Marca: "Ne-a învins mâna teribilă a Cristinei Neagu". Ce scriu spaniolii

handbal, presa spaniola, Cristina Neagu, CM 2017

Presa spaniolă recunoaşte că echipa feminină de handbal a fost învinsă de posesoarea celei mai puternice aruncări din handbalul feminin mondial, Cristina Neagu. Ibericii acuză până şi arbitrajul...

Presa spaniolă deplânge înfrângerea echipei feminine de handbal, cu scorul de 19-17 în faţa României, care le-a redus considerabil şansele de a termina pe primul loc în grupă şi a avea un culoar mai favorabil spre fazele înaintate ale Campionatului Mondial din Germania.

Marca recunoaşte că factorul decisiv al acestui succes român este Cristina Neagu, "posesoarea celei mai teribile aruncări din handbalul feminin mondial" şi că, în aceste condiţii, este chiar un succes că Spania a primit doar 19 goluri.

Neagu a bătut Spania de una singură

”Spania s-a împiedicat de primul mare obstacol întâlnit. Duelul a fost decis în ultimele cinci minute, în care "Razboinicele" au scăpat o victorie uriaşă. România a reuşit să întoarcă rezultatul prin pivotul Pintea, dar mai ales prin mâna Cristinei Neagu, posesoarea celei mai teribile aruncări din handbalul feminin mondial", au scris cei de la Marca.

În schimb, cei de la Mundo Deportivo au acuzat... arbitrajul, mai precis faza din care România a obţinut o aruncare de la 7 metri pe ultimul atac, iar Eliza Buceschi a stabilit scorul final.

"Spania a fost învinsă de o echipă condusă de Neagu, după un meci în care ambele echipe au avut probleme în atac. Cu Neagu (cea mai bună handbalistă din lume în 2015 şi 2016) în rolul de lider şi cu o aruncare de la 7 metri controversată acordată în ultimele secunde, România s-a impus", au comentat cei de la Mundo Deportivo.

"Spania a pierdut cu România, dar a arătat multe lucruri bune. Ibericele n-au înscris însă 18 minute, în care Dumanska a apărat senzaţional", au afirmat ziariştii de la Sport.

Următoarele meciuri vor avea loc joi, 7 decembrie: Paraguay - Slovenia, România - Angola şi Spania - Franţa.