Fotbal intern

De la Bourceanu pentru Gigi: CONDIŢIA lui ca să semneze

* Căpitanul „roş-albaştrilor” e tentat de acum cu precontracte, dar nu vrea să plece gratis de la Steaua....
01.12.2013 | 13:11
De la Bourceanu pentru Gigi CONDITIA lui ca sa semneze
ADVERTISEMENT

* Căpitanul „roş-albaştrilor” e tentat de acum cu precontracte, dar nu vrea să plece gratis de la Steaua.

 Alexandru Bourceanu, căpitanul Stelei, a recunoscut, la finalul meciului cu Schalke 04, din Grupa E a Ligii Campionilor, 0-0, că va pleca din Ghencea. Pe mijlocaşul defensiv l-a luat gura pe dinainte şi a dat de înţeles că ştie şi viitoarea destinaţie: una fără pretenţii prea mari: „Acesta a fost probabil ultimul meu meci din carieră în UEFA Champions League. Pentru a juca în Champions League trebuie să rămîn la Steaua. Aproape sigur, dacă mă voi transfera, nu va fi la o echipă care să joace în Champions League”.

Emisarii de la Fiorentina şi Crystal Palace s-au ascuns

Contractul lui Bourceanu cu gruparea din Ghencea expiră în vara viitoare, dar el poate semna cu orice alt club încă din ianuarie 2014. Bourceanu poate pune condiţii şi poate spera la un salariu substanţial pentru că se află într-o conjunctură perfectă. Căpitan al Stelei şi titular incontestabil în naţionala României, jucător liber de contract. Toate acestea reprezintă tot atîtea argumente care să-l transforme într-o ţintă cît se poate de incitantă pentru multe cluburi.
La meciul cu Schalke, Bourceanu a fost urmărit de emisari ai cluburilor Fiorentina şi Crystal Palace. Pentru ca tentativele lor de a-l convinge să nu stîrnească atenţia altor posibili concurenţi, italienii şi englezii au căutat să fie cît mai disctreţi. Au venit în mare secret pe Naţional Arena şi au plecat tot sub „acoperire”. Se spune că există presiuni uriaşe asupra lui să semneze încă de pe acum un precontract, dar jucătorul amînă parafarea „divorţului”.

ADVERTISEMENT

Alex şi Prodanca vor ceva şi pentru Gigi

Gigi Becali, aflat în spatele gratiilor la închisoarea de la Poarta Albă, speră să obţină ceva bani pe cel mai important om al „roş-albaştrilor”. Deşi jucătorii aflaţi într-o astfel de situaţie aşteaptă doar să treacă timpul şi joacă la „alibi” pînă devin liberi, Alex Bourceanu vrea altceva. Mijlocaşul n-a uitat că Gigi a insistat să poarte banderola „roş-albaştrilor” şi a primit această onoare la doar trei luni după ce a semnat cu gruparea din Ghencea. Şi impresarul jucătorului, Anamaria Prodan, speră să scoată ceva şi pentru Steaua, formaţia unde antrenează soţul său, Laurenţiu Reghecampf. Din acest motiv, Bourceanu n-a semnat nimic, deşi ar fi putut s-o facă. Mijlocaşul vrea să plece pentru că la Steaua nu mai are nici o motivaţie. A cîştigat toate trofeele interne – campionatul, Cupa României şi Supercupa –, a ajuns în primăvara Ligii Europa şi în grupele Ligii Campionilor. Singura lui motivaţie mai este să obţină şi o răsplată financiară pentru club şi pentru patronul Gigi Becali, aflat după gratii.

Fraţii îi bagă strîmbe

Eventualul transfer al lui Alex Bourceanu la Fiorentina, în Serie A, i-a scos din minţi pe fraţii Becali. Ei considerau Italia un tărîm unde aveau monopol pe transferuri. O tranzacţie în acel campionat realizată de principalul rival din ţară, Anamaria Prodan, i-a enervat la culme. Se spune că Daniele Prade, directorul sportiv al grupării „viola”, ar fi fost convins să nege intenţia toscanilor pentru Bourceanu chiar de fraţii Becali. „Poziţia noastră este următoarea: nu ne interesează Bourceanu”, a spus Prade. După meciul cu Schalke, Ioan Becali a simţit nevoia să mai aibă o intervenţie „prin alunecare” la adresa stelistului. „Lui Bourceanu îi expiră contractul şi nu mă surprinde că vrea să plece. Dar dacă spune că nu va mai juca în Liga Campionilor, se defăimează singur. înseamnă că-şi cunoaşte limitele şi ni le spune şi nouă”, a declarat Ioan Becali.

ADVERTISEMENT

75 de meciuri a strîns Bourceanu în tricoul Stelei în Liga 1. El a marcat trei goluri pentru „roş-albaştri”

CE I-A OFERIT BECALI: 350.000 de euro la semnătură

Gigi Becali i-a făcut lui Bourceanu o propunere de prelungire a contractului fabuloasă în comparaţie cu ceea ce se vehiculează, în mod obişnuit, în fotbalul românesc. Patronul „roş-albaştrilor” i-a promis 350.000 de euro la semnătură, plus un salariu lunar de 20.000 de euro în primul sezon, 22.000 în al doilea şi 25.000 în ultimul an. Speranţa că poate obţine mai mult, dar şi dorinţa de a încerca, în premieră, o aventură în străinătate, într-un campionat mai puternic, l-au făcut pe Bourceanu să spună „pas”.

ADVERTISEMENT

Maxim a vorbit despre interesul Stuttgart-ului

Bourceanu a fost ochit nu numai de formaţii din Italia şi din Anglia, ci şi din Germania. A recunoscut-o Alexandru Maxim, jucător care face furori la Stuttgart. „Au fost discuţii cu jucători despre el acum cîteva luni, dar în rest nu ştiu nimic altceva. Ei mă întrebau despre el, am vorbit şi cu alţi oameni din club. Discuţiile despre el au fost în perioada cînd antrenor a fost Labbadia. Atunci sigur a fost un interes. Orice echipă de valoare ar avea nevoie de Bourceanu”, a spus Maxim. între timp, s-a mai vehiculat şi varianta FC Koln.

A ratat meciuri importante din „galbene” prosteşti

Situaţia încurcată l-a afectat pe Alex Bourceanu. Jucătorul nu şi-a pierdut determinarea, ci luciditatea, iar asta s-a văzut şi în joc. Alex şi-a pierdut capul şi a luat avertismente prosteşti care i-au adus suspendări pentru jocuri-cheie. Cu Schalke, Bourceanu a faultat total inutil, la mijlocul terenului, astfel că va rata deplasarea pe „Stamford Bridge” pentru jocul cu Chelsea. Şi la naţională a avut aceeaşi problemă. Cu Estonia şi în meciul tur din barajul cu Grecia, Bourceanu a luat avertismente uşoare, astfel că a ratat jocul decisiv cu Grecia de la Bucureşti.

ADVERTISEMENT

 Tătăruşanu dă speranţe

Al doilea jucător important al Stelei care îşi va termina contractul vara viitoare şi se află într-o situaţie similară cu Alex Bourceanu este portarul Ciprian Tătăruşanu. Deşi au existat multe zvonuri privind iminenta sa plecare,  „Tătă” a făcut la finalul meciului cu Schalke o declaraţie care le-a aprins speranţele fanilor că ar continua în Ghencea: „Sperăm că în anii viitori vom reuşi în Liga Campionilor, pentru că am căpătat mai multă experienţă”.

ADVERTISEMENT