nimic mai prejos decât celălalt Marin

Închizătorul respectă fișa postului la Edi Iordănescu. Și Marius Marin, și Șut coboară pe faza de construcție între fundașii centrali pentru a porni acțiunea. Nu e nicio diferență între ei, ba jucătorul de la FCSB e mai util datorită calităților tehnice. Nu are experiență internațională însă.

ADVERTISEMENT

Nicolae Stanciu e piesă fixă, chiar dacă-l mai ia gura pe dinainte. Lângă el a jucat mai mereu Răzvan Marin. Probabil că selecționerul, fan al omogenității, ar fi greu de convins să schimbe. Jocul arată însă că e loc de schimbare. Olaru sau Cicâldău? Olteanul dorit înapoi la Universitatea poate fi o soluție din mijlocul terenului. Verdict mijlocași centrali: Marius Marin, Stanciu, Cicăldău.

Ianis Hagi a ratat momentul banderolei la națională. Man nu are cum să fie scos din primul 11

Sunt foarte importante cele două benzi ale terenului. Mai ales la o echipă ca a noastră care va juca la Euro mai mult contraatac. Ianis Hagi vs Man și Mihăilă vs Coman. Ianis Hagi a ratat momentul primei banderole la prima reprezentativă a României. Ianis și-a dorit mult, dar a și greșit mult, mai ales în prima parte. Prima acțiune când a accelerat a fost abia în minutul 50, apoi a fost schimbat.

ADVERTISEMENT

Dennis Man nu are cum să rateze tricoul de titular la meciurile din Germania. Este probabil cel mai în formă tricolor. La banda stângă, discuțiile sunt mai complexe, lupta pentru primul 11 e mai strânsă. Mihăilă are ceva mai multe acțiuni în acest moment la „banca Iordănescu”, dar nici Florinel Coman nu a jucat rău. Și-a creat ocazii, i-a lipsit reușita finală.

Mai există un aspect la acest post. Ar putea reintra în discuție și Drăguș, dacă se va decide folosirea lui în bandă așa cum s-a întâmplat în preliminarii. Asta ar însemna să avem acel număr 9 valid cu care să ne prezentăm la Euro. Dar nu-l avem! Până atunci, verdict mijlocași laterali: Man și Mihăilă.

Atacul nu există: dacă nu dai gol cu Liechtenstein ești la nivelul San Marino!

Nu avem atac, nu avem atacanți, nu are cine să bage mingea în poartă. Când nu dai gol cu Liechtenstein, care a încasat în ultimele 36 de meciuri, ești la nivelul celor din San Marino! Mergi la Euro, dar cum să spui că ai marcat de 3 ori în poarta Elveției și nu ai făcut-o cu amatorii de vineri seara?

Am văzut ce poate Drăguș pe post de număr 9, l-am văzut pe Bârligea, am suferit la orice atingere a lui Pușcaș. Va fi valid Alibec în câteva zile. Așa, și? E groaznic cu ce moral de gol plecăm spre Wurzburg. Trebuie un verdict și pentru vârful de careu… Fie: Drăguș!

  • Primul 11 al României la 0-0 cu Bulgaria: Niță – Stanciu, Drăgușin, Rus, Bancu – M. Marin – Man, Stanciu, R. Marin, Mihăilă – Drăguș.
  • Primul 11 al României la 0-0 cu Liechtenstein: Moldovan – Sorescu, Drăgușin, Racovițan, Mogoș – Șut – Hagi, Olaru, Cicâldău, Coman – Pușcaș.
ADVERTISEMENT