Fotbal intern

VIDEO atmosferă Steaua-Craiova. “Pentru noi, sunteţi campioni!”

UPDATE / Fluier final pe Arena Naţională! "Pentru noi, sunteţi campioni" se aude din 27.000 de piepturi. Doar pentru impresia artistică însă. Steliştii, cu capetele plecate, au aşteptat...
13.05.2017 | 21:40

UPDATE / Fluier final pe Arena Naţională! “Pentru noi, sunteţi campioni” se aude din 27.000 de piepturi. Doar pentru impresia artistică însă. Steliştii, cu capetele plecate, au aşteptat finalul de la Ovidiu, acolo unde Viitorul a învins în cele din urmă cu 1-0, printr-un gol marcat din penalty şi a pus mâinile pe titlu! 

Steaua rămâne cu locul 2, are asigurat un loc în preliminariile Champions League şi mai speră la o minune la TAS. Asta dacă Gigi Becali va duce la bun sfârşit demersul iscat în urmă cu 24 de ore pe hiba regulamentară ce îi permită încă să mai spere să-i “fure” la masa verde titlul Naşului Gică Hagi.

Iar Arena Naţională se goleşte în scandările ironice ale oltenilor: “Campionii, campionii!” Singura satisfacţie a fanilor alb-albaştri, care, dacă vor să emită cu adevărat pretenţii, au nevoie la echipă de o perfuzie cu sânge fierbinte. Altfel, vor rămâne o palidă imagine a ceea ce a reprezentat cu adevărat Craiova în fotbalul românesc!

UPDATE / Alibec a fost schimbat iar fanii i-au cerut să vină în peluză! În uralele roş-albaştrilor, Alibec a urcat în peluza roş-albastră! Alături de cei 27.000 de spectatori, şeptarul Stelei aşteaptă minunea de la Ovidiu!

UPDATE / Momente ŞOC pe Arena Naţională! Cei 1000 de olteni au izbucnit în urale când Viitorul a primit 11 metri şi apoi a marcat contra CFR-ului, spre stupefacţia steliştilor care nu înţelegeau ce se întâmplă! În condiţiile în care oltenii pasau liniştiţi la mijlocul terenului!

“Campionii, campionii!” “Hagi, Hagi!” au fost scandările oltenilor care i-au scos din pepeni pe fanii Stelei: “Sărim, sărim şi vă măcelărim!”

UPDATE / 2 goluri pe final de repriză şi imnul care a făcut istorie în Ghencea se reaude la meciurile Stelei! Scooter Maria ridică toţi cei peste 20.000 de fani ai Stelei în picioare! Iar la 3-0, toţi ochii sunt aţintiţi spre Ovidiu, acolo unde CFR Cluj poate face Steaua campioană şi la final! Aşa cum este acum, la pauză!

UPDATE / Rapidistul Ioniţă marchează pe Dinamo pentru Astra, iar steliştii exultă ca la un gol marcat de Alibec. “Doar Dinamo Bucureşti”, e una din scandările cuminţi ale fanilor FCSB. 

UPDATE / Alibec face 1-0 la mijlocul primei reprize, fanii exultă, titlul e roş-albastru în acest moment, iar Meme Stoica îşi face cruce: “Cât e la Ovidiu?”

UPDATE / Gabi Tamaş, rezervă de lux la Steaua, a intrat într-un dialog spumos cu fanii: “Hai că vin lângă voi, că mai joc de Crăciun”

UPDATE / Odată cu startul meciului, fanii au erupt. 20.000 de stelişti aşteaptă minunea!

UPDATE / Oltenii sunt susţinuţi la meci şi de marele Blond, Ilie Balaci! În ziua în care Ion Oblemenco ar fi împlinit 72 de ani, Craiova încearcă să pună piedică Stelei pe ultima sută de metri î lupta pentru titlu!

UPDATE / Steliştii sunt pregătiţi de sărbătorirea unui nou titlu. Cel puţin fanii de la peluză, ce formează noua galerie a roş-albaştrilor, sunt convinşi de izbânda favoriţilor în lupta de la distanţă cu Viitorul şi Dinamo.

18470810_10213492744221923_1881105850_n

UPDATE. Cu o oră înainte de meci în tribunele Arenei Naţionale sunt doar câteva sute de fani.

18452532_10213492302890890_1839504710_o

UPDATE. Reţeaua de bişniţari e bine pusă la punct. La Tribuna 2 nu mai sunt bilete, mai ales că preţul a şi fost unul bun pentru orice buzunar, în speţă 20 de lei. Bişniţarii te iau în primire cu oferte încă de la gura de metrou Muncii şi mai sunt si la porţi, dar acolo se feresc de jandarmi.

UPDATE. Reghecampf a pregătit două mari surprize în primul unsprezece. Tehnicianul a renunţat la Marian Pleaşcă şi l-a titularizat în locul acestuia pe Gabi Enache. Deasemenea, Mihai Pintilii va juca la închidere din primul minut al partidei, alături de Fernando Boldrin, deşi era incert înaintea jocului din cauza unei accidentări la coapsa dreaptă.

Echipa de start a Stelei:

Niţă – Enache, Bălaşa, Moke, Momcilovic – Pintilii, Boldrin – Jakolis, Tănase, De Amorim – Alibec

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Gigi Becali riscă să piardă locul în preliminariile Champions League, deşi a făcut investiţii imense în transferuri

Ca de obicei, Gigi Becali a fost campionul transferurilor în acest sezon. Patronul FCSB a făcut investiţii imense (şi) în 2016-2017, iar acum se află în faţa unui hop: meciul cu CS U Craiova, pe care, dacă nu îl câştigă, e în proporţie de 99 la sută trimis să joace în preliminariile Europa League! Asta în ciuda faptului că banii pe care i-a băgat în transferuri sunt mult peste ceea ce au investit echipele care ar putea să-i fure primele locuri de pe podium. FANATIK.RO vă prezintă transferurile pe care le-a efectuat Gigi Becali în acest an competiţional, în oridinea sumei de transfer, şi dă verdictul în privinţa fiecăruia.

Denis Alibec

2.000.000 de euro – OK!

Denis a fost adus în iarnă din postura anunţată de Becali de „cel mai bun atacant român, omul pe care o să-l vând pe 15 milioane de euro”. Momentan, atacantul adus de la Astra face banii din plin. A câştigat de unul singur meciuri, a marcat, a dat pase de senzaţie şi încă nu şi-a lăsat echipa în 10 oameni prin gesticulările enervante la adresa arbitrilor pe care le „proferează” cam la fiecare fază. E de departe omul decisiv din acest play-off, iar fără el FCSB-ul probabil că nu ar fi ajuns să se bată la titlu înainte de ultima etapă.

Florin Tănase

1.500.000 de euro – KO!

A fost cel mai în formă jucător de la Viitorul în sezonul precedent şi era anunţat ca „perla coroanei” de Becali. A debutat cu gol la FCSB, aşa că totul părea în regulă. A urmat, însă, o accidentare urâtă la antrenamente şi apoi recuperarea şi adaptarea la jocul şi, mai ales, la antrenamentele FCSB-ului. Pare că şi-a intrat în formă în ultima vreme, are cel puţin câte o execuţie interesantă pe meci, a reînceput să marcheze, însă verdictul e momentan negativ, cauza fiind suma mare de transfer, încă nejustificată.

William De Amorim

700.000 de euro – KO!

Mijlocaşul brazilian a fost, în vară, unul dintre cei mai apreciaţi jucători din Liga 1. Era pe val, campion cu Astra şi se vorbea insistent de naturalizarea sa pentru a evolua în naţionala României. 1.000.000 de euro l-a costat pe Gigi Becali aducerea lui, la pachet cu Boldrin (300.000). N-a început rău, însă, încet-încet, a ajuns rezervă. Iar apoi în gura lui Gigi Becali după evoluţiile din iarnă. Şi în final, după partida cu Dinamo, când a făcut un penalty inexplicabil, pus pe lista neagră şi făcut praf de patron în interviuri: „Fotbalul e pentru bărbaţi, iar Amorim se aruncă pe jos una-două!”.

Mihai Bălaşa

500.000 de euro – OK!

Deşi a greşit pe finalul de sezon, la meciurile cu Dinamo şi cu Viitorul, Bălaşa pare o investiţie ok, mai ales pentru viitor. L-a scos practic din echipă pe Tamaş, care începuse să o „comită” destul de des, iar cu el şi Moke defensiva chiar s-a redresat. Preţul plătit pentru achiziţionarea sa este destul de mare, însă pare că se va justifica din sezonul următor.

Antonio Jakolis

350.000 de euro – KO!

Jakolis ar fi putut fi mult mai bun probabil decât a fost şi ar fi justificat suma de transfer, însă a fost blocat inexplicabil. A fost încercat pe posturi ciudate, fundaş dreapta sau mijlocaş stânga, şi asta sporadic pentru că postul său, cel de mijlocaş de bandă dreaptă, este ocupat de Gabriel Enache. Şi e greu de dat o explicaţie pentru care Enache a fost ţinut în permanenţă pe teren, pentru că realizările acestuia au fost egale cu zero. Jakolis nu s-a mişcat rău când a apucat să joace, însă a fost prezent de mai puţine ori decât ar fi trebuit.

Denis Man

320.000 de euro – KO!

Despre Man nu prea sunt lucruri de spus. A fost încercat la câteva meciuri, nu s-a făcut de râs, însă clauza cum că la 10 meciuri jucate Becali ar fi trebuit să mai plătească încă 100.000 de euro către UTA l-a trimis la „satelitul” din Liga 3. Acum s-a rezolvat şi cu clauza prin plata a 20.000 de euro în plus, însă a venit finalul de sezon, mai încins ca niciodată, iar Reghecampf n-a mai riscat să-l arunce în „foc”.

Fernando Boldrin

300.000 de euro – OK!

Cu toate că a fost la un moment dat criticat şi trecut pe lista neagră de patron, Fernando Boldrin a fost, până la venirea lui Alibec, omul decisiv al FCSB-ului. Jucat pe un post cu care nu era obişnuit, cel de mijlocaş în spatele vârfului, Boldrin a fost cel mai bun pasator al echipei şi un executant perfect de lovituri libere. A început să fie criticat într-un moment în care este adevărat că nu mai „mergea” ceas, dar fusese până atunci jucătorul care trăsese echipa după el. L-a reactivat şi pe el venirea lui Alibec, însă are şi un mare minus: în meciul cu Dinamo a ratat două ocazii incredibile, care puteau s-o facă pe Steaua campioană la această oră. Însă rămâne pe plus, pentru că declaraţia lui Marius Şumudică, deşi exagerată, are ceva adevăr în ea: „Fără Alibec şi Boldrin în echipă, îi bate şi Chiajna!”

Eddy Gnohere

250.000 de euro – OK!

Dacă nu e Alibec, e Gnohere omul care face şi desface în atacul Stelei. Când intră pe teren produce pericol mare, marchează când e cazul, e înlocuitorul perfect pentru Denis. Chiar şi Becali spunea că îi dă bani în plus pentru că e nedreptăţit de statutul de rezervă. La ultimul meci, cu Astra, la Giurgiu, a jucat împreună cu Alibec şi au făcut împreună faza golului de 3 puncte.

Ovidiu Popescu

200.000 de euro – OK!

Până se revină Tănase, au fost multe momente când impresia generală era că Popescu era ţinut în teren doar pentru că trebuie îndeplinită regula Under 21. Între timp, Popescu a devenit unul dintre cei mai în vogă jucători ai FCSB-ului şi chiar dacă nu o să obţină Becali 10 milioane de euro pe el, aşa cum susţine (comparaţia cu Lampard fiind, încă, deplasată!), e un titular indiscutabil la mijlocul trupei lui Reghecampf.

Vlad Achim

200.000 de euro – OK!

Un fotbalist decent, despre care nimeni n-a avut pretenţia să fie titular, Vlad Achim a venit de la Voluntari ca o soluţie de rezervă şi a ajuns să se impună în multe meciuri în primul „11” al Stelei. În plus, a fost de multe ori decisiv în toamnă, de fiecare dată făcând diferenţa când a fost pe teren. Având în vedere suma de transfer, putem spune că e o achiziţie reuşită. Mai ales dacă ne gândim la cei 700.000 de euro plătiţi pe William De Amorim…

Wilfred Moke

150.000 de euro – KO!

„Pariul lui Becali” a costat puţin, e adevărat, însă nici nu s-a prea făcut remarcat. E un fotbalist destul de spectaculos, însă e greu să-ţi dai seama dacă e mai bun la mijloc sau în apărare. Dă senzaţia că e un jucător cam mediocru, bun de rezervă pe ambele posturi, însă doar atât, insuficient pentru un post de titular într-o echipă care vrea titlul.

Transferurile realizate de cele 3 pretendente la titlu

STEAUA: 6.470.000 de euro pe 13 jucători

Denis Alibec (Astra, ianuarie 2017) – 2.000.000*

Florin Tănase (Viitorul, august 2016) – 1.500.000

William De Amorim (Astra, august 2016) – 700.000

Mihai Bălaşa (AS Roma, ianuarie 2017) – 500.000

Antonio Jakolis (CFR Cluj, august 2016) – 350.000

Denis Man (UTA BD, septembrie 2016) – 320.000

Fernando Boldrin (Astra, august 2016) – 300.000

Eddy Gnohere (Dinamo, ianuarie 2017) – 250.000

Ovidiu Popescu (ACS Poli, iulie 2016) – 200.000

Vlad Achim (FC Voluntari, iulie 2016) – 200.000

Wilfred Moke (FC Voluntari, august 2016) – 150.000

Eduard Stăncioiu (ASA Tg. Mureş, august 2016), Marian Pleaşcă (Pandurii, ianuarie 2017) – liberi de contract

* Sumele sunt exprimate în euro

VIITORUL: 50.000 de euro pe 9 jucători

Neluţ Roşu (FC Voluntari) – 50.000 euro

Victor Rîmniceanu (Dinamo), Vlad Morar (ASA Tg. Mureş), Sebastian Mladen (FC Sudtirol, Italia), Sorin Rădoi (FC Voluntari), Florin Purece (Concordia), Gabi Iancu (FCSB), Alexandru Margină (fără echipă), George Ţucudean (fără echipă) – liberi de contract

DINAMO: 30.000 de euro pe 17 jucători

Daniel Popa (Chindia) – 30.000 de euro

Laurenţiu Brănescu (Juventus Torino, Italia), Claude Dielna (Sheffield Wednesday, Anglia) – împrumutaţi gratis

Vytautas Cerniauskas (Ermis Aradippou, Cipru), Jaime Penedo (Deportivo Saprissa San Jose, Costa Rica), Alberto Cobrea (Petrolul Ploieşti, transferat la FC Botoşani din ianuarie 2017), Luca Maric (Persepolis Teheran, Iran), Maximiliano Oliva (fără echipă), José Antonio Romera Navarro (FK Jablonek, Cehia), Azer Busuladzic (Odense Boldklub, Danemarca), Dan Nistor (Pandurii), May Mahlangu (fără echipă), Claudiu Bumba (Hapoel Tel-Aviv, Israel), Danu Spătaru (Zimbrul Chişinău, Republica Moldova), Adam Nemec (fără echipă), Rivaldo Vítor Borba Ferreira Júnior „Rivaldinho” (Sport Club Internacional Porto Alegre, Brazilia), Thaer Bawab (Umm-Salal Sport Club, Qatar) – liberi de contract

11 jucători, o echipă!, a adus Gigi Becali pe bani la FCSB în sezonul 2016-2017, suma totală investită fiind de 6.470.000 de euro