Ne pregătim de duelul şoc Simona Halep – Sorana Cîrstea la US Open 2019. Cele două nu sunt prietene: “Suntem persoane extrem de diferite”

SPECIAL FANATIK
Silviu Ghering    Andrei Șchiopu   
în Tenis
28/08/2019, 11:57
Ne pregătim de duelul şoc Simona Halep – Sorana Cîrstea la US Open 2019. Cele două nu sunt prietene: “Suntem persoane extrem de diferite” SPECIAL FANATIK
Sorana Cîrstea și Simona Halep

Dacă Simona Halep (4 WTA) va trece de americanca Taylor Townsend (116 WTA) și Sorana Cîrstea (106 WTA) o va învinge pe spaniola Aliona Bolsova Zadoinov (100 WTA), vom asista la un duel 100% românesc în turul 3 de la US Open. Partida va fi cu atât mai interesantă cu cât cele două jucătoare din România nu sunt deloc bune prietene. Fapt dovedit și de o declarație a Soranei la adresa Simonei înainte de duelul dintre reprezentativa țării noastre și Canada la FED Cup în 2018.

Simona Halep – Sorana Cîrstea, duelul șoc de la US Open

Simona Halep și Sorana Cîrstea se vor întâlni la US Open în cazul în care ambele vor trece mai departe de turul 2. De-a lungul anilor, au jucat doar 3 meciuri directe, două câștigate de Sorana și unul de Simona. Ultima confruntare dintre cele două a fost în 2010, în partida finală din calificări pentru Cincinnati. Atunci, Sorana a câștigat în două seturi, 6-2, 6-4 și a lăsat-o pe Simona în afara competiției.

Relația dintre ele este una destul de rece, de-a lungul timpului Sorana Cîrstea a făcut mai multe declarații tăioase la adresa câștigătoarei de la Wimbledon 2019 și a recunoscut că nu sunt prietene, ci doar colege: „Noi ne știm de la opt ani și ne cunoaștem foarte bine. Dar nu am fost niciodată prietene apropiate. Suntem pur și simplu colege de breaslă, ca-n orice job, cu unii colegi ai o legătură mai profundă, cu alții nu. Nici când eram copii nu eram foarte apropiate pentru că suntem două persoane extrem de diferite. Nu există două persoane mai diferite decât noi două. Cu toate astea, am vorbit întotdeauna extraordinar de frumos despre ea”.

Sorana Cîrstea
Sorana Cîrstea nu o agreează pe Simona Halep. Sursa foto: hepta.ro

„România nu stă în Halep”

Sorana Cîrstea a mai avut o declarație dură la adresa Simonei Halep înainte de duelul cu Canada de la FED Cup, din 2018: „Am zis într-un interviu că echipa României nu stă în Simona. Ceea ce am vrut să spun este că echipa României poate să vină cu două echipe de Fed Cup, pentru că avem foarte multe jucătoare şi, dacă lipseşte Simona, nu se întâmplă nimic. Toată lumea mi-a sărit în cap pentru asta”.

Au mai existat și alte reacții asemănătoare ale Soranei la adresa Simonei. „N-am apucat s-o felicit încă pe Simona. Am avut un program încărcat şi n-am avut timp. O să îi strig ceva de la balcon, probabil, că tot suntem vecine”, a mai declarat Sorana Cîrstea după ce Simona Halep a fost încoronată ca numărul 1 mondial în octombrie 2017.

  • 64 de săptămâni a fost Simona Halep numărul 1 WTA (9 octombrie 2017 – 28 ianuarie 2018 și 26 februarie 2018 – 27 ianuarie 2019)
Sorana Cîrstea
Sorana Cîrstea a intrat în circuitul profesionist de tenis în anul 2006. Sursa foto: hepta.ro

Sorana este cea mai bună prietenă a Jelenei Ostapenko

Atunic când a fost rugată să facă un material video pentru a-i ura succes Simonei Halep înaintea finalei din 2014 de la Roland Garros, pierdută în fața Mariei Șarapova, Sorana a refuzat: „Nu pot să-i urez succes, nu sunt în ţară”, le-a transmis ea jurnaliștilor. Poate și pentru că Sorana este prietenă foarte bună cu Jelena Ostapenko, cea care a învins-o pe Simona Halep în finala de la Roland Garros din 2017 cu 4-6, 6-4, 6-3.

Sorana Cîrstea și Jelena Ostapenko
Sorana Cîrstea și Jelena Ostapenko sunt bune prietene nu numai pe terenul de joc. Sursa foto: hepta.ro

„Este greu să ai prieteni foarte apropiaţi în tenis, pentru că mâine pot fi adversarele tale. Dar am o prietenă foarte bună în circuit şi am petrecut mult timp de calitate alături de ea. Este vorba despre Sorana Cîrstea, a fost chiar şi la Riga, unde ne-am simţit foarte bine împreună”, a spus Jelena Ostapenko despre Sorana. Românca i-a răspuns în același ton jucătoarei letone: „Este o fată minunată, o persoană foarte veselă. Mereu îi spun că este precum un copil. E o persoană pe care este bine să o ai în preajmă”.

  • 29 de ani a împlinit Sorana Cîrstea pe 7 aprilie
  • 22 de ani a împlinit Jelena Ostapenko pe 8 iunie
Închide ×