Sport

Nebunie de meci la revenirea lui Dică! Ce nu s-a văzut la tv în FCSB – Saburtalo 4-2: Gigi, așteptat în van la stadion, bătaia lui Cordea și antrenorul aclamat de un stadion întreg!

Nicolae Dică a revenit pe banca tehnică de la FCSB într-un meci nebun. Victoria cu 4-2 a roș-albaștrilor a avut de toate: răsturnări de situație, faze controversate, eliminări și o bătaie în final.
28.07.2022 | 22:39
Nebunie de meci la revenirea lui Dica Ce nu sa vazut la tv in FCSB  Saburtalo 42 Gigi asteptat in van la stadion bataia lui Cordea si antrenorul aclamat de un stadion intreg
Bucurie după golul lui Edjouma. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FCSB a obținut calificarea în turul trei preliminar din Confernce League, la capătul unui meci nebun, câștigat cu 4-2 împotriva lui Saburtalo. Nicolae Dică a început cu dreptul al doilea său mandat, fiind ovaționat la scenă deschisă de fanii roș-albaștrilor la finalul meciului.

Gigi Becali şi-a anunţat prezenţa la stadion după doi ani de absenţă! Fanii l-au aşteptat în van la VIP: “Mai stau puţin, vreau să îl văd pe nea Gigi!”

25.227 de fani au venit joi seara pe Arena Națională să vadă debutul lui Nicolae Dică la FCSB. Roș-albaștrii voiau să pună capăt seriei negative din startul sezonului cu o victorie împotriva lui Saburtalo, care să aducă calificarea în turul trei preliminar din Conference League.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali și-a anunțat apariția la acest meci, după mai bine de doi ani de absență de pe stadion, iar la tribuna VIP au fost mai mulți fani ai roș-albaștrilor care voiau să îl vadă pe latifundiar: “Mai stau puţin, vreau să îl văd pe nea Gigi!“.

Iar “nea Gigi” s-a lăsat aşteptat şi în cele din urmă nu şi-a mai făcut apariţia. În schimb, la meci au asistat Teia Sponte, un apropiat al latifundiarului şi “finul” Mirel Rădoi, care, ca de obicei, şi-a făcut apariţia cu un bolid în valoare de 200.000 de euro.

ADVERTISEMENT
Mirel Rădoi şi-a făcut apariţia la stadion într-un bolid de lux. Sursa foto: Fanatik

Nicolae Dică, aclamat de Peluza Nord şi aplaudat de tot stadionul!

Nicolae Dică a fost aclamat încă din startul meciului de Peluza Nord, tehnicianul fiind aplaudat la scenă deschisă în startul meciului. FCSB a început avântat meciul şi prima ocazie a fost ratată în minutul 2 de Ianis Stoica.

Roş-albaştrii au dus bine mingea aproape de poarta adversă, dar lipsa de încredere şi inspiraţie în faţa porţii a păstrat tabela intactă. Ianis Stoica, Florinel Coman şi Andrei Cordea s-au pierdut, irosind situaţii bune.

ADVERTISEMENT
Nicolae Dică, ca un leu în cuşcă, la marginea terenului. Sursa: Fanatik
Nicolae Dică, ca un leu în cuşcă, la marginea terenului. Sursa: Fanatik

Florinel Coman, şi-a început mandatul de căpitan cu o greşeală stupidă!

Gruzinii nu au venit să facă figuraţie la Bucureşti. Chiar dacă principalul lor scop a fost să joace la trecerea timpului, jucătorii lui Saburtalo au dezvoltat contraatacuri periculoase. În momentul în care oaspeţii au crescut puţin viteza, problemele au început să apară în defensiva FCSB-ului.

Căpitanul Florinel Coman şi-a început “mandatul” de lider cu o greşeală stupidă. A fost avertizat încă din minutul 5 pentru un fault dur şi inutil la centrul terenului. După jumătatea primei reprize, jocul a intrat pe un făgaş preferat de oaspeţi.

ADVERTISEMENT

Joyksim Dawa a deblocat tabela înainte de pauză!

Multe fragmentări ale meciului, un joc de uzură şi o echipă a FCSB-ului care măcina în gol. Jocul lui Tavi Popescu a fost unul activ. Retras la mijlocul terenului de Nicolae Dică, a fost singurul jucător al gazdelor care i-a luat “la mână” pe gruzini, însă de fiecare dată a avut un dribling în plus.

Însă, golul a picat la fix pentru FCSB, într-un moment în care ambele echipe se pregăteau de intrarea la cabine. Joyksim Dawa şi-a demonstrat superioritatea la jocul aerian şi a reuşit să marcheze cu o lovitură de cap.

Irakli Sirharulidze si Joyskim Dawa in meciul de fotbal dintre FCSB si Saburtalo Tbilisi, contand pentru turul 2 preliminar al Conference League, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti. Sursa: sportpictures.eu
Irakli Sirharulidze si Joyskim Dawa in meciul de fotbal dintre FCSB si Saburtalo Tbilisi, contand pentru turul 2 preliminar al Conference League, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti. Sursa: sportpictures.eu

Început ca din tun în partea secundă! Tavi Popescu, Cordea şi Coman au trecut pe lângă gol

Roş-albaştrii egalau situaţia la general şi mai aveau o repriză pentru a înclina decisiv balanţa în favoarea lor. Iar partea secundă a început ca din tun pentru roş-albaştrii. Tavi Popescu a avut un şut deviat în bară de un apărător advers.

La aceeaşi fază, Andrei Cordea a şutat puternic, dar Megrelishvili a fost la post şi a respins. Florinel Coman a avut o acţiune individuală foarte bună la faza imediat următoare, dar din nou, un dribling în plus care a stricat faza.

Edjouma a marcat golul doi pentru FCSB!

Avea să fie preambulul pentru golul lui Edjouma. Mijlocaşul a înscris cu un şut plasat în minutul 55 şi a mai risipit din emoţii. A fost momentul în care tot stadionul l-a aclamat la scenă deschisă pe Dică, antrenorul răspunzând şi el fanilor.

Numai că meciul nu avea să fie gata. Dică l-a băgat pe Adrian Şut în locul lui Ianis Stoica şi FCSB a făcut un pas în spate. Gruzinii, eliberaţi din strânsoarea în care au fost ţinuţi 20 de minute din repriza a doua, au început să joace.

Bucurie după golul marcat de Edjouma. Sursa: Fanatik
Bucurie după golul marcat de Edjouma. Sursa: Fanatik

Goshteliani a stricat sărbătoarea roş-albastră! Gol şi bucurie ostentativă în faţa fanilor de la tribuna 1

Şi, la prima fază de atac a lui Saburtalo din partea secundă, Goshteliani a marcat cu o lovitură de cap din mijlocul careului. Bucuria gruzinului a fost ostentativă, în faţa tribunei 1, iar fanii au aruncat în atacant cu pahare, sticle de plastic şi lichide. Din minutul 69, din nou egalitate la general, 2-2.

Meciul s-a aprins, FCSB s-a aruncat în atac şi un minut mai târziu, Radunovic a tras în fundaşul care s-a aruncat în faţa porţii goale. Au urmat alte ratări ale roş-albaştrilor, şutul lui Florinel Coman fiind scos tot de pe linia porţii de un fundaş advers.

Bucuria lui Sikharulidze
Bucuria lui Goshtelani, la primul gol marcat de Saburtalo. Sursa: Fanatik

Ratările se răzbună! Goshtelani a lovit din nou pe contraatac!

O zicală veche de când fotbalul spune că “ratările se răzbună”. Iar de şansele irosite de roş-albaştrii au profitat din nou gruzinii, care au reușit să egaleze după un nou contraatac jucat perfect.

În minutul 78, același Goshtelani a fost găsit singur în dreapta și nu l-a iertat pe Târnovanu. Șut perfect plasat, spre stupoarea unui întreg stadion care, în urmă cu câteva minute, nu credea că se mai poate întâmpla nimic.

Nebunie în ultimele 10 minute! Coman și Radunovic au marcat golurile calificării

Nebunia a continuat. FCSB s-a aruncat la cealaltă poartă și două minute mai târziu a reușit să marcheze prin Florinel Coman. Roș-albaștrii au meritul de a nu fi căzut din punct de vedere mental, după golul de 2-2.

Atacurile în valuri ale elevilor lui Dică au continuat și Andrei Cordea a scos un penalty cu patru minute înainte de final. Risto Radunovic a transformat impecabil lovitura de pedeapsă, iar FCSB revenea din nou în avantaj.

Radunovic se pregătește să execute penalty-ul
Radunovic se pregătește să execute penalty-ul

Final cu scântei! Jucătorii celor două echipe, la un pas de bătaie! Cordea, eliminat

Finalul a fost cu scântei. Tavi Popescu a avut un clinci cu un fundaș advers, iar Andrei Cordea a sărit la bătaie. Cele două tabere au fost cu greu despărțite. Atacantul FCSB a fost eliminat pentru getul necugetat și ultimele minute au fost jucate de roș-albaștrii în 10 oameni.

Bataie în finalul meciului FCSB - Saburtalo
Bataie în finalul meciului FCSB – Saburtalo. Sursa: Fanatik

Saburtalo nu a mai putut să revină pe tabelă, iar FCSB a obținut calificarea în turul trei preliminar al Conference League după o nebunie de meci: 4-2 cu Saburtalo. Nicolae Dică are multe probleme de rezolvat la FCSB, dar măcar în seara asta are dreptul să sărbătorească.

ADVERTISEMENT