Fotbal international

Nebunie în Doha după ce Argentina a câştigat titlul mondial! Fanii sud-americani au celebrat alături de localnici, care sărbătoreau ziua naţională. Foto şi video exclusiv

A fost nebunie pe străzile din Doha după ce Argentina a cucerit titlul suprem. Fanii sud-americani şi localnicii au celebrat împreună în centrul istoric al capitalei Qatarului.
19.12.2022 | 11:57
Nebunie in Doha dupa ce Argentina a castigat titlul mondial Fanii sudamericani au celebrat alaturi de localnici care sarbatoreau ziua nationala Foto si video exclusiv
Nebunie în Doha după ce Argentina a câştigat titlul mondial! Fanii sud-americani au celebrat alături de localnici, care sărbătoreau ziua naţională. Foto. Fanatik
ADVERTISEMENT

Argentina a câştigat al treilea titlu mondial din istorie după o finală nebună împotriva Franţei, încheiată cu scorul de 4-3, după executarea loviturilor de departajare. Leo Messi a cucerit, în premieră, titlul de campion mondial.

Nebunie în Doha după ce Argentina a câştigat titlul mondial!

După meci, fiesta a început pe străzile din Doha, unde zecile de mii de argentinieni care au făcut deplasarea la turneul final au celebrat succesul lui Messi şi compania. Astfel, mai multe zone populare din oraş au fost inundate de suporteri, care au cântat toată noaptea.

ADVERTISEMENT

Pe 18 decembrie este şi Ziua Naţională a Qatarului, astfel că a fost o dublă sărbătoare în Doha. Pe de-o parte, cei 35-40.000 de fani argentinieni care au celebrat succesul echipei naţionale. De cealaltă parte, localnicii, care au cântat şi au dansat pe melodii tradiţionale qatareze.

VEZI VIDEO: 

Petrecerile s-au întins până târziu în noapte! Aglomeraţie mare la metrou

Petrecerile s-au întins târziu în noapte, străzile fiind foarte aglomerate, la fel şi mijloacele de transport în comun, care au funcţionat până la ora 03:00 dimineaţa.

ADVERTISEMENT

În jurul orei 01:00, metroul a fost atât de aglomerat încât forţele de ordine au creat grupuri de oameni, pentru a se sta la coadă organizat, astfel încât să fie evitate îmbulzelile.

La metrou s-au intrat în grupuri de oameni, pentru a se evita îmbulzeala. Sursa: Fanatik
La metrou s-au intrat în grupuri de oameni, pentru a se evita îmbulzeala. Sursa: Fanatik

În piaţa Souq Waqif nu mai era loc să arunci un ac, după miezul nopţii. A fost locul în care mii de suporteri argentinieni au venit să sărbătorească succesul. Terasele au fost deschise toată noaptea, însă nu au servit băuturi alcoolice.

ADVERTISEMENT
O mulţime de oameni în Centrul Istoric din Doha. Sursa: Fanatik
O mulţime de oameni în Centrul Istoric din Doha. Sursa: Fanatik

Fanii care au vrut să bea bere au plecat la Fan Festival!

Fanii care au vrut să bea bere după finală s-au îndreptat spre Fan Festival. În ultima zi a Mondialului, zeci de mii de fani care nu au prins bilet, au văzut meciul din fan zone, savurând şi bere. După finală, au venit şi fani de la stadion să sărbătorească victoria.

Pentru majoritatea suporterilor argentinieni a fost noapte albă petrecută pe străzile din Doha. Mulţi dintre ei nu realizau ceea ce a reuşit naţionala lor şi faptul că visul a devenit realitate.

ADVERTISEMENT
Străzile din Doha, pline de oameni după succesul Argentinei. Sursa: Fanatik
Străzile din Doha, pline de oameni după succesul Argentinei. Sursa: Fanatik

Fiesta fanilor sud-americani a început de la stadion. Suporterii “pumelor” au stat două ore şi jumătate în stadion după încheierea finalei, pentru a sărbători alături de jucători. O întreagă peluză a rămas în arenă după finalul meciului, echipa Argentinei fiind pe gazon cu familiile.

  • 3 este numărul de titluri mondiale cucerite de Argentina
  • 35.000 de argentinieni au făcut deplasarea în Qatar pentru a fi alături de naţională

  • 2,70 este cota NetBet pentru pronosticul „1 solist” la meciul Argentina – Franţa. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT