News

Nebunie de sf. Ilie la o biserică din Pitești. Oamenii s-au înghesuit și un preot a avut nevoie de medici. Video

20.07.2020 | 17:19
Nebunie de sf Ilie la o biserica din Pitesti Oamenii sau inghesuit si un preot a avut nevoie de medici Video
ADVERTISEMENT

Nebunie de sf. Ilie la o biserică din Pitești acolo unde a fost nevoie de intervenția Poliției și a ambulanței. Ortodocșii n-au mai ținut cont de nimic și au umplut curtea lăcașului de cult care își sărbătorea hramul.

În ciuda faptului că slujba a avut loc afară, curtea s-a dovedit a fi neîncăpătoare, mai ales că în mijlocul soborului de preoţi s-a aflat părintele prof. univ. dr. Nicolae Brânzea.

ADVERTISEMENT

Din dorința de a sta cât mai aproape de altarul improvizat, credincioșii au uitat de orice fel de regulă. N-au mai păstrat distanța, n-au mai avut grijă la niciun aspect.

Înghesuială de sf. Ilie la o biserică din Pitești

De altfel, atunci când s-au împărțit cele 500 de pachete, pregătite conform tradiţiei, oamenii au luat-o razna și s-a creat un adevărat meleu.

ADVERTISEMENT

În ciuda eforturilor disperate ale preoţilor, credincioşii au devenit agitaţi și nerăbdători să pună mâna pe un pachet. Acela a fost momentul în care polițiștii au intervenit.

Trei oameni ai legii se aflau la fața locului. Aceștia i-au avertizat pe cei prezenți la slujbă. „E ultima dată când vă spunem! Staţi depărtaţi! Păstraţi distanţa! Nu ne obligaţi să dăm amenzi!”

ADVERTISEMENT

Mesajul lor a fost ascultat doar pentru câteva minute. Lumea a început să se înghesuie și unui preot i s-a făcut rău. Părintele Dan Mirea nu s-a mai putut ţine pe picioare și a avut nevoie de ajutorul medicilor.

Îngrijoraţi, ceilalţi preoţi l-au întins pe jos până la sosirea doctorilor. În cele din urmă, acesta şi-a revenit și nu a fost nevoie de transportarea lui la spital.

ADVERTISEMENT

Oamenii și-au primit pachetele și au plecat și ei spre case. În spatele lor au rămas însă o mare de întrebări și speranța că nu a existat nicio persoană infectată cu COVID-19.

 

 

ADVERTISEMENT