ADVERTISEMENT
Fotbal international

Ne duelăm cu Stefan Kuntz şi în toamnă?! Motivele pentru care selecţionerul Germaniei U21 îi poate lua locul lui Joachim Low

Autor: Razvan Nicolae | 29.03.2021 | 21:40
Ne duelăm cu Stefan Kuntz şi în toamnă?! Motivele pentru care selecţionerul Germaniei U21 îi poate lua locul lui Joachim Low
Ne duelăm cu Stefan Kuntz şi în toamnă?! Motivele pentru care selecţionerul Germaniei U21 îi poate lua locul lui Joachim Low (sursă foto: hepta.ro)

Naţionala Germaniei îşi va schimba selecţionerul în vară, după EURO 2021, iar tricolorii s-ar putea duela în toamnă, în preliminariile CM 2022, cu Stefan Kuntz. FANATIK îţi prezintă motivele pentru care antrenorul selecţionatei de tineret a nemţilor îi poate lua locul lui Joachim Low.

ADVERTISEMENT

Marţi, de la ora 19:00, România U21 întâlneşte Germania U21 în decisivul pentru calificarea în sferturile de finală ale Europeanului de tineret. Poate fi ocazia perfectă să-l vedem la lucru pe Stefan Kuntz, cel care i-ar putea lua locul lui Joachim Low la naţionala mare. Astfel, în toamnă, pe 8 octombrie, Mirel Rădoi s-ar putea duela cu cel care i-a blocat drumul spre finala EURO U21 2019.

De ce este favorit Stefan Kuntz să-i ia locul lui Joachim Low la naţionala Germaniei

DFB (Federaţia de Fotbal din Germania) este arhicunoscută ca fiind una care merge în continuare pe idei conservatoare, astfel că înlocuitorul lui Joachim Low va fi 100% un antrenor german. Chiar dacă s-au vehiculat mai multe nume pe lista posibilor înlocuitori, Stefan Kuntz pare să fie succesorul lui “Jogi”.

Privind în trecut, DFB a mers, mai mereu, pe linia unui continuităţi la naţionala Germaniei. Fie secunzii au fost promovaţi la naţionala mare, fie oficialii federaţiei s-au orientat spre selecţionata de tineret. Criteriile sunt bifate de Hans Dieter Flick, Marcus Sorg şi Stefan Kuntz. În cazul primului, şansele sunt minime, din moment ce contractul cu Bayern Munchen expiră abia în 2023.

ADVERTISEMENT

Marcus Sorg este secundul lui Joachim Low din 2016, iar promovarea acestuia nu ar fi o surpriză. Tehnicianul de 55 de ani este favoritul lui Oliver Bierhoff, directorul tehnic al DFB. Cu toate acestea, Stefan Kuntz ar avea prima şansă să fie succesorul lui Joachim Low, însă decisiv pentru el va turneul final din Ungaria şi Slovenia.

Stefan Kuntz este selecţionerul Germaniei U21 din 2016, iar un an mai târziu a câştigat trofeul continental. La precedenta ediţie, din 2019, tineretul a ajuns până în finală, unde a fost învinsă de Spania. Cu o vechime de cinci ani la tineret, fostul internaţional german cunoaşte perfect noul val de fotbalişti nemţi şi este unul dintre colaboratorii lui Joachim Low.

Ce spune Stefan Kuntz despre posibilitatea să-i ia locul lui Joachim Low

Înainte de EURO U21 2021, Stefan Kuntz a vorbit despre posibilitatea să fie promovat la naţionala Germaniei, unde ar urma să-i ia locul lui Joachim Low după Europeanul din vară.

ADVERTISEMENT

“Faptul că sunt luat în considerare pentru acest post mă face să mă simt mândru. Aş minţi dacă aş spune că nu-mi pasă despre acest lucru”, a declarat Stefan Kuntz pentru Bild.

Ce alte nume au fost vehiculate pentru înlocuirea lui Joachim Low

Jurgen Klopp a fost primul nume aruncat pe piaţa zvonurilor, însă şansele ca antrenorul lui Liverpool să fie înlocuitorul lui Joachim Low sunt aproape zero. Tehnicianul “cormoranilor” a vorbit despre această posibilitate în 2018, când a susţinut că ar lua în calcul varianta, dar doar dacă ar fi liber de contract.

ADVERTISEMENT

Julian Nagelsmann a apărut pe lista jurnaliştilor nemţi, însă şi această variantă are şanse mici. Antrenorul lui RB Leipzig este mai tentat de cariera la o echipă de club, iar visul acestuia este să ajungă la o forţă a Europei.

Ralf Rangnick este văzut de mulţi drept omul care ar trebui să-i ia locul lui Joachim Low. Considerat partizanul ascensiunii lui RB Leipzig, tehnicianul de 62 de ani cunoaşte la perfecţie fotbalul german, iar în trecut i-a pregătit pe mulţi dintre actuali jucători ai naţionalei.

ADVERTISEMENT

Cum au fost numiţi foştii selecţioneri ai naţionalei Germaniei

Metoda promovării secundului a început în 1936, când Sepp Herbeger i-a luat locul lui Otto Nerz. Până în 1984, când a fost adus Franz Beckenbauer, fiecare selecţioner fusese în trecut secund la naţionala Germaniei.

 • Sepp Herbeger (1936-1964) – a fost secundul lui Otto Nerz în perioada 1932-1936
 • Helmut Schon (1964-1978) – a fost secundul lui Sepp Herbeger în perioada 1955-1964
 • Jupp Derwall (1978-1984) – a fost secundul lui Helmut Schon în perioada 1970-1978
 • Franz Beckenbauer (1984-1990) – a fost numit la cârma naţionalei fără a avea experienţă ca antrenor
 • Berti Vogts (1990-1998) – a fost selecţionerul naţionalei de tineret a Germaniei de Vest în perioada 1979-1990
 • Erich Ribbeck (1998-2000) – a ajuns la naţionala Germaniei după o pauză de doi ani ca antrenor, antrerior, în perioada 1978-1984, i-a fost secund lui Jupp Derwall
 • Rudi Voller (2000-2004) – a ajuns la naţionala Germaniei după un mandat scurt la Bayer Leverkusen
 • Jurgen Klinsmann (2004-2006) – a fost numit la cârma naţionalei fără a avea experienţă ca antrenor
 • Joachim Low (2006-2021) – a fost secundul lui Jurgen Klinsmann în perioada 2004-2006

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
 • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
 • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!