Sport

Nebunia dinaintea derby-ului Râmnicu Vâlcea – CSM București! “Tigroaicele” au vrut să joace în ciuda problemelor cu COVID-19

17.02.2021 | 23:19
Nebunia dinaintea derbyului Ramnicu Valcea  CSM Bucuresti Tigroaicele au vrut sa joace in ciuda problemelor cu COVID19
ADVERTISEMENT

SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București vor disputa derby-ul din Liga Națională joi, de la ora 18:30 în etapa a X-a care se dispută la Sfântu Gheorghe. În ultimele zile a fost o adevărată nebunie referitoare la această confruntare, “tigroaicele” având 8 cazuri COVID-19 în echipă (7 jucătoare și Adi Vasile). 

În cele două formații sunt stări diametral opuse. CSM București este decimată de infectările COVID-19 după deplasarea de la Metz, în timp ce SCM Râmnicu Vâlcea a avut o victorie la masa verde în ligă cu Brest și, din informațiile FANATIK, în echipă vor reveni Alicia Fraga Fernandez și Irina Glibko.

ADVERTISEMENT

Nebunia dinaintea derby-ului Râmnicu Vâlcea – CSM București!

Problemele CSM-ului au început în weekend. Echipa lui Adi Vasile s-a deplasat la Metz pentru ultimul meci din grupele Ligii Campionilor. “Tigroaicele” au pierdut sâmbătă cu 22-25 și au încheiat pe locul 3 în grupa de Liga Campionilor.

Deplasarea în Franța a fost una cu ghinion pentru că Adi Vasile și alte câteva jucătoare au acuzat simptome de COVID-19 și s-au izolat. La prima testare, în dimineața zilei de marți, au fost depistate pozitiv cinci jucătoare ( Denisa Dedu, Raluca Săndulache, Andrea Klikovac, Bianca Bazaliu și Ștefania Stoica) și antrenorul Adi Vasile.

ADVERTISEMENT

A fost momentul în care derby-ul de la Sfântu Gheorghe a fost pus sub semnul întrebării. CSM București a anunțat DSP și Federația și a urmat o nouă testare. Iar la noua testare au mai apărut două jucătoare depistate pozitiv: Elizabeth Omoregie și Ștefania Jipa.

CSM București a vrut să joace derby-ul în ciuda infectărilor cu COVID-19 din lot!

Cu toate acestea, CSM București și-a manifestat intenția de a evolua în derby-ul cu SCM Râmnicu Vâlcea deși avea și posibilitatea să amâne meciul din cauza cazurilor COVID-19 apărute. DSP a dat aviz favorabil și “tigroaicele” au făcut deplasarea.

ADVERTISEMENT

Confruntarea de joi are conotați importante în clasamentul din Liga Florilor. CSM București este liderul neînvins din Liga Națională cu 9 victorii din tot atâtea meciuri. De cealaltă parte, SCM Râmnicu Vâlcea are 7 victorii din 8 meciuri disputate. Astfel, cu o victorie, Râmnicu Vâlcea revine puternic în lupta pentru titlu.

SCM Râmnicu Vâlcea favorită la casele de pariuri!

CSM București va avea probleme importante de lot pentru acest meci, însă campioana României are resurse de a trece peste toate aceste probleme. Cristina Neagu e aptă de joc, iar Lazovic, Dembele, Martin sau Crina Pintea pot întoarce soarta oricărui meci. În lotul “tigroaicelor” își vor face apariția două jucătoare de la echipa a doua: Clara Preda (portar) și Zsofia Csavar (centru).

ADVERTISEMENT

Lotul celor de la CSM București: Portari: Grubisic, Preda, Extreme stânga: Smeets, Dembele, Fînaru, Inter stânga: Neagu, Centru: Perianu, Csavar, Inter dreapta: Lazovic, Extreme dreapta: Martin, Moisă, Pivot: Pintea.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, și-a arătat sprijinul față de handbaliste și le-a trimis buchete de flori înainte de plecarea spre Sfântu Gheorghe. Edilul a avut săptămânile trecute o întâlnire cu jucătoarele și a promis că lucrurile vor continua la același nivel de performanță la CSM București.

La casele de pariuri, cota lui CSM București a crescut brusc de la 1,40 la 2,10 după apariția cazurilor de COVID-19. În acest moment, SCM Râmnicu Vâlcea este favorită și are o cotă de 1,91 la victorie.

În meciurile de marți din etapa a 10-a a Ligii Naționale de Handbal s-au înregistrat următoarele rezultate:

  • SCM Craiova – Minaur Baia Mare 22-30
  • CS Mioveni – Rapid 20-24
  • Măgura Cisnădie – Dunărea Brăila 28-29

Programul de joi:

  • Activ Prahova Ploiești – CSM Galați (10:30)
  • U Cluj – Gloria Bistrița (13:15)
  • Gloria Buzău – HC Zalău (16:00)
  • SCM Râmnicu Vâlcea – CSM București (18:30)
ADVERTISEMENT